Sunteti in categorie: Familie

Carantina este testul de foc pe care multe cupluri il vor da

Carantina este testul de foc pe care multe cupluri trebuie să il dea
Acolo unde nu este echilibru, nu este logică, nu e coeziune, nu este dragoste și nici respect reciproc, se va termina totul cu dușmănie o dată cu încetarea restricțiilor. De aceea, carantina este testul de foc pe care multe cupluri trebuie să îl dea si  îl vor da, fie ca vor sau nu.

Ceilalți vor avea parte de un parteneriat mai sudat ca oricând doar dacă vor fi indeajuns de înțelepți să înțeleagă că partenerii de viață sau de carantină nu le sunt dușmani, ci aliați. Și ca trebuie să își menajeze unul altuia nervii.

Carantina provoacă frustrări. Frustrările duc la agresivitate verbală și, de cele mai multe ori, partenerul e cea mai apropiată persoană pentru debușeuri, refulare și defulare, pentru eliberarea tensiunilor psihice acumulate de starea de incertitudine, de lipsă de control asupra propriei existențe, asupra propriilor alegeri și libertăți îngrădite. Totul devine similar fructului oprit, care devine brusc cel mai îmbietor o dată cu interdicția de a-l culege și mânca.

Fiți înțelepți. Nu vă uitați unul la altul căutând defecte. Uitați-vă unul la altul cu dragoste, cu apreciere, privind în aceeași direcție, ținându-vă de mâini, ținându-vă în brațe, dându-vă curaj unul altuia. Nu așteptați doar ca ceilalți să vă susțină echilibrul psihic, pentru că și ei sunt oameni, și ei sunt frustrați, supărați, nervoși și ei pot ceda. Și ei au nevoie de susținere și vorbe bune.

Evitați cât se poate subiectul pandemie, carantină, teorii conspiraționiste.
Faceți lucruri ÎMPREUNĂ, dar și SEPARAT.
Aveți nevoie fiecare de un timp pentru sine. Nu supralicitați. Nu vă suprasolicitat unul pe altul. Nu erodați relația, ci folosiți-vă de aceste timpuri nebune pentru a o consolida.
Fiți înțelepți.

Și dacă ziua vă certați, nu mergeți la culcare supărați. Cereți-vă iertare unul altuia și îmbrățișați-vă.
Vă aveți doar unul pe celalalt și doar împreună veti ieși vii și cu mințile întregi din asta.
Text: Diana (ma puteti urmari si pe facebook)

 

Sursa: Carantina este testul de foc pe care multe cupluri il vor da