M-am apucat sa invat germana si nu de ieri de alaltaieri, ci de vre-o 3 luni. Dupa un mare tam-tam in care am declarat sus si tare ca vreau sa invat germana si ca nu conteaza cat de greu e , chiar vreau ca imi e foarte utila, am ajuns la concluzia ca nu e suficient sa vrei sa inveti germana. E pus si simplu imposibil. Nu reusesc sa inteleg cum pot nemtii sa o vorbeasca si dc ei pot eu de ce nu pot. am facut tot ce se poate: 1. Lectii de germana cu o profesoara care e studenta la limba si literatura germana sau cum e numeste la ei facultatea asta, ca profa nu prea vb bine engleza 2. mi-am facut temele cu regularitate. 3. 5 zile pe saptamana sunt la "mama ei acasa" SI cu toate acestea nu pot sa vorbesc germana, nu inteleg mai nimic cand vorbeste un neamt cu mine - exeptand situatiile in care vb foarte rar, si nici atunci nu inteleg mare lucru-. singurul lucru care ma consoleaza e ca mai inteleg cate ceva dc e scris in germana, dar nu mi se pare suficient. Uneori ma intreb, cum s-a intamplat sa ajung tocmai eu in germania, care niciodata nu mi-am dorit sa vad germania, nu am fost nici foarte fascinata de cultura si civilizatia germana. mie imi plac spania spaniola cervantes corridele portocalele si barbati bruneti cu ochii negrii, care in germania sunt ori emigranti din india, pakistan, italia etc ori inexistenti. nu mai vorbim de molesala generala care domneste aici. ma deprima pur si simplu Si in aceste conditii vitrege cum sa fac eu sa invat germana???
|
Last entries
My Blog Links
Last Comments
1 user(s) viewing
1 guest(s)
0 member(s) 0 anonymous member(s) Search My Blog
|
|