![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Post
#1
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Cornulete de post Ingrediente: 250 g margarina, 50 g zahar, 3 linguri de rom, coaja de lamâie, 205 g faina, gem sau rahat pentru umplutura. Mod de preparare: Se freaca margarina cu zaharul pâna se face spuma. Se adauga pe rând celelalte ingrediente, se framânta bine, astfel incât sa se obtina un aluat potrivit de moale. Se intind foi, se taie triunghiuri. Se umplu cu rahat sau gem si se impaturesc in forma specifica. Se pun la copt la foc potrivit. Dupa ce sunt scoase din cuptor, dar inainte sa se raceasca, sunt date cu zahar pudra din belsug. Cornulete fragede Ingrediente: 1 pachet margarina, 5 linguri apa, 1 lingura otet, 10 g sare, faina cât cuprinde pentru a se obtine o coca buna de intins, gem sau rahat. Mod de preparare: Se face un aluat de consistenta medie, cu margarina, apa, faina, sare. Se imparte in parti egale (dupa ochi) si se umplu cu gem sau rahat. Se impaturesc si se coc la foc potrivit aproximativ 10 minute. Timp de prepare: 30 de minute |
|
|
fortelady |
![]()
Post
#2
|
Musafir ![]() |
Placinta cu mere
1 pachet de foi de placinta 1-1.5 kg de mere zahar (2 cesti ? merge si mai mult, dupa gust) 2- 3 linguri de ulei scortisoara esenta de rom suc de la o lamaie stafide nuci etc Se curata merele, se dau pe razatoarea mare se amesteca cu sucul de lamaie si se calesc cu zaharul, uleiul, stafidele si nucile pana se inmoaie bine. se pun alternativ in tava unsa cu ulei - 2 foi/un stra de mere/ iar foi... etc (eventual intre foi si mere se poate pune putin ulei) - ultimul strat trebuie sa fie de foi. |
|
|
kalua |
![]()
Post
#3
|
Musafir ![]() |
Bunica facea o budinca de post cu mere: calea mere cu scortisoara si zahar (binenteles ca se pot adauga stafide, nuci), fierbea macaroane pe care le amesteca apoi cu putin ulei si punea un strat de macaroane, unul de mere si tot asa. Si dadea la cuptor.
|
|
|
dr_wise |
![]()
Post
#4
|
Musafir ![]() |
Bunica facea o budinca de post cu mere: calea mere cu scortisoara si zahar (binenteles ca se pot adauga stafide, nuci), fierbea macaroane pe care le amesteca apoi cu putin ulei si punea un strat de macaroane, unul de mere si tot asa. Si dadea la cuptor. Pai asta ar fi o idee buna si pt MM-iste, cu paste din grau integral...merci kalua! am un pachet de fusili Divella parcat in camara, asa ca-l pun la bataie. |
|
|
krikstian |
![]()
Post
#5
|
Musafir ![]() |
Pai asta ar fi o idee buna si pt MM-iste, cu paste din grau integral...merci kalua! am un pachet de fusili Divella parcat in camara, asa ca-l pun la bataie. la capitolul dulciuri de post ma descurc doar la capitolul gogsi si minciunele dar cu akluat gata cumparat |
|
|
![]()
Post
#6
|
|
Moderator Global ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 5,946 Joined: 17-January 07 From: Bucuresti Member No.: 1,055 ![]() |
bine ai venit la noi, Kris!
(IMG:style_emoticons/default/welcome.gif) |
|
|
krikstian |
![]()
Post
#7
|
Musafir ![]() |
bine ai venit la noi, Kris! (IMG:style_emoticons/default/welcome.gif) sarut mina , multam d eprimire si de vorbe bune. sa aveti zile senine si bucurii in suflet. Si sarbatoare cu bucurie celor care au astazi Pastele catolic. |
|
|
![]()
Post
#8
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 6,891 Joined: 9-November 07 From: Sibiu Member No.: 2,591 ![]() |
Mere invelite in zahar ars si nuci:
Ingrediente: trei merisoare mai micute dintr-un soi mai acrisor, 6 linguri de zahar, 5 mieji de nuca macinati mai mare. Mai avem nevoie de trei betisoare, ca acelea de inghetata. Spalam si uscam bine merisoarele si infigem betele chiar langa codita. Zaharul il topim intr-o craticioara. Tavalim merele prin zahar si repede prin nuca macinata. Atentie: zaharul se intareste repede pe mere, asa ca dati repede prin nuca merele invelite in zahar ars. E un desert simplu ce-mi aduce aminte de copilarie. Pofta buna! (IMG:http://i287.photobucket.com/albums/ll150/teocris7/mancaruri%20cu%20si%20fara%20carne/DSC01598.jpg) (IMG:http://i287.photobucket.com/albums/ll150/teocris7/mancaruri%20cu%20si%20fara%20carne/DSC01600.jpg) (IMG:http://i287.photobucket.com/albums/ll150/teocris7/mancaruri%20cu%20si%20fara%20carne/DSC01604.jpg) (IMG:http://i287.photobucket.com/albums/ll150/teocris7/mancaruri%20cu%20si%20fara%20carne/DSC01603.jpg) |
|
|
![]()
Post
#9
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,116 Joined: 19-January 08 From: Toronto Member No.: 3,077 ![]() |
Sa stii ca-s faine merele, lui fi-miu ii plac mult! O sa fac si eu, mersi de reteta.
|
|
|
![]()
Post
#10
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 3,295 Joined: 1-July 07 From: Flower power Member No.: 1,880 ![]() |
Merele alea tre' sa le incerc si eu ca tare fain arata. Am vazut la emisiunea aia cu prajituri la care ma uit destul de des si mere d-astea si tipa punea in zaharul ars parca un pic de apa da nu mai stiu exact cata ca sa nu ai surpriza ca ai ars zaharul. Nu va zic de cate ori la viata mea am inegrit zaharul ars.
Am mancat vineri la cineva o placinta cu mere de post super buna. Un fel de aluat ca cel frantuzesc mult mai usor de facut, atata ca trebuie batut aluatul de 200 de ori de vasul in care-l faci. Pun reteta zilele urmatoare ca azi sunt franta. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 3rd May 2025 - 10:03 PM |
|