IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Gratare si la iarba verde
kalua
post May 1 2006, 11:15 AM
Post #1





Musafir






Incepe sezonul gratarelor si al mersului la iarba verde... (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/biggrin.gif)
Cum marinam carnea pentru gratar, ce altceva inafara de carne punem pe gratar, ce bunatati luam cu noi la un picnic si cum le impachetam cel mai bine?
Va astept aici cu idei si retete. (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/smile.gif)

Later edit: incep eu, dar sper sa veniti si voi (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/wink.gif)

Tepuse in stil gyros
pentru gratar

carne de porc (de la spate)
mirodenii pentru gyros
ulei
telemea/ feta
ceapa taiata pestisori

Carnea de porc se taie in felii foarte subtiri, cam jumatate de centimetru (cel mai bine e sa-i ziceti macelarului sa o taie). Amestecul de mirodenii pentru gyros (daca nu gasiti unul ca lumea de cumparat, puneti boia dulce de ardei, piper, oregano si sare) se amesteca cu ulei si se da carnea prin uleiul cu mirodenii. Branza se taie bastonase mai solide, se pune cate-un bastonas ( (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/laugh.gif) ce exprimare!) intr-o felie de carne, se presara niste ceapa pe deasupra si se ruleaza carnea. Se infige in tepusa. Pe o tepusa se pun 4-5 rulouri. Se prajeste pe gratar.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post May 28 2006, 03:00 PM
Post #2





Musafir






@ ala
Meniu la gratar:
Aperitive: pungute cu telemea si telemea in bacon

Felul doi: somon la gratar (marinat ori in ulei de masline amestecat cu coaja de lamaie netratata chimic si un pic de zeama de lamaie, ori in ulei de masline, usturoi pisat, rozmarin, mult piper negru si cimbru). Se pune pe o foaie de aluminiu. Garnituri: dovlecei, vinete, ciuperci - taiate felii, unse cu putin ulei si plante (de Provence sau italienesti, de ex.) si puse pe gratar. Se pot face si ciuperci umplute: se cumpara ciuperci cu palaria mare, li se scot piciorusele, care se unduiesc cu niste ceapa intr-o tigaie. Se poate adauga si spanac. La sfarsit se amesteca branza dupa gust (merge mai oricare, eu personal prefer una cu mucegai albastru). Se potrivesc de sare si piper, se ung un pic cu ulei si se pun pe gratar.
Eu fac la gratare mai multe feluri de salate: de rosii, de salata verde, de linte sau fasole uscata.

Desert: ananas taiat felii si pus pe gratar. Cand este felia pe farfurie, se toarna peste ea un pic de miere si se serveste cu inghetata de vanilie. Sau banane cu ciocolata: banana se lasa in coaja. Se taie de-a lungul, dar nu de tot (la un capat sa ramana intreaga). In taietura se presara bucatele de ciocolata, apoi se inchide iar fructul. Se imbraca strans intr-o folie de aluminiu si se pune pe gratar. La servit se scoate din foaia de aluminiu si se serveste cu inghetata de vanilie (se va manca cu lingurita din coaja).
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ala80
post May 28 2006, 06:32 PM
Post #3


Oli, Popeye's babe
*******

Group: Membru de Onoare
Posts: 4,290
Joined: 7-February 06
From: Bucuresti
Member No.: 194



Kalua, esti geniala! (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/wub.gif)

Daca ar sti ai mei ce dezmat culinar ii asteapta... (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/biggrin.gif)

Multumesc tare mult!

(IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/pupaceala.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
albinuza
post May 28 2006, 06:44 PM
Post #4


V.I.P.
*******

Group: Membru de Onoare
Posts: 7,935
Joined: 9-December 05
From: Bra, Italia
Member No.: 56



helauuu!! iote-ma si e duminica..
parerea mea...
veniti voi cu retetele ca io vin cu berea (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/biggrin.gif)
nu vi se pare normal?
adica voi chiar credeti ca io stiu vreo reteta??
(IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/kiss.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MonicutzaB
post Jun 1 2006, 12:28 PM
Post #5


Incurabil
*****

Group: Incurabil
Posts: 1,440
Joined: 2-February 06
Member No.: 176



mie imi place mult emisiunea "Licence to grill" de pe Euphoria asa ca am cautat pe net si am gasit un link cu aprox. 500 retete din emisiune. iata link-ul:
http://www.foodnetwork.ca/recipes/Browse/b...?DropShow=68771
enjoy! (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/tongue.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Leea
post Jun 2 2006, 01:32 PM
Post #6


Incurabil
*****

Group: Obsedat
Posts: 744
Joined: 31-May 06
Member No.: 352



Ce-am facut eu de 1 Mai, o reteta invatata de la indieni:

PULPE DE PUI MARINATE IN IAURT

Aveti nevoie de pulpe de pui superioare, cate?... hm, in functie de cate persoane vreti sa hraniti... sa zicem 8. Scoateti frumusel pielea de pe ele si osul. Intr-un castron amestecati cam tot ce va trece prin minte in materie de condimente, in cantitati rezonabile: praf de curry, busuioc, nucsoara macinata, piper, obligatoriu usturoi zdrobit si sare, seminte de mustar, tot zdrobite, mustar (pasta, dar nu prea mult!) de chimen tot asa, coriandru uscat, maghiran, marar - tot ce aveti prin casa. Daca aveti acces la asa ceva, 1-2 lingurite de chicken massala (ameste de condimente indienesti) ar fi la fel de bune.

Peste toata amestecatura asta, turnati cam 300 ml iaurt si amestecati-le, apoi balaciti pulpele in acest sos.
Acoperiti castronul si lasati-l la frigider cam 12-24 ore.

Puneti pulpele pe gratarul incins cu cat sos de iaurt ramane pe ele, fara a le scurge sau spala.

Se rumenesc pe ambele parti si se verifica sa fie facute. Cand intra furculita in ele sunt gata. Carnea marinata in iaurt este foarte frageda.

Ca garnitura ar fi buni niste cartofi noi copti in folie de aluminiu cu putin ulei, tot pe gratar si cateva felii de rosii speriate putin pe gratar.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Teocris
post May 1 2008, 09:00 AM
Post #7


V.I.P.
*******

Group: Administratori
Posts: 6,891
Joined: 9-November 07
From: Sibiu
Member No.: 2,591



Super idei!
Maine poate fac si eu un gratar si incerc retetele voastre. (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cleo
post May 13 2008, 02:29 AM
Post #8


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



hai sa mai spun si aici de sosul de soia cu proprietatile lui miraculoase.
eu fac o marinata asa: pun bucatile de carne intr-o cutie dreptunghiulara (ma rog va trebuie ceva mai adanc) presar piper si eventual boia, coriandru boabe, stropesc cu sos de soia, iar pun un rand de carne si tot asa pana termin toate bucatile, torn si putina apa sa balteasca bucatile de carne in sosul asta si pun si niste usturoi zdrobit. Le las peste noapte.

am senzatia c-am mai pus reteta de mici pe undeva insa poate doar am avut intentia

mititei


2kg carne de vita tocata(mic)
500g carne de porc tocata (mic)
500g grasime cruda de porc (tocata marunt)
500g carne de miel, oaie (tocata marunt) optional
3 linguri de bicarbonat
sare, piper, ardei iute (cam 1 si se taie cu tot cu simburi) sau cit prindeti intre 3 degete din cel uscat, chili sau dupa gust.
2 capatani de usturoi tocat marunt, pasta
1,5 lingura cimbru si 1 lingura boia
5-600 ml supa de oase (aici se gaseste la conserva 2-2,5 conserve beef broth) taina sta in cata zeama puneti
se amesteca toate ingredientele cu carnea, compozitia trebuie sa fie ca o plastelina moale

Se lasa peste noapte la imprietenit in frigider. Obligatoriu cel putin 12 ore.
A 2-a zi scoatem compozitia de la frigider si-o lasam la temperatura camerei. Cand are e temperatura suficient de acceptabila incepem sa formam mititei.

reteta e de la gabriela_k eu am incercat cantitatile la jumatate si nici carne de oaie n-am avut insa au iesit o nebunie.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post May 13 2008, 11:35 AM
Post #9





Musafir






Eu nu pun niciodata grasime in plus, carnea de porc tocata pe care-o folosesc doar nu-i macra. Si cred ca pun mai mult cimbru decat in reteta de sus, ce-i 1,5 linguri la 3,5 kg de carne? Parca nici n-ar fi pentru gustul meu.
Da-n rest fac la fel, fara carnea de miel.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cleo
post May 14 2008, 02:00 AM
Post #10


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



eu am facut anul trecut cu carne de vita si de porc, cantitate la jumate. n-am adaugat nici oaie nici grasime, sare mi s-a parut c-ar merge mai multa.
insa compozitia pt mici trebuie sa fie mai grasa altfel se usuca prea tare. S-ar putea sa fac in w-end daca se anunta vreme de gratar.
Imi place cimbrul insa daca e prea mult amaraste, asa ca io-s precauta cu el.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

2 Pages V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



Lo-Fi Version Time is now: 6th May 2025 - 01:18 AM