IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topic
> Orientul Apropiat
carrie30
post Jul 17 2006, 08:18 AM
Post #1

Incurabil

Group: Membru de Onoare
From: Constanta
Member No.: 2

Ce parere aveti de ce se intampla in Liban?
M-au luat frigurile... (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/crying.gif)

Armata israeliana a lansat cea mai ampla ofensiva din ultimii zece ani in Liban, instituind blocada totala si de durata asupra tarii vecine si bombardind granita libaneza cu Siria. Peste 100 de persoane au murit in urma violentelor, cei mai multi civili libanezi. In acelasi timp, Israelul a bombardat sediul unui minister din Fisia Gaza. - sursa: Ziarul de Iasi.
Go to the top of the page

+Quote Post
zetta
post Jul 17 2006, 09:11 AM
Post #2

Musafir

e urat ce e pe acolo... iar o prietena de-a mea e disperata, ea lucreaza in dubai si iubitul ei e libanez, ea a venit in tara sa-si vada prietenii si parintii iar el s-a dus in liban (trebuia sa mearga si ea acolo sa-i cunoasca parintii dar a amanat momentul), el nu poate parasi tara, urmau sa petreaca concediul impreuna incepand de azi... (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/sad.gif)

+Quote Post
carrie30
post Jul 18 2006, 08:29 AM
Post #3

Incurabil

Ambasada Romaniei la Ankara: 0090.3124.271.243; 0090.3124.681.291;
Consulatul General Istanbul: 0090.2122.434.287;
Ambasada Romaniei la Beirut: 0096.1592.4848
Ambasada Romaniei la Damasc: 0096.3113.327.572
Directia Afaceri Consulare: 0040.021.319.6870; 0040.021.319.6871; 0040.021.319.6872.

350 de romani au trecut granita Libanului cu Siria în drumul lor spre Romania. Ei au fost imbarcati in sase autocare. Pentru ca romanii sa ajunga in siguranta in tara, autocarele vor fi supravegheate indeaproape, iar orarul evacuarii a fost convenit cu autoritatile militare israeliene. La ambasada Romaniei din Ankara si la Consulatul General din Istanbul au fost activate doua linii telefonice pentru romanii care parasesc zona de conflict. Pentru ca liniile telefonice din Liban functioneaza cu greutate, cei interesati pot contacta, de asemenea, Directia Afaceri Consulare a Ministerului de Externe.

Potrivit datelor detinute de Ministerul de Externe, in Liban se afla aproximativ 1000 de romani, rezidenti si turisti deopotriva. Mai mult de jumatate au cerut ajutor ambasadei pentru a parasi zona de conflict. Toate tarile occidentale au început sa-si evacueze cetatenii din Liban. 20 de mii de francezi asteapta sa fie scosi din Liban, iar Marea Britanie deplaseaza in zona nave regale de razboi pentru a evacua peste 10.000 de oameni. Statele Unite au in zona in jur de 25 de mii de cetateni.

www.antena3.ro

+Quote Post
tits_herbert
post Jul 18 2006, 04:18 PM
Post #4

---

Member No.: 28

Va avea loc o noua scumpire a carburantilor. Se poate lega de cele prezentate mai sus? Daca da, e corect sa se procedeze asa?

+Quote Post
rossdale
post Jul 18 2006, 06:33 PM
Post #5

Musafir

pai da...

intotdeauna in timp de tulburari de genul asta o sa creasca pretul petrolului..mai ales cand conflictele sunt in orientul mijlociu..exportul de petrol din zona aia scade, deci devine mai rar = mai scump..

+Quote Post
tits_herbert
post Jul 18 2006, 06:36 PM
Post #6

---

Member No.: 28

eu zic ca decizia de scumpire e cam speculativa in momentul asta.

+Quote Post
rossdale
post Jul 18 2006, 06:38 PM
Post #7

Musafir

evident ca se poate specula..

+Quote Post
kalua
post Jul 18 2006, 06:40 PM
Post #8

Musafir

In Germania sunt deja preturile la benzina atat de mari cum n-au fost niciodata. (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/angry.gif)

+Quote Post
carrie30
post Jul 26 2006, 11:16 AM
Post #9

Incurabil

DE-A LUNGUL liniei de granita intre Liban si Israel, bloggeri ascunzandu-se in cratere de obuze sau privind trupele de pe acoperisuri schimba experiente terifiante si cuvinte de simpatie.

Postarile din bloguri – jurnalele online – sunt o forma rara de comunicare intre doua tari care nu aveau granite deschise ori legaturi aeriene nici inainte de ultimele confruntari, si cu linii telefonice functionale doar dinspre Israel spre Liban.

“Ascult bombele chiar acum, in timp ce scriu asta,” scrie “lebanon.profile” – un student din Beirut - in al sau “Lebanese Political Journal”, inainte de a fugi din capitala Libanului. “N-ar trebui sa scriu; n-am bagajele terminate, curentul - cand e, cand nu e, conexiunea la internet cade des, nu mai pot da nici un telefon. Dar sigur ca sunt doar un sclifosit, si ca nu imi pot da seama cat de minunat este ca Israelul elibereaza lumea de teroare.”

Autorul blogului “Live From an Israeli Bunker” descrie cum a fugit intr-un adapost, in nordul Israelului, cand au inceput sa sune sirenele. “Alte patru rachete au lovit – le vedem la TV… Pana la urma oamenii s-au linistit, reasigurandu-se unii pe altii ca totul va fi bine (…). Ce ma surprinde la aproape toata lumea, inclusiv la mine, este calmul si lipsa generala a sentimentului de frica. Intotdeauna am crezut ca voi reactiona mult mai rau in situatii ca asta.”

Amaraciunea se resimte din multe bloguri. “Sunt prins in Beirut. Familia mea este prinsa in Beirut. Fara antibiotice, fara electricitate, din ce in ce mai putina benzina. Nu avem cum iesi. Nepotii si nepoatele mele tipa de fiecare data cand aud o bomba. Se tem sa nu moara,” scrie bloggerul libanez “Zadig Voltaire” in jurnalul sau “Beirut Notes”.
(dupa Reuters, 22 iulie)

+Quote Post
crisanda
post Jul 31 2006, 09:19 PM
Post #10

Tratabil
**

Group: Dependent
From: Sharjah, UAE
Member No.: 307

Treaba cu benzina e trasa de par rau de tot - Libanul nu are nici o legatura cu petrolul si nici Israelul. (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/angry.gif) cresterile de preturi sunt pur speculative si mi se par o magarie totala si se bazeaza pe faptul ca multa lume stie doar ca petrolul vine din Orientul Mijlociu si ca Libanul este in Orientul Mijlociu, si buum gata un conflict in Liban va afecta piata petrolului - pura tampenie. Nici macar Siria nu detine importante rezerve de petrol. Alta e povestea cu Iranul care ar putea sa faca valuri pe piata petrolului in urma scandalului legate de proiectele sale nucleare. Se pare ca si un atac asupra Siriei ar putea irita Iranul dat fiind ca sunt aliati.

Desi cat am stat acasa nu mi-am facut o parere prea buna despre circul guvernarii romanesti cel putin din punctul de vedere a evacuarii romanilor din Liban mi s-a parut o situatie in care a fost de preferat sa ai pasaport romanesc decat sa ai pasaport american. Caci daca romanii au pus pile care pe unde a putut (ba la sirieni, ba la israelieni) ca sa isi scoata oamenii de acolo, asmericanii s-au miscat foarte greu si din cate am auzit nu au scos pe nimeni care nu a semnat ca o sa plateasca nustiu cat la intoarcerea in state.

Povesti despre conflict ar fi multe si destul de pitoresti cu aventuri si tragedii...Oricum mie nu mi se pare normal sa combati terorismul cu armele lor - adica omorand la civili pe capete fara scrupule si fara discernamant...

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 22nd July 2025 - 12:22 PM