![]() |
![]() ![]() |
![]() |
kalua |
![]()
Post
#1
|
Musafir ![]() |
Mi-am cules "ierburile" din gradina alor mei, pe majoritatea le usuc, tarhonul l-as pune in otet, numai ca habar n-am cum. Imi inchipui ca se face o saramura (eu intotdeauna saramura o fac 25 g sare la 1 l apa) care se amesteca cu otet. Numai ca nu stiu cam cat oet. Ma ajuta careva? (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/nesigur.gif)
Mama n-a pus niciodata, in Moldova (si Bucovina, de unde se trage) nu se prea foloseste. Si primeam oricum cateva borcanele in fiecare an de la rudele tatii, din Ardeal. (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
Post
#2
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Obsedat Posts: 744 Joined: 31-May 06 Member No.: 352 ![]() |
Eu il pun simplu, in otet curat, fara nimic altceva. O tanti in varsta, gospodina de moda veche, mi-a spus sa-l pun asa.
Spal tarhonul, tai tulpinile in bucati potrivite, il indes in borcan si torn otet peste el sa-l acopere. Sta in camara si 2-3 ani si are o aroma foarte puternica (singurul inconvenient este ca dupa vreun an se corodeaza capacul, daca e metalic, asa ca eu l-am pus intr-un borcan cu capac de plastic). Sunt curioasa si eu daca exista si o varianta cu saramura. |
|
|
kalua |
![]()
Post
#3
|
Musafir ![]() |
Saru' mana, Leea! (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/friends3.gif) Acum ma duc sa-l indes in borcane si sa torn otetul peste el!
Cat o sa iasa de aromat nu stiu, ca nu-i asa de aromat ca ala romanescu'. |
|
|
![]()
Post
#4
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
veneam si eu sa-ti sugerez ce-a spus Leea, in otet pur si simplu si sunt sigura c-o sa iasa aromat. Si-apoi daca pui si-o lingurita de sare ma indoiesc c-o fi foc.
Eu in ultimii 2 ani cand am pus gogosari am cumparat si niste ardei usturati rotunzi si desi pe ei nu i-am oparit in marinada (cum oparesc gogosarii), dupa ce-i aranjez in borcan torn lichid fierbinte peste, capsez si tin pana la toamna urmatoare si-s o nebunie. Asta in loc de simpli ardei iuti in otet. Deci ideea este ca poti sa dai si gust la otetul ala cu sare si eventual putin zahar .... pusi |
|
|
kalua |
![]()
Post
#5
|
Musafir ![]() |
Am vazut ca n-am otet destul si-n aceto balsamico de-ala de nu stiu cate stele nu-l pun. (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/laugh.gif)
Deci voi actiona maine abia. Numai in otet, daca ziceti voi ca merge asa. h (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/kiss.gif) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 3rd May 2025 - 09:57 PM |
|