IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

39 Pages V  « < 21 22 23 24 25 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Prajituri deosebite
Master of Norule...
post Aug 20 2007, 05:20 PM
Post #221


V.I.P.
*******

Group: Membru de Onoare
Posts: 3,295
Joined: 1-July 07
From: Flower power
Member No.: 1,880



Data viitoare o fac cu ciocolata cu lapte si poate nu mai pun deloc lamaie si pun zahar vanilat mai mult.Am facut-o cu ciocolata amaruie de Kandia si sa te tii ce gust intens de ciocolata se simte.
O data incerc si cu suc de fructe de padure, cred ca n-are ce sa iasa rau.
Am vazut gelatina din aia instant da tot de la Dr.Oetker asa ca astept poate gasesc foi de gelatina, plus ca mai am din aia fin maruntita vre-o 4 pachetele.
Pupici.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cleo
post Aug 23 2007, 11:53 PM
Post #222


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



rulada cu crema de ciocolata: buche de Noel


pun reteta din carte apoi adaptati cantitatile in functie de tavile pe care le aveti

sirop: 100ml apa, 50 g z. pudra, 2 linguri cogniac
apa+ zaharul la fiert, dupa primul clocot se trage deoparte. Cand s-a racit adaugam cognacul

pandispan:3 oua; 140g z pudra, 1 lingurita esenta de vanilie (sau z pudra); 80 g faina, 1 lingurita de drojdie instant, 2 linguri de apa;
glabenusurile se bat spuma cu zaharul, se dauaga drojdina dizolvata in apa, apoi vanilia si faina, la sfr amestecand foarte incet adaugam albusurile batute spuma. Se da la cuptorul incalzit in prealabil la 180 grade (intr-o tava acoperita cu hartie cerata ) in jur de 15 minute.
Se scoate din tava pe o carpa umezita si se ruleaza cu tot cu carpa. Se lasa asa pana se raceste.

crema: 200g unt, 2 oua, 200g z pudra, 3 linguri cacao, 2 linguri coginc (aici se gaseste si esenta de brandy)
se freaca untul, ouale in bain marie se bat cu zaharul pudra pana se ingroasa si se lasa la racit. Cand s-a racit se amtesca incet in unt, apoi se adauga cacaoa si la sfr cognacul

glazura: 100g ciocolata neagra, 75 g frisca lichida, 25g z pudra
se fierb in bain marie. E proportia perfecta pt o glazura fina-fina (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

montam prajitura: desfacem rulada, insiropam, punem crema si rulam la loc. Imbracam in glazura si dam la rece.

Nu pot sa atasez acum poze sa vedeti despre ce-i vorba dar o sa revin.
Pandispanul nu-i pt tava de aragaz insa eu am o tava de-aia neagra maricica si a fost suficient pandispanul din 3 oua, spre totala mea surprindere
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Diana.
post Aug 23 2007, 11:58 PM
Post #223


Fondator eLady.ro
*******

Group: Administrator
Posts: 33,779
Joined: 7-December 05
Member No.: 5



Asa se presupune ca trebuie sa arate? Ca salivez linga tastatura...
(IMG:http://hadzuki.air-nifty.com/maya/images/041225BucheDeNoel.jpg) (IMG:http://www.kcc.cc.il.us/hss/jpaul/french%20canadian/buche_de_noel.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cleo
post Aug 24 2007, 12:44 AM
Post #224


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



da domnusoara (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)
alea-s!

o sa mai pun cateva pe masura ce le incerc
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Diana.
post Aug 24 2007, 01:02 AM
Post #225


Fondator eLady.ro
*******

Group: Administrator
Posts: 33,779
Joined: 7-December 05
Member No.: 5



Of, Cleo, iti bati joc de imaginatia mea... e prajitura traditionala de Craciun din ce mi-am dat eu seama, asa-i?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cleo
post Aug 24 2007, 01:34 AM
Post #226


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



QUOTE(Maàt @ Aug 23 2007, 07:02 PM) *
Of, Cleo, iti bati joc de imaginatia mea... e prajitura traditionala de Craciun din ce mi-am dat eu seama, asa-i?


io nu batjocoresc decat papilele gustative si vazul (dar aci mi-ai luat-o inainte azi)

pe-aici asa se mananca de Craciun, dar mie daca mi-a fost pofta de rulada (tot dintr-o pozica ) acum in august am zis sa vedem ce si cum (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Master of Norule...
post Aug 24 2007, 08:48 AM
Post #227


V.I.P.
*******

Group: Membru de Onoare
Posts: 3,295
Joined: 1-July 07
From: Flower power
Member No.: 1,880



Si eu care ziceam ca sa nu mai fac atatea dulciuri sapt asta n-am comis-o decat cu niste clatite.Da acum ca ai pus reteta asta miraculoasa as face si eu sa vad daca am vreme da pare super gustoasa.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ioannaraluka
post Aug 24 2007, 11:14 AM
Post #228


Incurabil
*****

Group: Membru de Onoare
Posts: 1,334
Joined: 13-December 05
From: D Street
Member No.: 96



Asta nu-i tort buturuga (IMG:style_emoticons/default/wub.gif) ? Ca am intrebat eu mai demult de el.
Din 4 oua e suficient pandispanul pentru taza de aragaz. dar cu reteta un pic modificata.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
dr_wise
post Aug 24 2007, 11:29 AM
Post #229





Musafir






Domle, salivez ca o turbata de cand am vazut si mirosit prajiturile voastre!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nu-i corect sa fie la aceeasi sectie "gastronomie" si MM-tele, si obsedatele de prajituri...printre care ma numar si eu, dar ma tratez intens impotriva acestui drog!
Spune-ti si voi, e normal, cam de 7 - 10 ori/ zi, cand vreau sa vad cu ce s-au amagit MM-le - colege de suferinta - , sa dau peste prajituri si alte minunatii d-astea interzise???? Cum mai citesc eu cu avant revolutionar despre fulgi de ovaz si paine integrala????? Cahhhh!
Ma duc sa beau o tona de apa plata (nici macar lamaie n-am la office) sa-mi racoresc suculetele aflate in multiorgasm...vai de capul si orgasmul lor!!!!
(IMG:style_emoticons/default/trozneala.gif) (IMG:style_emoticons/default/crying.gif) (IMG:style_emoticons/default/crying.gif) (IMG:style_emoticons/default/crying.gif) (IMG:style_emoticons/default/crying.gif) (IMG:style_emoticons/default/crying.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cleo
post Aug 24 2007, 02:33 PM
Post #230


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



QUOTE(ioannaraluka @ Aug 24 2007, 05:14 AM) *
Asta nu-i tort buturuga (IMG:style_emoticons/default/wub.gif) ? Ca am intrebat eu mai demult de el.
Din 4 oua e suficient pandispanul pentru taza de aragaz. dar cu reteta un pic modificata.


bingo! (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)

la tine ma gandeam cand am scris reteta. E fainut. Deosebirea fata de un pandispan ar fi drojdia in rest insa e o prajiturica foarte simpla. Dupa mine savoarea unei prajituri sta in crema, daca n-ai nimerit-o 'geaba-i pandispanul pufos ca n-are nici un farmec.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

39 Pages V  « < 21 22 23 24 25 > » 
Reply to this topicStart new topic
2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



Lo-Fi Version Time is now: 29th April 2024 - 04:24 PM