IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

262 Pages V  « < 123 124 125 126 127 > »   
Closed TopicStart new topic
> Meniu pentru saptamana viitoare, Idei pentru diversificare
Cleo
post Dec 22 2007, 09:11 PM
Post #1241


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



no c-a venit omul de la piata

am si foie gras mi-a luat si tournedos din carne organica (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif) care costa al naibii de mult, acum ar fi culmea sa nu-mi iasa ceva deosebit (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)

am si zeama de varza pt ciorba

fac niste fursecuri dupa masa apoi cred ca fac asta russischer Zupfkuchen pt ca am niste resturi de branze si mi-e ca se strica, daca iese ok vin cu reteta.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Dec 22 2007, 11:37 PM
Post #1242





Musafir






Bravooo! Bravoo! (IMG:style_emoticons/default/aplauze.gif)
Eu mi-oi face planul pentru masa de revelion pe 25-26 sau poate abia pe 28 cand mergem la Salzburg si la cumparaturi si vedem ce gasim pe-acolo.

Russicher Zupfkuchen am facut si eu, dar la mine nu mananca colocuitorii prajituri sau torturi cu branza si nici eu nu ma omor dupa ele. (IMG:style_emoticons/default/closedeyes.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Dec 25 2007, 08:48 PM
Post #1243





Musafir






Azi si maine normal ca nu mai fac nimic. Poate maine o paine vrajitoreasca (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) , a gasit fiica-mea o reteta intr-o revista de-a ei si vrea sa facem.
Vecina de sus, italianca, mi-a adus tiramisu. Care cred c-o sa sfarseasca la gunoi (IMG:style_emoticons/default/closedeyes.gif) .
Matusa-mea mi-a adus sarmale, o bucata de afumatura din tara si nu stiu ce specialitate de kolbasz. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Matusa-mea, de cand e vaduva, gateste mai mult si mai cu gust. (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif) (IMG:style_emoticons/default/ametit.gif)
Pe joi ma bate gandul sa fac niste cuiburi de viespe a la Cleo. Daca fac, vreau sa fac o tava cu umplutura cu zahar si una cu nuca. Sa le dau si eu italienilor papa bun. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Si poate duc si la soacra-mea ceva (daca mai ramane, ca daca-s eu pe langa tava cu cuiburile caldute le fac seama fara sa le mai tin numarul (IMG:style_emoticons/default/blush.gif) ).
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Dec 29 2007, 06:08 PM
Post #1244





Musafir






Am luat un file proaspat de Salvelinus, il fainez pe partea cu pielea si-l prajesc in unt. Mai trebuie sa produc repejor o pulbere Adobe si sa dau pe el si gata-i.
Pentru azi era de fapt planificat sa mancam (iar!) somon biologic afumat cu tot alaiul (paine Parisienne, unt, esalota taiate in inele aproape transparente, ardei proaspat, capere, hrean cu smantana). Am luat 500 g, nu cred c-o sa dovedim totul azi.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cleo
post Dec 30 2007, 01:35 AM
Post #1245


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



QUOTE(kalua @ Dec 29 2007, 11:08 AM) *
Am luat un file proaspat de Salvelinus, il fainez pe partea cu pielea si-l prajesc in unt. Mai trebuie sa produc repejor o pulbere Adobe si sa dau pe el si gata-i.
Pentru azi era de fapt planificat sa mancam (iar!) somon biologic afumat cu tot alaiul (paine Parisienne, unt, esalota taiate in inele aproape transparente, ardei proaspat, capere, hrean cu smantana). Am luat 500 g, nu cred c-o sa dovedim totul azi.


mmmmm (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

pulbere Adobe? va rog sa explicati? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
stiu de adobe acrobat (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ba m-am uitat si cu google dupa pulberea ta si n-am aflat

eu am frigiderul plin de mancare. de revelion am sa fac tournedos a la rossini
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Dec 30 2007, 02:38 AM
Post #1246





Musafir






Nu stiu de unde denumirea asta (IMG:style_emoticons/default/ametit.gif) (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif) , dar nu-i nimic complicat: usturoi si ceapa uscate (pulbere sau granule), niste plante, sare, piper, toate innebunite in mojar. A iesit excelent si chiar ca nu-i bataie de cap cu el.
Maine fac medalioane de vitel a la minute, garnitura spanac.
De Revelion habar n-am ce fac, cred ca dialog de foie gras (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) (adica de rata si de gasca) cu salata dintr-aia mica. Trebuie sa vad ce fac cu painea, magazinele sunt deschise numai pana la 2 si painea alba de-aia de care-mi trebuie la asta nu mai face doua parale dupa cateva ore, poate fac eu una repede. Si trebuie sa ma uit maine in beci de vin, trebuie neaparat unul alb usor dulciu la toata tarasenia asta.
Desert fac islere. Felul doi habar n-am. Poate iar un roastbeef...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cleo
post Dec 30 2007, 03:00 AM
Post #1247


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



multamesc (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

eu as face un tort cu crema multa, insa nu stiu ce. Pe post de ciupercute in loc de trufe cred ca merge si cu unele obisnuite. Ce zici? Oricum trufe n-am de unde sa iau. Tu pui vin Madeira la tournedos-urile alea? Trebuie sa merg maine la magazin sa-mi iau.

as face si niste aperitive doar asa cat bagi in gura dintr-o data

sunt racita de-o saptamana si n-am chef si vlaga de nimic.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Dec 30 2007, 03:26 AM
Post #1248





Musafir






Da, Madeira trebuie. Dar nu mult, sosul trebuie sa fie ceva mai mult de-o dara pe farfurie. Si cu niste legume fierte alaturi, buchetele de conopida, broccoli, morcovei (de-aia mici), asa ceva.

Apropo de trufe, am fost azi iar la magazinul cu delicatese si era un nene acolo cu doua trufe mici si amarate (una alba si una neagra) si vindea de fapt niste produse cu ele, dar erau ieftinioare, deci sigur nu era nimic de capul lor. Mr. kalua s-a dus la el si i-a zis c-ar cumpara un gram jumate din trufa neagra, cand am auzit porumbelul am impins fuga de-acolo sa nu vada lumea ca-s cu el. (IMG:style_emoticons/default/nusepoate.gif)

Insanatosire grabnica, ai grija de tine si nu te mai strofoca atat daca nu ti-e bine! (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif) (IMG:style_emoticons/default/hug.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cleo
post Jan 4 2008, 03:07 PM
Post #1249


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



2008 bine te-am gasit la noi in bucatarie

Cineva m-a intrebat de o reteta de clatite alunecate ( in ungureste le spune csusztattot palacsinta) si care par simple si delicioase.
Va pun reteta aici dar revin cu ea la dulciuri si cu poza maine dupa ce o incerc

50 gr unt se freaca spuma cu 5 galbenusuri, apoi 50 gr zahar, 50 gr faina, 300ml lapte. La sfr albusurile batute spuma
se prajesc numai pe-o parte astfel incat sa ramane deasupra ca o crema . Se pun (aluneca din tigaie in tava) una peste alta intr-o tava ce merge la cuptor, insa presaram zahar vanilat aromat si cu coaja de lamaie pe fiecare clatita mai putin pe ultima. Ultima va fi prajita pe ambele parti.
Dam la cuptor pt 10 minute . Se taie ca un tort. Unii pun si ceva siropuri intre

arata cam asa dar revin in week-end la locul potrivit

io va pupacesc si-aici pt noul an

(IMG:style_emoticons/default/thanks.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
fortelady
post Jan 4 2008, 04:41 PM
Post #1250





Musafir






am o ratza intreaga (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) (de fapt am doua ....)
ce pot sa fac cu ea ?In afara de ratza cu portocale, am facut de craciun (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
e o ocazie speciala, ca altfel o faceam scurt, cu varza sau friptura
Go to the top of the page
 
+Quote Post

262 Pages V  « < 123 124 125 126 127 > » 
Closed TopicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



Lo-Fi Version Time is now: 26th April 2024 - 12:08 PM