IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topic
> Cersetoria la romani: mina-ntinsa ca stare nationala de spirit, De ce am ajuns in halul asta
Diana.
post May 11 2008, 02:53 PM
Post #1

Fondator eLady.ro

Group: Administrator
Member No.: 5

Deschid acest topic deoarece am observat ca din ce in ce se inmultesc pe zi ce trece cei care asteapta "ajutoare": de la stat, de la alti oameni, din strainatate. Nu ma refer la cersitul ca fenomen social (parinti care isi trimit copiii la cersit sau la cersetorii "de meserie") ci la cersetoria de bani.
Nu o data mi s-a intimplat sa aud de cazuri de oameni care solicitau ajutoare - dar, retineti! - numai in bani sau obiecte noi.
Cele folosite sau folosite putin nu erau bune, desi "nevoiasii" spuneau ca <<nu au de nici unele>>...
Sau << L-am votat pe cutare , ca ne-a promis ca ne da case de la stat>>
<<Statul nu mi-a dat destul, lu` x I-a dat mai multe>> (sindromul "capra veciunului e mai grasa).
Pe de alta parte exista si reversul medaliei: Imi aduc aminte de o calamitate din Ardeal.
I-a intrebat proteveul pe oamenii cu adevarat sinistrati (casele erau toate la pamint! ) daca au nevoie de ceva ai oamenii aceia, desi era clar ca ramasesera fara nimic, au raspuns : "Noi sintem oameni gospodari si muncitori, nu avem nevoie sa cersim, muncim si le facem si mai frumoase ca inainte!"

Nu inteleg de ce am ajuns o natie care sta cu mina intinsa!
Ce parere aveti de aceasta stare de fapt?
Go to the top of the page

+Quote Post
scumpic
post May 11 2008, 03:27 PM
Post #2

Incurabil

Group: Membru de Onoare
From: Bucuresti
Member No.: 2,663

Oamenii cu adevarat saraci si cu credinta in Dumnezeu, atunci cind sint intrebati:"Cu ce va putem ajuta?" spun ca e binevenit orice ajutor:"Cu ce puteti" spun, si nu indica in mod expres ce sa li se aduca.
Mi s-a intimplat de multe ori sa caut fete din familii sarace sa le dau lucruri de la mine, haine, foarte bine pastrate si unele chiar noi, nepurtate si sa fiu refuzata pe motiv ca vor haine noi, ca isi pot cumpara si am zis ca n-o sa mai dau decit atunci cind o sa intilnesc oameni saraci, dar curati si de bun simt si care vin si spun ca au nevoie.
A devenit intr-adevar un sindrom cersitul in tara asta, n-ar veni nimeni sa zica:"Am nevoie de mincare sau de haine, aveti sa-mi dati ceva de facut, pot sa va ajut la ceva in gospodarie?" Eu am bunici foarte batrini si bolnavi si abia mai pot lucra gradina, dar daca se duc in sat sa cheme tineri sa ii ajute pe bani, nu gasesc pe nimeni, desi multi apar pe la poarta sa ceara una-alta de prin gradina, sau lemne, sau fin pentru animale.Nimeni nu vrea sa ajute la sapat, la curatenie sau la cules de ceva.
Dar daca nu ne indreptam, nici tara asta nu o sa junga nicaieri asa.

+Quote Post
Meg
post May 29 2008, 07:48 PM
Post #3

Membru de Onoare

Group: Editorialist
From: Here and There
Member No.: 70

oh da, VREM, da' cum sa venim noi pana la tine sa luam?

+Quote Post
Diana.
post Feb 22 2011, 06:56 PM
Post #4

Fondator eLady.ro

Ori eu am vedenii, ori s-au inmultit cersetorii ceva de speriat. Inclusiv la biserica, unde ii preotii au ajuns sa ii goneasca, pentru ca ii stiu foarte bine. La fel si cei cu "imi dati mie cosul" cu monede de la supermarketuri gen real, billa, kaufland.

+Quote Post
sylvia_31
post Feb 22 2011, 09:08 PM
Post #5

Incurabil

Group: Membru de Onoare
Member No.: 868

Si eu am constatat acelasi lucru, ca au ajuns sa cerseasca fara nici o jena si inauntrul bisericii (IMG:style_emoticons/default/closedeyes.gif) .
Sau poate ca iarna ingheata de frig pe afara si intra in biserica, la caldurica, nu mai stiu nici eu...
Nici mie nu-mi place sa ma deranjeze cineva cand aprind o lumanare si ma rog, sau cand ma inchin la icoane. Asta se cheama agresiune.
Dar am patit-o intr-o seara, ce credeti... A venit la mine o tigancusa sa-mi ceara musai 5 lei...lool , ca sa-si cumpere nush ce medicament pentru inima. Eu m-am enervat ( gresit (IMG:style_emoticons/default/nusepoate.gif) ) ca mi-a cerut o suma exacta, i-am dat mai putin, si dupa 2 zile m-a palit o durere de inima de nu stiam pe unde sa mai scot camesa (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif) .
Asa ca incerc sa-i ignor, le dau ceva daca am prin buzunare si-mi vad de treaba mea.

+Quote Post
Diana.
post Feb 22 2011, 09:22 PM
Post #6

Fondator eLady.ro

No, durerea ta de inima nu a avut nici o legatura cu tigancusa- fii sigura ca nu ai fost singura victima.
Preotii de la Madona Dudu ii iau la trei-pazeste si ii dau afara. Am patit-o si eu tot cu o tigancusa postata fix linga icoana facatoare de minuni a Maicii Preciste. Nu i-am dat. Trebuie sa facem milostonie, insa ma indoiesc ca Lui Doamne-Doamne ii plac puturosii... (IMG:style_emoticons/default/nusepoate.gif)

+Quote Post
Diana.
post Feb 23 2011, 02:26 AM
Post #7

Fondator eLady.ro

A, si apropos, citi cersetori ca cel de mai jos or fi?
(IMG:http://i648.photobucket.com/albums/uu207/fides2009/image001f.gif)

Azi a fost, seara, la stiri, cazul unui nene perfect sanatos si bun de munca care cersea ca... sa isi ia o casa!
Intr-o zi strinsese 460 de lei, pe care voia sa ii puna pe ...card!

+Quote Post
Teocris
post Feb 23 2011, 10:03 AM
Post #8

V.I.P.

Group: Administratori
From: Sibiu
Member No.: 2,591

Si la noi in oras s-au inmultit cersetorii (IMG:style_emoticons/default/closedeyes.gif) Sunt si foarte agresivi. Mie de exemplu mi-e frica sa ma duc singura la supermarket. Te inconjoara o gramada de cersetori si nu te lasa in pace pana nu le dai. Daca nu le dai te injura, te scuipa si te ameninta (IMG:style_emoticons/default/closedeyes.gif) Eu singura la cumparaturi nu ma mai duc (IMG:style_emoticons/default/nusepoate.gif)

+Quote Post
Diana.
post Mar 1 2011, 06:16 PM
Post #9

Fondator eLady.ro

A, de aia nu mai zic nimic, ca o fi ei agresivi, da` sa ma vedeti si pe mine cum ii iau la trei-pazesteee! (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
Ieri am vazut ca s-au instalat si la Posta- pina acum la Posta nu erau... s-au gindit ca e "vad" bun, ca vine lumea sa isi plateasca facturile. (IMG:style_emoticons/default/nusepoate.gif)

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 8th May 2025 - 06:25 PM