![]() |
![]() ![]() |
![]() |
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Am o problema cu desertul de Craciun: fac un fel de briosa de ciocolata. Farfuria este alba, pe ea pun un sos de fructe de padure (rosu), tortuletul cu pricina si mai trebuie sa pun undeva, cumva, frisca batuta si niste inghetata de vanilie.
M-am gandit sa pun tortuletul mai pe mijlocul farfuriei, frisca si inghetata lateral pe-o parte, iar pe cealalta parte sa fac niste modele albe (din ciocolata alba) in sos. Dar foarte incantata nu-s de ideea mea, poate aveti voi altele, mai bune. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Obsedat ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Obsedat Posts: 414 Joined: 1-November 06 Member No.: 670 ![]() |
Farfuria e rotunda ? Ma gandeam ca ar merge mai bine o farfurie ovala sau dreptunghiulara, oricum prajiturica sa nu fie chiar in mijloc; sau poti sa pui ori frisca ori inghetata deasupra tortuletului (eventual cu o frunza de menta), iar restul alaturi. Mie-mi plac mult aranjamentele simple de tot, farfuria mai mare, cateva picaturi de sos, prajiturica si inghetata la o oarecare distanta si ori o frunzulita de menta, ori un praf de cacao. Ar trebui sa gasesc niste poze, ca nu stiu daca se intelege ceva. Trebuie neaparat sa fie si inghetata si frisca ?
|
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Trebuie inghetata si frisca si nu prea putin din amandoua, deci nu pot pune una dintre ele ca mot. Problema mea e ca sunt 3 chestii de pus pe farfurie, dintre care tortuletul e cea mai mare. Inghetata si frisca vor avea cam acelasi volum. Oglinda de fructe de padure e numai pentru aspect. Pe tortulet o sa pun cate-o fructa de padure rosie intreaga si-o frunza de Melissa officinalis.
Farfuriile sunt rotunde. |
|
|
![]()
|
|
Obsedat ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Obsedat Posts: 414 Joined: 1-November 06 Member No.: 670 ![]() |
Atunci aranjate toate trei pe mijlocul farfuriei, fara sa se atinga intre ele, daca tortuletul e mai mare n-o sa fie din cale-afara de simetric, deci numai bine. Poate aruncate pe marginea farfuriei 2-3 fructe de padure sau frunzulite, tot ca sa nu fie prea simetric.
|
|
|
![]()
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
tortuletul in mijloc, 2 guguloaie de frisca si respectiv inghetata pe margine, apropiate una de alta, in rest pe marginea tortuletului as pune sos rosu roata cam 1,5-2 cm si eventual sa-l tulburi cu o dunguta de sos alb, daca tii neaparat sa-l adaugi
|
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Omul le planuieste, Dumnezeu le carmuieste (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) , asta incepe sa fie un leitmotiv in bucataria mea, din fericire cu rezultate pozitive (nu intotdeauna, ce-i drept, dar in mare nu ma pot plange): am folosit fructe congelate pentru oglinda si nu le-am scos din congelator in timp util, deci n-a devenit sos, ci un fel de sorbet acrisor (pentru ca n-am adaugat deloc zahar) cu bucatele de fructe in el, pe care l-am aranjat in forma de galuscuta ovala intre frisca (tot nezaharisita) si inghetata. O zmeura proaspata, necongelata si o frunzuta de melissa officinalis, un praf de cacao pe marginea farfuriei inspre partea cu frisca, gata. Am fost multumita de rezultat. Din pacate n-am apucat sa fac poze, tortuletele sunt lichide in interior cand le scot din cuptor si trebuie duse cat mai repede la masa, altfel mai trag din caldura si se mai coc un pic si dupa aceea si apoi s-a napustit lumea asupra lor (inclusiv eu (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) ).
|
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 5th May 2025 - 06:04 AM |
|