Sunteti in categorie: Animale de companie

3 cele mai utilizate metode de a monitoriza animalele de companie

tracker gps animale 3 cele mai utilizate metode de a monitoriza cainii cateii pisicile
Anunturile postate de proprietarii animalelor pierdute sunt de domeniul trecutului in cazul celor care opteaza pentru sistemele de localizare. Este o metoda foarte eficienta de monitorizare constanta a locatiei in care se afla animalul de companie. Chiar daca animalul este dresat, un moment de distragere a atentiei intr-un parc neingradit poate insemna pierderea definitiva a catelului.

Specialistii Xkids recomanda utilizarea unui sistem de localizare a cainilor si a pisicilor pentru a elimina riscul pierderii sau furtului animalului de companie.

Care sunt cele mai benefice metode de localizare animale de companie?

Supravegherea constanta a animalului de companie va exclude definitiv ratacirea acestuia. Stapanul nu ii va pierde niciodata urma, avand acces la o aplicatie care reda corect traseul parcurs de catel sau de pisica. Sistemele de localizare animale se prezinta in diverse forme atractive, toate avand aceeasi functie la baza.

Principalul tip de GPS pentru caini si pisici este cel sub forma de zgarda. Zgarda permite cu ajutorul unei aplicatii instalate pe smartphone setarea unui perimetru pe care odata ce animalul de companie l-a depasit, proprietarul poate fi avertizat printr-o notificare. Monitorizarea are loc in timp real si functioneaza prin localizare de tip GPS, GPRS si LBS.
Functionalitatea bateriei este un aspect care trebuie luat in calcul. O zgarda eficienta va functiona de la 3 la 5 zile, in functie de durata de viata a bateriei si de posibilitatea activarii unui mod de economisire a energiei.
Rezistenta la apa este foarte importanta – zgarda trebuie sa functioneze si in conditii de umiditate. Materialul unei altfel de zgarzi este textil si nu incomodeaza animalul de companie, necesitand purtarea zilnica.

Zgarzi cu posibilitate de conectare WiFi si LBS

Exista pe piata si zgarzi care dispun de conectare WiFi si LBS, care se adauga la tipurile clasice de localizare. Acestea sunt mai sigure si prezinta datele cu o acuratete mai ridicata. Avand in vedere ca majoritatea localurilor din orase dispun de retele WiFi, odata ce animalul de companie se va apropia de acestea, zgarda va emite semnale care il vor informa pe proprietarul ce are acces la aplicatie. Beneficiul tipului de supraveghere LBS este localizarea cu o precizie de pana la 100-1000m.
Zgarzile functioneaza eficient datorita unui chip inteligent incorporat. Microcipul MTK emite semnale de inalta calitate si alaturi de sistemul GPS, ofera locatia cu o precizie de pana la 5-15m.

Trackere GPS care se ataseaza la zgarzi clasice

Un altfel de tracker GPS este cel fara curea, care se ataseaza la o zgarda clasica. Produsul functioneaza conform tipului de sistem localizare animale in forma de zgarda. Diferenta o face faptul ca stapanii pot achizitiona orice zgarda isi doresc pentru animalul de companie, atasand acest dispozitiv la ea.

Monitorizare prin sisteme spion
Tipul de monitorizare spion este benefic in cazul in care animalul de companie a fost furat. Hotul nu va realiza ca la gatul cainelui sau a pisicii se afla de fapt un sistem de monitorizare si nu un medalion clasic pentru zgarda. Acestea se prezinta intr-o forma distractiva, sunt colorate si au ilustratii amuzante.
Nu il ultimul rand, anumite sisteme de monitorizare avansate dispun si de microfon, fiind de mare ajutor in cazul in care animalul de companie a fost furat. Astfel, poate fi identificata mai usor persoana care a furat animalul si mai mult, acesta poate divulga informatii la care proprietarul sa aiba acces.

 

Sursa: 3 cele mai utilizate metode de a monitoriza animalele de companie