![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Post
#1
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,498 Joined: 9-December 05 From: Bucuresti Member No.: 54 ![]() |
M-am gandit ca nu ar fi rau daca am avea si un topic despre desert ;) Mai ales ca vin sarbatorile .
PRAJITURA FANTEZIE INGREDIENTE: BLAT 7 oua un pachet de unt 350 gr zahar 10 linguri faina un litru lapte vanilie ulei GLAZURA 150 gr ciocolata de menaj alba 75 ml apa 150 gr zahar 30-50 gr unt SFAT [pre]Blatul se poate taia in foi, iar deasupra se pot presara alune.Se bat galbenusurile cu zaharul pana devin spumoase. Se adauga untul topit, laptele fierbinte, faina, vanilia si albusurile batute spuma. Se da la cuptor intr-o tava tapetata cu faina si ulei. Intre timp se pregateste glazura din ciocolata alba. Ciocolata alba de menaj cu zaharul, cu apa si cu untul se pun la foc mic si se amesteca pana se obtine o crema consistenta. Se ia de pe foc, se lasa putin sa se raceasca si apoi se toarna deasupra prajiturii, care se taie apoi in cuburi. BAUTURA: Lichior de banane |
|
|
capsunica23 |
![]()
Post
#2
|
Musafir ![]() |
TORT din morcovi cu glazura alba
ALUAT 300 ml ulei 600g morcovi, razuiti 400g zahar tos 125g nuci tocate 4 oua 2 lg praf copt 250g faina 1lg scortisoara 1 lg amestec mirodenii 1 lg cuisoare sare GLAZURA 150g unt,500g branza vaci, 200 g zahar pudra. *Preincalzesti cuptorul.Ungi 2 forme rotunde cu grasime,si tapetati-le cu hartie pergament. *intr-un bol amestecati uleiul cu zaharul pana cd se combina.Incorporati ouale pe rand. *Adaugati morcovul si nucile pisate- ingredientele ramase.Amestecati fff bine.Puneti compozitia in forme si dati la cuptr 45 min. *Lasati sa se raceasca in forme 10 min.Le scoateti din forme *pentru glazura frecati untul cu branza de vaci.Adaugati zaharul pudra si continuati. *Ungeti unul din blaturi cu umatate din antitatea de glazura si asezati deasupra celalalt blat. *Imbracati tortul in glazura ramasa si aranjati nucile intregi deasupra *dati la frigider 1h POFTA MARE!! * |
|
|
![]()
Post
#3
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 150 Joined: 8-December 05 Member No.: 31 ![]() |
Pentru blat: 7 oua mari, 7 linguri de zahar pudra, 7 linguri rase de faina, un praf de copt stins cu lamaie, un praf de sare.
Pentru crema: 1/2 kg de branza de vaci bine scursa, 200 ml frisca lichida, 100 - 200 gr. de zahar (in functie de preferinte), coaja de la o lamaie si zeama de la 4 lamai, un praf de sare, esenta de rom sau o lingura de coniac. Pentru decor: 300 ml. frisca lichida, sferturi de feliute de lamaie sau coaja glasata. Blatul: se separa albusurile de galbenusuri, se freaca galbenusurile cu zaharul pudra pana se topeste zaharul, se adauga sarea, praful de copt, faina si apoi albusurile batute spuma. Se coace la foc potrivit in jur de 15 min. Se scoate fierbinte pe un prosop de bucatarie umezit cu apa rece. Crema. Se amesteca branza de vaci cu zaharul, sarea, esenta de rom sau coniacul, coaja si zeama de lamaie si frisca batuta. Se unge blatul cu crema de mai sus si se ruleaza impreuna cu prosopul dupa care se da la rece timp de 2 ore. Dupa ce s-a racit se desface din prosop, se aseaza pe o tava de servit si se orneaza cu frisca batuta, feliutele de lamaie si/sau coaja glasata. (Eu intind un strat de frisca pe toata suprafata cu o paleta, ii dau o forma - rotunda sau patrata in functie de inspiratia de moment - iar apoi o ornez cu cornetul. Folosesc mai multa frisca dar merita! ;) Pofta buna! |
|
|
![]()
Post
#4
|
|
Contaminat ![]() Group: Contaminat Posts: 9 Joined: 11-December 05 Member No.: 84 ![]() |
Jerbo
7albusuri batute spuma peste care se adauga amestecind usor 250g g zahar ,250g nuca macinata,3 linguri gustin.Compozitia se coace cca.30min in cuptor incalzit,mai intii la foc mai mare apoi la mediu. Crema:7 galbenusuri se freaca cu 9 linguri zahar si se adauga 50 ml.cafea tare si 50 g cacao.Se fierbe pe bair de aburi si cind s-a racit se adauga 250g unt si o lingurita rom. mie imi place sa ornez cu visine care sint putin acre si fac contrast cu dulceata cremei. |
|
|
capsunica23 |
![]()
Post
#5
|
Musafir ![]() |
pentru sarbatori
POTCOVITE CU NUCA DE COCOS 250g margarina Unirea,100g zahar pudra, 100g nuca cocos, 1lg apa, 2plicuri zahar vanilat,250g faina. Freci margarina cu zaharul pudra, adaugi apa, nuca de cocos, vanilia si apoi trepata faina cernuta. Va rezulta o coca potrivita de tare din care iei bucati cam cat o nuca si le modelezi i forma de potcovite, colacei sau litere. Le asezi intr-o tava unsa cu margarina si le dai la cuptor ptr 25min. Cand sunt reci le pudrez cu zahar... |
|
|
![]()
Post
#6
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,498 Joined: 9-December 05 From: Bucuresti Member No.: 54 ![]() |
PRAJITURA CU NUCA
INGREDIENTE: 100 gr untura 750 gr zahar 2 oua 200 gr nuci 400 gr iaurt 350 gr faina un pliculet praf de copt Se freaca untura cu zaharul si galbenusurile puse pe rand. Dupa ce s-a obtinut o compozitie omogena, se adauga nucile taiate marunt, praful de copt, iaurtul, faina si albusurile batute spuma. Se toarna compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu faina, apoi se da la cuptor la foc potrivit. SFAT Se taie in patrate si se pudreaza cu zahar. :-X |
|
|
fortelady |
![]()
Post
#7
|
Musafir ![]() |
tarta cu pere
BLAT - 1 ou - jumatate de pachet de unt (100 g) - faina Se face un aluat relativ "dur" din toate de mai sus Se lasa la frigider macar jumatate de ora (eu o bag la congelator) Umplutura: - 4-5 pere mari - o ceasca de zahar - o esenta de rom - cateva linguri de ulei -zahar vanilat - coaja si zeama de la o lamaie Se curata perele si se dau pe razatoare Se pun la calit cu uleiul, zaharul etc pana se inmoaie Cand sunt moi se opreste focul si se separa de suc cu o strecuratoare (perele isi lasa foarte mult suc) ----------------------------------------------------------- Din aluat se face o foaie subtire (se intinde pe masa unsa cu ulei sau unt); pt cine vrea foitaj se impatureste de cateva ori si iar se intinde. Se unge o forma de tarta cu unt, se pune foaia in ea, se ridica marginea mai sus decat marginea formei (atentie ca se strange la copt!!) se inteapa fundul cu o furculita, se da la cuptor (atentie sa nu se umfle) cand e aproape gata, se pune compozita de pere in interior si se mai lasa 10 minute Pt ornat: -un plic gelatina pt tort - 2 pere mari taiate felii foarte subtiri Se pun feliile peste compozitie, se prepara gelatina (Tort Gelee folosesc eu ) cum scrie pe plic, doar ca in loc de apa folosim sucul de la pere (cel ramas dupa strecurare); daca nu e suficient se completeaza cu apa si se toarna usor peste compozitie (eu folosesc o lingura ca sa o torn sa fiu sigura ca acopera toata compozitia). |
|
|
fortelady |
![]()
Post
#8
|
Musafir ![]() |
Tarta cu lamaie (fructe)
BLAT - un ou - jumatate de pachet de unt - faina - sare Se framanta se face o bila si se baga la frigider juma de ora (eu am tinut-o mai mult) Crema - sucul de la 3-4 lamai - coaja de la 3-4 lamai - 150 g zahar (poti sa pui mai mult daca vrei) - 3 oua (poti sa pui si 4 ca sa se inchege bine) - 100 -150 g unt Se dau lamaile pe razatoare; se recuepreaza coaja. Lamaile se storc Se bat ouale cu zaharul si untul; se adauga coaja si sucul de lamaie si se pune pe foc pana se incheaga (tre sa mesteci tot timpul si focul sa fie mic) Din bila de aluat se intinde o foaie (daca vrei o pliezi de cateva ori ca sa se faca foitaj); ungi o forma de tarta cu unt si pui foaia. Tre' sa o intepi bine ca sa nu se umfle; o lasi la cuptor vreo jumatate de ora (pana se rumeneste) O scoti o lasi un pic sa se raceasca pui crema Si decorezi cu felii de lamaie si daca vrei, pui gelatina (tort gele din ala) sau zahar pudra pe deasupra Se raceste cam in 40-50 minute |
|
|
![]()
Post
#9
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Membru Posts: 91 Joined: 9-December 05 Member No.: 59 ![]() |
Mama, m-ai innebunit cu tartele tale. Fac de ani de zile, dar niciodata nu le-am aranjat asa de frumos. Felicitari!
Dar, am observat numai acuma: tu nu scoti blatul de tarta din tava? Tava este asa facuta, ca daca o intorci (cand o rastorni pe farfurie) are loc special pentru crema (deci marginea blatului este mai inalta), sa nu curga de pe blat. Si marginea prajiturii ramane frumoasa, ondulata. Eu o scot din tava, o pun pe farfurie si acolo o ornez. Dar nu asa frumos ca tine, recunosc. |
|
|
fortelady |
![]()
Post
#10
|
Musafir ![]() |
ba da, o scot, dar prefer sa o ornez in tava si dupa aia o scot cu hartia aia cu tot.
daca o scot dinainte risc sa se rupa blatul cand ii pun crema (am patit-o la inceput) imi trebuie inca o reteta buna de blat (asta pe care o am e bunicica. dar nu atat de buna cat as vrea)- poate mai scrie cineva pe aici vreo reteta |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 1st May 2025 - 09:34 PM |
|