Printable Version of Topic

Click here to view this topic in its original format

Forum pentru femei - eLady.ro _ Gastronomie _ In concediu am mancat si mi-a placut...

Posted by: kalua May 14 2006, 12:26 AM

Poate sunteti si voi ca mine, pe alte meleaguri trebuie sa gust macar mancarurile si produsele specifice tarii/regiunii respective. biggrin.gif
Poate venim cu noi retete sau ne ajutam reciproc sa gasim o anume reteta a unei mancari care ne-a placut atat de mult in concediu.

Ultimul meu concediu l-am petrecut in Croatia. Mancarea croata se aseamana celei romanesti in mare. Ce-mi place mult la ei sunt cavapcici (un soi de mititei), pe care-i servesc cu rondele de ceapa si ajvar (un fel de zacusca, a carei ingredient principal sunt ardeii).

Posted by: ala80 May 14 2006, 12:29 PM

acum imi vine in minte "meringue" o bezea imensa, specialitate nelipsita din patiseriile franceze. preferata mea era pe rue de la gaite, strada renumita si pentru restaurantele asiatice extrem de numeroase. smile.gif

Posted by: kalua May 14 2006, 04:32 PM

"Meringue" e bezea pe franceza smile.gif
Eu in Franta mananc eclere, daca e posibil unul la doua-trei ore biggrin.gif Si branzeturi.

Posted by: Meg May 14 2006, 04:34 PM

mie nu-mi plac branza din franta.. uf. smile.gif

Posted by: ala80 May 14 2006, 05:35 PM

....si gaufres si crepes....jur ca sunt prea pofticioasa ca sa plec iar in vacanta. sad.gif

Posted by: girl22 May 23 2006, 10:29 PM

Ma innbunesc dupa bucataria italiana.Pastele cu scoici sunt preferatele mele!

Posted by: Diana May 23 2006, 10:38 PM

In Grecia trebuie gustate neaparat: baclavalele, adevarata brinza "Feta" intr-o salata traditionala "horiatiki", "pita giro", musai cu tzatziki... si ma mai gindesc... smile.gif
Precizez ca toate sint "bombe calorice" care dau dietele peste cap... dar sint astit de buneee...
smile.gif

Posted by: kalua Jun 11 2006, 04:16 PM

Am fost in Romania, in Ardeal si mi-am facut plinul cu prajituri (Dobos, indiene, savarine), am mancat mititei, papricas, multa carne la gratar, cartofi pai cu niste cascaval ras pe deasupra si o salata de varza buna-buna, de n-am mai pomenit asa una. 322.gif
Maine plec in Cipru, imi ploua in gura numai cand ma gandesc la telemeaua lor, la branza halloumi, la masline, la iaurtul ala gras si atat de gustos. In localitatea unde vom sta este o brutarie/cofetarie deschisa 24 de ore, pe langa painea aia buna mai au baclavale de toate soiurile si in toate formele. wub.gif

Posted by: kalua Sep 9 2006, 12:48 AM

Spania: dulciuri bune. Si tapas (daca stii sau ai noroc sa nimeresti un restaurant bun).
In rest jale: rosii necomestibile, in general sortiment nu prea mare de legume, bucataria spaniola lasa de dorit. sad.gif
Stau si ma intreb cum doua tari (Italia si Spania) asemanatoare ca asezamant geografic pot avea gastronomii atat de diferite. magindesc.gif

Posted by: Diana Sep 9 2006, 01:09 AM

Cumva din cauza faptului ca Spania a primit din plin influenta maurilor? magindesc.gif
Chiar nu e grozava bucataria spaniola? huh.gif

Posted by: kalua Sep 9 2006, 01:55 AM

Diana, la mauri m-am gandit si eu, dar stii cum e normal la o bucatarie: in primul rand conteaza ce-ti creste in gradina. Si daca pui doua piete fata-n fata, una italiana si una spaniola (na, eu vorbesc acum de cea catalana), sa vezi acolo diferenta. Numai standurile cu peste erau frumoase si aratoase si nu mirosea deloc a peste pe-acolo, asa erau de proaspeti (prima data cand fiica-mea nu a inceput sa strambe din nas si sa traga de noi sa mergem de-acolo, ba chiar mai mult, a studiat fiecare peste, crevete, crab, etc. cu mare atentie).
Eu n-am mai fost decat o singura data in Andaluzia, intr-o excursie de-o zi (am dat o fuga acolo din Portugalia) si am mancat atunci tot felul de tapas intr-o circiuma care avea numai produse dintr-un soi de porc renumit, alea au fost ok fara sa ma fi dat pe spate.
Da-n rest... Eu nu ma omor nici dupa paella lor, cat o fi de buna ea la gust, dar cand incepi sa scotocesti cu degetele prin orez ca sa desfaci bucatile de crabi, sa mesteci cu mare grija (de fapt e foarte sanatos sa mesteci mult laugh.gif ) ca nu cumva sa se fi pierdut vreun coltisor de scoica (invelis al scoicii!) pe-acolo...

Posted by: h_2004 Sep 9 2006, 01:43 PM

Em am dat o fuga pe coasta Atlanticului, fantastic de frumos, poate atasez niste poze daca mai gasesc subiectul ala si-ntr-un satuc de pescari mancai o supa de fructe de mare excelenta, sea-food chowder pe numele ei englezar.

Posted by: pescarush Sep 30 2006, 09:37 PM

am fost anul asta si anul trecut in Cuba.
mi-au placut mult cocktailurile lor tongue.gif . se pune??? si au o cafea expresso... nu ma dezlipeam de la bar, noroc ca era swim-up bar laugh.gif
mancarea... vorba kaluai, spanioli.
bine, la saracia lor, nici nu prea ai ce astepta. mancarea lor imi aduce aminte de mancarurile de la noi, din vremea raposatului. mai ales inghetata!

anul viitor va spun impresiile despre mancarea .... din Romania.

Posted by: kalua Oct 10 2006, 07:49 PM

Iar am fost in Spania, stiu acum de ce mancarea lor n-are nici un Dumnezeu: nu folosesc condimente, nici plante inafara de patrunjel. Chiar si cu sarea sunt cam zgarciti.
Dar dulciurile (furate de la vecinii din est - frantujii) - o nebunie! 322.gif

Posted by: ZIBBA Mar 19 2007, 11:16 AM

cum eu stau exact unde povesteste Kalua,adica in Catalunia,pot sa va spun ca nu au nici un pic de simt al gustului smile.gif ,toate mancarurile lor sunt fade si se prepara la minut,femeile lor cica sunt"emancipate"si nu au kef sa stea prea mult in bucatarie.
eu am gasca mea de babete cu care ma intalnesc in fiecare seara cand iesim cu cateii si stau la taclale cu ele,deci povestim ce am mai gatit in ziua aceea.la inceput eu stateam si ascultam...apoi am inceput si eu sa le spun cu e pe la noi,cum se prepara aia,ailalta...faceau ochii mari..."cum ,asa mancati voi?"
deunazi vorbeam de varza...ei o fac numai salata sau eventual o trec un pic prin apa fiarta si apoi o fac tot salata.asa ca m-am enervat si am facut o varza calita ca la mama acasa,de-aia perpelita mult la foc mic,am pus carnaciori,un pic de sunca afumata ,aveam din Ro...si le-am dus si lor sa nu se mai mire atat...concluzie...acu' ma bat la cap sa le scriu reteta,cu doua din ele am "ora "saptamana asta sa vada cum fac papanasi smile.gif

exista o regiune,adica nordul...galicia unde se mananca foarte bine,,,
ce au ei bun,sunt mezelurile,asa -zisele "embutidos"...cand am ajuns aici faceam nazuri ca eu nu mananc d-alea...dar sunt asa bune...mai fac acel "jamon"...eu ii zic "picior de mort"...adica picior intreg de porc afumat ...e foarte scump...in functie de ce a mancat porcul respectiv...daca are unghiile negre inseamna ca a fost hranit cu ghinda si ajunge sa coste pana la 200 euro un picior de 5-6 kg.adevarul e ca foarte bun.mananca acest picior...de exemplu cu ananas sau cu pepene verde.iar m-am strambat...dar stiti ce bun e?
la capitolul prajituri nu ai sa vezi vreuna facand asa ceva in casa!!si nici sunt complicate...fac pan de espagne...care ei de fapt nu stiu ca se keama asa...si ii pun deasupra mere sau pere sau fructe seci...au multe sortimente de fursecuri...la capitolul prajituri cu crema...nexam...aici e crema catalana sau flan...care e o budinca cu zahar ars pe deasupra.kalua zice ca i-au placut smile.gif

dar daca te duci sa mananci intr-un bar ,tre sa ai grija ce bar alegi...ca e un jeg in majoritatea,de iti trece pofta de mancare...am fost asta vara la madrid si cum am ajuns dimineata,m-am dus sa manc ceva...vreau sa va spun ca doar am baut cafeaua,sandvisul sau"bikini"cum ii zic ei...nu l-am putut manca...era o mizerie acolo de nedescris...

Posted by: kalua Mar 19 2007, 11:55 AM

Arancini siciliani - niste gogoloate cam de marimea unei portocale din orez, prajite si cu diferite umpluturi: carne tocata cu mazare (asta-i originalul), sunca fiarta, mozarella, etc. Fiica-mea-i moarta dupa ele, voi face de Paste prima data si daca-mi ies cum trebuie pun reteta.

Posted by: MonicutzaB Mar 22 2007, 04:05 PM

rata pekin - as fi mancat in fiecare zi cat am stat in Beijing. laugh.gif

Posted by: kalua May 20 2007, 05:01 PM

Branza camembert Hermelin in Cehia, e taiata in doua si marinata. Se serveste de obicei cu salata.

Posted by: divi2007 May 20 2007, 05:05 PM

kalamari, scoici si caracatita am papat in Grecia yamii 322.gif

Posted by: Diana May 20 2007, 05:06 PM

http://www.elady.ro/articole/Gastronomie/Arancini.htmlo avem pe site. A ta e diferita? Daca da, da-ne-o sa o punem si pe a ta. smile.gif

Posted by: kalua May 20 2007, 05:20 PM

Mai Diana, unde-ti cumperi tu trufele de zi cu zi? biggrin.gif
Reteta mea e http://www.elady.ro/forums/index.php?showtopic=2177 si-i de-aia fara fasoane. closedeyes.gif

Posted by: kalua May 31 2007, 10:14 AM

Mancare indiana in Londra:
paine naan, creveti in numaistiucare sos, carne de miel in sos Masala parca, raita, paneer intr-un sos, cartofi fierti apoi prajiti scurt cu diferite condimente indiene, chana dal (linte in sos), niste chutney, un sos verde, un pic de salata si doua chiftelute din naut.

Posted by: Kitten May 31 2007, 01:00 PM

oooff, n-ai mancat tu fish&chips??

Posted by: ala80 May 31 2007, 01:03 PM

Kalua, arata senzational! Buna alegere! kiss.gif

Posted by: kalua May 31 2007, 01:31 PM

Am mancat si fish and chips, chiar buni. Dar nu le-am facut poza.
Eu oricum sunt fana a mancarii indiene indragostita.gif

Posted by: kalua Jun 14 2007, 06:39 PM

Sri Lanka.
Bucataria lor este foarte asemanatoare cu cea indiana. Am mancat pe rupte, am si avut noroc de-un restaurant excelent in hotel. Din pacate tot uitam sa iau camera cu mine, ar fi meritat sa fac mult mai multe poze. A predominat pestele proaspat in alimentatia mea de-acolo.
Mancarea e in general iute, dar e o iuteala foarte placuta, se simt toate aromele in gura si apoi incepe sa arda.

Curry de ton proaspat cu tot felul de maglavaisuri (asta cand mancam a la carte)


Acelasi curry numai ca se vede si farfuria cu orez si chutney


Strudel de ananas cu inghetata de vanilie


Cratitele cu curry-uri cand era bufet


Si cateva din fructiere si ornamente (toate facute din legume si fructe), poate mai luam si noi cate-o idee:

Buchet de crizanteme:


Floare din pepene verde:


Buchet din sfecla rosie:


Buchet din morcovi in coaja de dovleac:


Pesti:


Papagali:


Posted by: h_2004 Jun 14 2007, 11:24 PM

uaaaaa ce aranjamente...no! acolo sunt total depasita zapacitul.gif

anul trecut am fost in estul Canadei in provincia New Brunswick pe malul Atlanticului, de fapt bay of Fundy ...tare mi-a placut ...intr-un sat de pescari am mancat intr-un restaurant, cu meniu 99% peste si fructe de mare, o supa, clam chowder o numesc ei ...grozava la gust mmmmmm .... cam asa ar arata


Posted by: kalua Jun 17 2007, 12:43 PM

Mai am doua fructiere:


Posted by: kalua Aug 17 2007, 12:52 AM

La cafeneaua satului in care am locuit in Cipru:


Am mancat eu o gramada de bunatati, dar n-am avut timp sa le fac poza.
Singurele poze sunt de Cupa (asa mi s-a zis ca se cheama, am cautat de-am behait si am gasit reteta turceasca de kibbeh sau kouby zapacitul.gif ). Astea din poza erau umplute cu ciuperci si se simtea o aroma fina de tot de scortisoara, o nebunie, un vis, un poem.


Posted by: kalua Feb 13 2008, 01:20 PM

Berlinul n-are mancare traditionala buna, specific pentru ei sunt piftelele (Bouletten), dar carnoase tare si un carnat taiat cu un sos rosu. N-am facut poza, am mancat de vreo trei ori asa ceva acum, dar n-am nimerit niciodata un sos bun.
In schimb am fost la un restaurant turcesc misto. In Berlin este comunitatea cea mai mare de turci din strainatate, de-asta. Si in München e plin de turci, dar asa un restaurant frumos n-am vazut pe aici. Si mancarea a fost o nebunie, totul facut pe jar.







Posted by: divi2007 Feb 13 2008, 01:25 PM

Ce bine arata indragostita.gif
pe jar mancarea nici nu se compara la gust cu cea la foc este multtttttttttt mai buna

Posted by: Meg Feb 13 2008, 01:59 PM

maaaama, imi ploua'n gura..
n-am mancat nik azi.. n-aveti mila deloc!

Posted by: teocris7 Mar 15 2008, 11:34 AM

Pun si eu cateva poze de la restaurantul chinezesc(nu stiu cum se numeste) din Tg.Mures. Aici am fost invitate,gagicile din firma(2)si cateva prietene, de 8 martie.

Carne de porc cu legume si sos dulce indragostita.gif

Salata de ceva legume(de post) cu bambus si ciuperci negre

Salata calda de ciuperci

Vinete pane(aveau carne in interior magindesc.gif )cu legume si sos acru-dulce

Porc cu ou si ciuperci negre(acru-iute)

Pui Jiling-spectaculos! Clocotea cand a ridicat capacul!

Posted by: kalua Mar 21 2008, 11:26 PM

Sicilia - am mancat pizza si pasta, de data asta nu m-au dat pe spate, cel putin la fel de bune fac si italienii in Germania.

Incantata am fost de faptul ca rosiile si castravetii aveau gust. Am cumparat o gramada de chestii de la piata




Si copil cu purcel in spate






Cu gandul la doftoreasa noastra (cel din stanga parca avea mai multa aroma de cuisoare)


Copilul s-a imbuibat cu arancini cu tot felul de umpluturi.

Posted by: Cleo Mar 22 2008, 12:30 AM

ce mi-ar place sa ajung intr-o piata unde se revarsa asa branzeturile si mezelurile smile.gif
am auzit ca-n Munchen e o strada unde pe 500 m sint expusi carnati, salamuri etc etc.
adevarat/fals? smile.gif

Posted by: kalua Mar 22 2008, 12:46 AM

Ha? magindesc.gif O fi si n-o stiu eu? nusepoate.gif

Posted by: kalua Apr 27 2008, 02:50 PM

Egipt - Sharm Al Sheikh
Mancarea egipteana cred ca-i facuta pentru turisti, e cam neutrala la gust, n-are nimic specific arabesc. sad.gif
Intr-o seara am fost la un restaurant libanez (dintre bucatariile arabe asta mi se pare cea mai tare) si am mancat un platou cu diferite salate (delicioase toate): salata de vinete, salata de vinete cu tahina, hummus, salata cu iaurt si castravete, labneh (o branza cremoasa), in mijloc salata asortata.


Creveti (astia au fost numai ok, nimic deosebit)


Si farfuria cu, vorba lui Mr. kalua, boschet de zahar ars si prajiturele care ne astepta in camera la hotel (Conrad), erau baclavale, cataif, fursecuri cu albus de ou si cocos si-nca doua feluri

Posted by: Cleo Apr 27 2008, 03:10 PM

laugh.gif boschet de zahar ars...mai treci mai rupi o creanga laugh.gif

aratat foarte aptisante salatele mmmm
si mie-mi place bucataria libaneza desi nu pot spune c-am mancat des in restaurante libaneze. Sefa mea e libaneza, mi-a insirat odata ce e bun la ei dar am uitat sa iau notite biggrin.gif

Posted by: kalua Apr 27 2008, 03:30 PM

Moaaaah, pai numai felurile de baclava pe care le produc sunt fenomenale (fara suparare, baclavalele turcesti si grecesti sunt mici copii pe langa cele libaneze). Daca poti, ia ia tu notite la ce spune sefa ta. Am si eu o amica libaneza, dar s-a maritat de tanara cu un neamt si-a venit incoace, habar n-are sa gateasca ca acasa, ceea ce regreta si ea acum. closedeyes.gif

Am uitat sa va spun de lipiile infoiate egiptene, aish baladi (poza nu-mi apartine)


Excelent mi s-a parut Om Ali-ul, un desert pe baza de paine dulce. La fiecare restaurant era altfel (cate bordeie, atatea obiceie), dar de fiecare data foarte bun. Aseara am creat si eu varianta mea, yummy si ea.

Posted by: LostWhispers Apr 27 2008, 03:54 PM

boschetele arata f bine , is curioasa cum l au facut sa arate asa magindesc.gif

Posted by: kalua Apr 27 2008, 04:03 PM

Se face caramel (zahar ars), se toarna in picaturi, se lasa sa se raceasca, iar se toarna. Si tot asa.

Posted by: Master of Norules Apr 27 2008, 07:10 PM

Am mancat si eu baclava libaneza e superbuna mi-e nu-mi place baclavaua asta care se gaseste la noi, da' aia era beton.

Posted by: Cleo Jul 12 2008, 08:32 PM

fiind pe malul oceanul of course am abuzat fructele de mare si pestele.
am facut poze doar intr-un restaurant japozen

un sake f bun (n-am mai baut niciodata) chelnerul ne-a scris si marca si de unde ii



soia pastai, scoatem boaba cu dintii



tempura de legume


tofu tot cu coca de mai sus (o nebunie...) ...are si-un nume insa nu-mi aduc aminte acus



sushi, febletea mea indragostita.gif

Posted by: Nimphetamin Jul 13 2008, 08:55 PM

Cleo, yummyyyyyyyyy indragostita.gif

Posted by: Nimphetamin Aug 10 2008, 07:21 PM

In concediu am mers in Muntenegru, unde am stat 2 saptamani incheiate. Prima a fost la mare (Budva), a doua la munte ( Zabljak).
La mare am mancat cat am puttu fructe de mare si peste. Au fost delicioase, dar m-a dezamagit faptul ca se serveau direct cu garnitura, pe care nu o puteai schimba.
Calamarii erau umpluti cu diverse: bacon si branza, creveti, orez si bacon etc. Se serveau numai cu cartofi cu o verzatura care semana a spanac, gatiti cu ustoroi si un sos alb. Deliciosi, nimic de zis. Dar intr-o saptamana mi s-a luat de calamari umpluti, cu cartofi.
Pestele era gatit pe gratar si era servit cu cartofi prajiti sau fierti. Acolo mi s-a facut dor de legumele clasice: ciperci, vanata, fasole verde, ardei closedeyes.gif
Scoicile erau in cochilie si se serveau cu sos alb sau rosu. Ce nu mi-a placut a fost ca la restaurantul la care am mancat, nimeni nu stia o boaba de franceza sau engleza si am ajuns sa mamanc scoici cu sos de usturoi si paine mad.gif

Iata si cateva poze.
Un peste de categoria 1, dar nu stiu cum se numea. Avea carne alba si multe oase. Nu m-a impresionat cu nimic.


Calamari umpluti cu creveti


Calamari fara nicio umplutura


Scoici cu sos alb


Peste de categoria 1 (altul decat primul) cu cartofi natur


Calamri umpluti cu branza si bacon (varianta asta a fost cea mai buna)


Sushi


Un platou imens de carnuri cu cartofi prajiti. Doua persoane puteau sa manance lejer din el


Ardei umpluti. Ei ii servesc cu piure. Am comandat asta la nimereala. Eram la un restaurant unde chelenrita habar nu avea de nicio limba straina, iar meniul era scris in limba lor. Am pus degetul pe ce mi-a venit si m-am ales cu asta. Trebuie sa va spun ca in ziua aia exact asta am poftit laugh.gif


Toate pozele au fost facut la mare. La munte am mancat mai variat, dar n-am mai apucat sa fac poze. Meniurile lor sunt foarte bogate in grilluri, dar garniturile sunt doar cartofi si sunt servite by default. Adica nu e ca la noi, iei o carne si-ti alegi garnitura. Felurile lor vin insotite si de salate, dar mai mici decat una obisnuita. Sunt portii uriase si mi-era imposibil sa comand 2 feluri.
La partea gastronomica sunt dezamagita de lipsa de varietate. Gustul si servirea insa au fost fara cusur. Chelnerii foarte prietenosi, amabili si rapizi. Cei mai funny erau cei care nu stiau decat limba lor si ca sa explice vita, de exemplu, foloseau limbajul semnelor. Nu vreti sa stiti ce era la masa noastra laugh.gif

Uneori mi-a placut sa-mi fac surprize si puneam degetul unde nimeream. blush.gif

Dintre supe/ ciorbe (cam putine. Aveau doar de peste, de rosii, de legume si de vita), cel mai mult mi-a placut pileca csorba: o supa crema cu bucati de carne de vita si legume.

Posted by: kalua Aug 10 2008, 07:26 PM

Arata toate foarte apetisant. Farfuria aia cu carnuri e tipic balcanica as spune. laugh.gif
Ce ti-a placut cel mai mult?

Posted by: Nimphetamin Aug 10 2008, 07:35 PM

Cel mai mult mi-au placut acei calamari umpluti cu bacon si branza. Aveau o branza careia ei ii spuneau cream (deci ma asteptam sa gasesc smantana, chiar daca se spune sour cream). Branza aia mi s-a parut un deliciu, mai ales ca eu sunt innebunita dupa branzeturi ( de altfel, de la o piata de-acolokmi-am luat o roata de branza nemaipomenit de buna indragostita.gif ) si plus bacon...plus cartofi cu usturoi...mi-a placut! Dar am zis, mi s-a luat de atatia cartofi cu spanac laugh.gif

In Podgorica (capitala lor) am mai mancat ceva bun, desi nu cu specific sarbesc: o pizza cu fructe de mare (un deliciu!) si niste tortelini cu 4 feluri de branza, al forno.

Posted by: Cleo Aug 10 2008, 08:13 PM

nimphe debile.gif

tiii ce-as da iama-n calamarii aia.

Posted by: Meg Aug 25 2008, 08:49 PM

Paella.. cu oratanii de mare = super tare
si sangria.. si mai super, da' se urca repede la cap. din cauza lipsei de experienta? biggrin.gif

Posted by: Neith Sep 4 2008, 12:22 PM

Eu am mancat un sos genial! Era facut de cei de la restaurantul respectiv, continea o gramada de chestii... si se numea sos Jack Daniels smile.gif si avea si Jack Daniels in el tongue.gif

Posted by: yoyo28 Sep 4 2008, 12:29 PM

Eu tocmai m-am intors din Franta si am mancat la un restaurant libanez. Foarte buna mancarea, altfel decat ce avem noi in Romania. Nu stiu nume ca am luat farfurie de deguztare si aveau de toate.

Posted by: happyCat Sep 4 2008, 01:24 PM

QUOTE(yoyo28 @ Sep 4 2008, 11:29 AM) *
Eu tocmai m-am intors din Franta si am mancat la un restaurant libanez. Foarte buna mancarea, altfel decat ce avem noi in Romania. Nu stiu nume ca am luat farfurie de deguztare si aveau de toate.


Mai multe detalii, please.

Iat Neith, sosul ala jack Daniels l-ai mancat unde? Si continea 'o gramada de chestii' in el, ca de exemplu...?

Posted by: Neith Sep 4 2008, 01:46 PM

In Corfu, Grecia. Din cate imi aduc eu aminte, doar cateva ingrediente : jack, sos de soia, ulei de masline, lamaie, usturoi... si nu mai tin minte smile.gif

Posted by: strumfita Sep 4 2008, 02:18 PM

Si eu in Franta am mancat iepure cu un sos alb. foarte bun, iar despre branzeturile ce le-am gustat acolo, nu mai zic nimic...la noi nu am gasit.
Si in romania am mancat penne cu sparanghel, asa mult mi-au placut, stie care o reteta?

Posted by: kalua Sep 10 2008, 02:49 PM

N-am facut deloc poze multe la mancare. closedeyes.gif
In general mancare proasta, o singura data am mancat regeste, dar la un restaurant de lux. In restaurantele normale am primit mancarea si pe farfurii din polistirena de-aia expandata (scart) sau din hartie. laugh.gif

Aici la un restaurant cica renumit pentru pizza. Pizza n-am mancat acolo pentru ca nu m-am dus acolo sa mananc asa ceva.
Mozzarella sticks serviti intr-un cosulet de plastic, pe o hartie


Hamburgerii erau facuti cu chifle produse de ei, un aluat de ciabatta, erau bune.
Al lui Mr. kalua


Si al meu desfacut


si impreunat


A fost foarte gustos, dar dupa aceea am avut aceeasi senzatie de disconfort ca dupa mancat prostii. sad.gif

REvin si cu alte poze (dupa cum le gasesc) si cu mai multe povestiri despre mancarea in Hawaii.

Posted by: Cleo Sep 10 2008, 04:10 PM

parca mai povestisem c-am vazut un show la foodtv cu mancaruri hawaiene si erau cateva mai speciale
Hawaii-ul a devenit no-no pe lista mea. Omul meu e fericit acum ca-l las in sfarsit in pace. laugh.gif

Posted by: yoyo28 Sep 11 2008, 03:29 PM

Scuze happyCat, nu am mai intrat in ultimele zile pe forum.

Despre mancarea libaneza. Nu imi mai amintesc numele, dupa cum ziceam, dar aveau multe plicuri de aluat cu diverse umpluturi: carne, branza, legume.

De asemenea am mancat tabule (salata cu rosii, patrunjel si lamaie.) si salata de vinete, dar avea un cu totul alt gust decat la noi.

Ingredientul de baza in porice mancare era lamaia.

Am vazut ca este si in bucuresti restaurant libanez. Merita incercat.


Posted by: bulina Sep 11 2008, 04:58 PM

Si mie imi place bucataria libaneza!

Salata lor de vinete de fapt se cheama baba ghanoush si sunt vinete amestecate cu tahini.
Mai fac ei niste vinete prajite cu lamaie peste extrem de bune si desertul meu preferat: Kunafa si cu branza si cu o crema foarte fina...
yummmm

Astazi am sa mananc pranz filipinez autentic.

Posted by: kalua Sep 11 2008, 09:55 PM

Daaa, bucataria libaneza e cea mai tare dintre cele arabe.

Tot Hawaii, pe Oahu, North Shore. Sunt aproape de strada crescatorii de creveti si au cate-un chiosc pe roti pe langa ele, unde vand crevetii preparati in fel si chip. Totul arata foarte simplu, dar mancarea e foarte gustoasa. Din pacate nu dau decat o lingura de salata la creveti, asta mi-a lipsit.






Ai dracului americanii astia, prostesc oamenii cum vor ei, nu-i de mirare ca asa multi sunt obezi. Pe cutia asta scrie ca totul e natural si nu au adaugat sirop de fructoza din porumb. N-aveam obiectivul corespunzator cu mine, sa pot poza si ingredientele de pe cutie asa, ca sa se poata citi, bauturica era plina de zahar din trestie de zahar. laugh.gif


In alta parte, tot pe Oahu
Portia mea - cu orez integral


Alui Mr. kalua (pestele e ton)


Salata copilului

Posted by: teocris7 Sep 30 2008, 09:00 AM

In Praid am mancat pizza cu ananas. A fost foarte buna indragostita.gif
In Eforie Nord am mancat foarte bine la restaurantele gen "impinge tava". Mancarea foarte buna si acceptabila ca pret. Va recomand snitelul din piept de pui si tochitura ardeleneasca.

Posted by: kalua Nov 10 2008, 08:59 PM

Praga, am mancat de-am rupt, totul foarte, foarte bun. Am avut parte si de oua Benedict la micul dejun, durere si alea.

Branza Hermelin marinata


Supa de usturoi (Mr. kalua a zis c-a fost cea mai buna pe care a mancat-o vreodata)


Supa de varza cu carnaciori in paine



Carne de porc, de vita, ambele cu sos, un copan de rata, un carnacior, varza calita si galuste de Boemia


Gulas cu galuste de Boemia


Tort Jamaica (pe farfurie cu sos de zmeura)



Pere in Marsala (pe farfurie cu niste sos de vanilie)


Posted by: Maàt Nov 10 2008, 09:03 PM

Ma duc la bucatarie sa beau un pahar de apa. Oare mi-o trece pofta?! zapacitul.gif

Posted by: Fanny Nov 10 2008, 09:10 PM

Nu cred! zapacitul.gif Ka, sper ca ne-ai dedicat cate o inghititura din tot ce vedem mai sus!

Posted by: Cleo Nov 10 2008, 09:55 PM

blink.gif
debile.gif

imi ploua-n gura...cu galeata!

Posted by: kalua Nov 10 2008, 10:07 PM

Chiar sa stiti ca m-am gandit la voi! smile.gif Altfel cred ca nu faceam atatea poze la bunataturi.
Gulasurile nu le-am pozat toate, peste unele razuiesc si hrean proaspat. Si vreau sa va spun ca n-am mancat la nu stiu ce restaurante de lux, ci normale, dar nu chiar in plina zona turistica. Cofetariile au fost mai acatarii.

Medovnik, tort cu miere, tort traditional cehesc (am postat si reteta pe la dulciuri)


Galuste cu prune



Cafea turceasca servita cu lapte de-ala la cutiuta, pfui! nusepoate.gif Dar buna tare si mie mi-a placut si ceasca.


Si-acum urmeaza cateva chestii necehesti, dar mi-au placut ideile sau cum a fost servit

Crochete cu multa branza si cubulete de sunca


Rosii cocktail umplute cu o pasta de somon afumat (fix exact mini-farfurie de-aia am si eu)


Rosii cocktail si bilute de mozzarella stropite cu pesto verde pe un pat de rucola, la pahar



Posted by: Maàt Nov 10 2008, 10:58 PM

Nu mai intru pe-aici ca ma-mbolnavesc!

Posted by: teocris7 Nov 11 2008, 08:34 AM

Ce bine arata!
Sa-ti fie de bine!

Posted by: Lexie Nov 11 2008, 09:29 AM

crying.gif Ce pofte m-au luat! Daca eu am reactionat asa, e clar ca trebui interzis topicul femeilor insarcinate, ele cine stie cum reactioneaza laugh.gif

Posted by: Roxana_ Nov 11 2008, 10:13 AM

Ce interzis domne, ca m-am infiintat aci' la prima ora. Arata de poveste toate. Confirm si eu ca mananca tare bine cehii si nici macar nu-i scumpa mancarea, ca la Paris. Eu am poftit asa: la dulciuri (evident), la ciorba de usturoi si la cea in paine (am mancat si eu una in genul asta cand am vizitat fabrica de bere Pilsner Urkel).
Hai ca eu zic ca sunt rezonabila nu, cu poftele smile.gif?!

Posted by: Cleo Nov 22 2008, 11:24 PM

anul trecut cam pe vremea asta faceam bagajele cu destinatia Panama

bucataria panameza? fructe de mare, peste, patacones=chipsuri de platan, am mancat si churros, poze din pacate nu prea am facut

am ajuns intr-o luni dupa-masa si seara am participat la o petrecere mai simandicoasa cu ambasadori si consuli. Meniul serii avea specific romanesc pt ca petrecerea fusese organizata de consulul Romaniei in Panama cu ocazia saptamanii Romaniei. Bucatarul chef, tot roman, adus din La Vegas de un prieten de-al nostru. Mi-a fist jena sa fac poze si nici prea mult timp n0am avut la dispozitie ca s-a facut o coada compacta de jur imprejurul platoruilor, imposibil de patruns





un platou cu fructe de mare preparate in fel si chip, servite pe o terasa oarecare in Panama city


patacones


baietii au baut cerveza (bere) panameza

Posted by: kalua Nov 26 2008, 01:15 PM

Dulciuri de la escapada de la sfarsitul saptamanii

Bunatatea de prajitura cu ciocolata cu crocant in ea prezentata altfel


Plicticoasa prajitura cu fructe aranjata nitel


Cosuletele astea din aluat fraged erau tapisate cu ciocolata si umplute cu crema de vanilie


Prajitura cu crema, in aluat avea si bucati mai mari de nuci


Posted by: kalua Jan 3 2009, 12:12 PM

In Scotia
haggis, un fel de drob din organe de oaie, dar care are si faina sau fulgi de ovaz in el. Eu nu ma impac cu oaia pe masa, dar chiar mi-a placut.


Am mancat si black pudding (un fel de sangerete) de-a lor, ingurgitabil


Si stovies, un fel de tocanita de cartofi cu carne tocata.

Posted by: kalua Mar 1 2009, 08:46 PM

In primul rand dedicatie speciala pentru cleolica (de mancat n-am mancat ca nu ma dau in vant dupa ele)



Rulada cu mousse de cafea


Tort Sacher (bun, dar nu extraordinar, cofetarul sigur nu era vienez)


Krant de Frankfurt


Piscatura albinei


Toate celea si cu o bucata de brownie


Gustarica de dupa-amiaza a lui Mr. kalua in prima zi de Berlin
[img]http://i37.photobucket.com/albums/e77/karina_luana/Urlaub
/IMG_1361.jpg[/img]

Gustarica incepand cu ziua a doua

Posted by: deedee29 Mar 1 2009, 09:38 PM

In Varsovia am mancat la un restaurant pateu cu dulceata de ceapa rosie si salata de branza de vaca cu miere din floare de lamai, alune prajite, salata iceberg si dressing. Cand mi s-a spus ce o sa mananc am zic ca o sa fie un chin, dar de unde...nu ma mai opream din mancat. Iar la final, am incheiat apoteotic cu o prajitura Dacquoise



Din pacate nu am poze.

Posted by: Cleo Mar 1 2009, 09:40 PM

hihi thanks.gif pt dedicatie
deci eu nu ma omor dupa macarons, sint okay si tare dragute, le urasc pt ca nu-mi ies ca-n poza si pana nu reusesc nu ma las! laugh.gif

ia uite albina ce piscatura are! smile.gif

cu stridiile am avut o experienta neplacuta si nu stiu daca ma mai incumet prea curand

Posted by: kalua Mar 1 2009, 10:00 PM

Tarta Tatin, fiica-mea a mancat prima data si a fost tare deceptionata


Piramida 3 chocolat (parca asa se chema), o nebunie


Noir de noir, excelenta si asta, trebuie sa caut o reteta si s-o incerc si eu

Posted by: happyCat Mar 23 2009, 06:02 PM

Am mancat la Praga urmatoarele:

tort Medovnik - foarte bun - am vazut ca e si reteta pusa de Kalua pe aici smile.gif
gulas servit in chifla de paine - a fost extrem de sarat, cred ca am avut eu ghinion, nu imi imaginez ca asa trebuia sa fie.
rata la cuptor cu varza rosie - o bunatate, combinatie excelenta - cu galuste de paine si cartofi care nu m-au impresionat.


Posted by: kalua Apr 5 2009, 09:19 PM

Idee de prezentat prajiturici



Eu nu-s deloc cu supele, dar asta m-a dat pe spate, e de sparanghel. V-am mai spus, pare-mi-se, ca fac astia niste supe-spuma de sta matza-n coada. Si am stat aseara de vorba cu un tip care mi-a explicat cum ca supele-crema sunt old-fashioned, cele spuma le-au inlocuit, nu mai au voie sa fie groase.


Posted by: kalua Apr 26 2009, 10:30 AM

Mie nu-mi place bucataria spaniola, cea continentala, sunt de parere ca bucatarii nu-s in stare sa manuiasca nici macar sarea, ce sa mai vorbim de alte condimente sau plante, ceea ce are ca urmare o mancare fada. Dulciuri, inafara de crema catalana, n-au cine stie ce asa ca... sad.gif
Cu toate astea am mancat pe Teneriffe ex-ce-lent! N-am apucat sa fac nici macar o poza, din pacate. Dintre specialitatile canare am mancat iepure (avea un gust subtil de vin), puchero (un fel de tocanita cu tot felul de carnuri si chorizo, toate taiate mic, naut si alte legume care se pun in supa), papas arrugadas (cartofi mici, fierti in coaja in apa bine sarata pana devin usor albiciosi) cu mojo verde si rojo (sos verde si rosu), peste spada, un spanac atat de bun cum n-am mai mancat niciodata, inca niste pesti pe care nu mai stiu cum ii cheama sad.gif . Dulciurile nu m-au dat pe spate nici aici, dar erau ok: frangollo, o chestie care arata ca o budinca de vanilie, dar e facuta din porumb si lapte, orez cu lapte usor condimentat, banane cu crema de zahar ars pe deasupra.
Si pe acolo se poarta tare colorantii artificiali, nu inteleg de ce, le plac probabil culorile tari.

Posted by: kalua May 17 2009, 04:23 PM

Bucataria arabeasca, una pe care o apreciez la adevarata ei valoare. biggrin.gif Cea de la Hiltonul din Luxor urmeaza imediat dupa cea a restaurantului arab din Burj al Arab, Dubai (dintre cele incercate de mine, si zau ca-s nenumarate). In restaurantul asta din Luxor am mancat cele mai bune falafel ever, de ex. Fiind foarte putini oaspeti am avut ocazia, in limitele englezei vorbite de bucatarul sef, sa stau de vorba cu acesta, dar n-a scapat nicio reteta. Mi-a zis doar ca falafele bune nu se fac din naut, m-a invatat ce se pune pe foul medammas (chimion in cruce, chili, sare pentru ca cele adevarate sunt intotdeauna preparate fara sare, ulei de masline si suc de lamaie, astea fiind basic-urile pe pasta aia de fasole). Nu va spun cum prepara omleta, arunca ingredientele (inafara de oua) de pe la un metru distanta in tigaie. biggrin.gif
Deci, chestii de la micul dejun (n-am apucat sa le pozez pe toate)
Foul (chestia bandajata fiind o jumatate de lamaie mica-mica) cu tahina si falafel


Sectiune falafel


O paine de-a lor (ceva intre paine si aluat frantuzesc, calda, o nebunie) cu branza lor specifica


In prim plan niste carne de vita conservata prin uscare, buna tare


Un fel de cozonac nu prea dulce, bucatarul mi-a zis ca asta e toastul facut de ei. Era in jumatate cu unt, o bunatate!


Halva, asa buna n-am mai mancat pana acum.


http://www.elady.ro/articole/Gastronomie/Reteta-de-pancakes.html


Fructe, pepenele galben (ma rog, verde) din spate era din cale-afara de aromat. Din productie locala.


Dulciurile de la micul dejun incredibil de bune si toate facute de ei. Asa danish pastry pufoase ca acolo n-au mai pomenit papilele noastre gustative, niste prajiturici fara crema de nu te mai puteai opri din mancat, oricat erai de satul (chiar am zis amandoi ca bine ca n-am stat acolo vreo doua saptamani, am fi ajuns acasa prin rostogolire probabil laugh.gif )

Dupa-amiaza ni se aducea in camera un mizilic


Posted by: dr_wise May 17 2009, 09:54 PM

huh.gif Ma duc sa mananc o felie de "Visinu' din Padurea Neagra", sau o para. Nu mai pot!

Posted by: kalua May 17 2009, 11:09 PM

Ce-am mai mancat prin Luxor, pe la alte restaurante, bune si mancarurile astea, cu gust de mancare facuta in casa, fara prafuri industriale, dar nimic deosebit

mezze, aperitive
salata

vinete prajite

nelipsita tahina

muraturi de-alea de-ale lor, sarate si acre de eu una nu ma apropii de ele

lipie arabeasca, mai peste tot in doua cu faina integrala si pe o parte data prin tarate

musacaua lor, mai mult un fel de ghiveci

tepuse cu carne de miel, un fel de tocanita de cartofi si orez


Dinner la hotel, mai putin arabesc, dar excelente absolut toate
carpaccio cu rucola si un fel de cracker facut tot de casa (si ma gandeam la doftoreasa noastra biggrin.gif )

creveti reci cu salata

somon afumat cu tot ce-mi trebuie mie sa-l mananc




Posted by: kalua May 18 2009, 02:09 PM

Salata de dovlecei cu seminte de pin, salata de avocado cu nectarine si paine cu plante


Salata de pui, salata de carne de vita si coleslaw


Crevetoi, un fel de tortilla cu pui, sosurile erau de poveste


Cheddar, gorgonzola si cracker


Umm Ali (om Ali), budinca de paine, cea mai buna pe care am mancat-o vreodata



si banana coapta

Posted by: Cleo May 18 2009, 02:10 PM

topicul asta a devenit extrem de periculos!

Posted by: kary_pink May 18 2009, 02:20 PM

Salivez de numa. indragostita.gif Ce bine arata!

Posted by: dr_wise May 18 2009, 04:52 PM

Iar am intrat in sevraj! zapacitul.gif
kiss.gif Kalua, merci pentru gandurile bune, da' eu sigur faceam greva foamei cu portia aia microscopica de carpaccio.

Posted by: happyCat May 18 2009, 05:36 PM

Valeu ce de poze si ce de bunatati! Mie mi-e rusine sa fac poza mancarii cand sunt acolo in restaurant, o singura data am facut o poza unui desert si al meu a ras de mine. blush.gif

Posted by: Master of Norules May 18 2009, 06:12 PM

Ce bine arata toate. Priceputi egiptenii la bucate.
Carpaccio ala se face mai in sange? Am vazut si eu pe aici la Real, da' habar n-aveam cum sa-l fac, asa ca n-am luat.
Umm Ali ala arata de stai si salivezi langa poza.

Posted by: kalua May 18 2009, 07:09 PM

Doftoreaso, dar cine naiba mananca numai niste carpaccio si se satura? Noi am mancat toate chestiile de la hotel din ultimele doua posturi intr-o singura seara si-nca nici nu le-am pozat pe toate.

Happy, depinde de restaurant. Aici noi eram singurii pe terasa (si la micul dejun, si-n seara cu pricina), puteam face si tumbe pe masa daca vroiam. biggrin.gif Dupa primul mic dejun Mr. kalua a spus ca a doua zi trebuie sa iau aparatul sa fac poze. laugh.gif

MoN, carpaccio e din carne cruda de vita.

Si-acum inchipuiti-va ca de la minunatiile astea am ajuns la un hotel (cica bun el) all inclusive. crying.gif Pana si de castraveti mi s-a luat, cand i-am vazut taiati in toate grosimile si trantiti intr-un castron acolo. Pestele n-avea absolut niciun gust, nu era rau, dar nu stiai ce mananci. nesigur.gif Si tot asa. Si la dulciuri, inafara de baclavale nu era nimic interesant. Daca am ajuns eu sa stau in fata unui bufet cu cel putin 10 dulciuri, torturi, etc. si sa nu-mi trebuiasca nimic... closedeyes.gif
Apropo de castraveti, la Hiltonul din Luxor, la micul dejun, erau in fiecare zi taiati altfel, rotocoale normale, apoi bastonase, apoi semilune (felia taiata in jumatate si scobita de miez), ce mai, se vedea ca totul e facut cu drag acolo.

Posted by: happyCat May 18 2009, 09:34 PM

Chiar asa, ce inseamna sa pregateasca cineva cu drag!

Posted by: cryst Jun 9 2009, 01:01 PM

Am ajuns si aici :

- cea mai buna ciorba de peste , in Delta Dunari
- braga in Drobeta Turnu Severin
-galuste in sos de visine (nu mai retin numele) Polonia..aici am luat 10 kg intr-un an crying.gif
- caracatita¨pulpo¨,Spania
-pizza( scoasa din cuptor ),Italia, Venetia
- eclere , Franta
-kebab cu carne de capra ,Germania Russelsheim, nici nu stiam ca imi place
-salata cu carne de capra si snitele,Austria,Grosspetersdorf si Oberwart
- gulas ,Ungaria, pe langa Balaton si Szeged

Posted by: scorpirescu Jun 9 2009, 09:13 PM

Nu am sa uit niciodata calmarul la gratar cu brocoli din Croatia. indragostita.gif Nu am poze, din pacate. Poate nu e cine stie ce pentru toata lumea, dar pentru mine e mare lucru .. ca io nu-s in stare laugh.gif

Powered by Invision Power Board (http://www.invisionboard.com)
© Invision Power Services (http://www.invisionpower.com)