![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Iaca joc: Se pune o propozitie in care se foloseste minim un regionalism.
Persoana urmatoare care posteaza trebuie sa spuna sensul comun al regionalismului si sa posteze o alta propozitie/fraza. Si tot asa... Incepem: Mai, copile, unde ai trintit caunii aia, nu vezi ca i-ai murdarit de caldare?! |
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,184 Joined: 24-October 08 From: Iasi Member No.: 5,191 ![]() |
Cauni inseamna pepeni galbeni si caldare inseamna galeata.
Bunicul meu radea de mine cand eram mica si imi spunea ca in seara asta mancam curechi si barabule . Nu intelegeam nimic. |
|
|
![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 6,891 Joined: 9-November 07 From: Sibiu Member No.: 2,591 ![]() |
Curechi = varza; barabule = cartofi
Clichina lui este destul de groasa. |
|
|
![]()
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Cauni inseamna pepeni galbeni si caldare inseamna galeata. Clichina = suman = SUMÁN, sumane, s.n. 1. Haină ţărănească lungă (până la genunchi), făcută din pănură, dimie, postav gros etc. (bogat ornamentată cu găitane). Nu, caldare inseamna altceva. Cine stie ca sa continuam jocul? |
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,184 Joined: 24-October 08 From: Iasi Member No.: 5,191 ![]() |
Am mai gasit ca inseamna CIRC. Adica ai murdarit tare?
Daca nu e nici varianta asta ,nu ma mai joc... |
|
|
![]()
|
|
Nu, nu e. Caldare inseamna altceva.
"Caldare" in unele zone din Dobrogea inseamna cenuşa. Urmatoarea: Adu-mi o dumată din gradină, te rog. |
|
|
Neith |
![]()
|
Musafir ![]() |
Maat, in moldova căldare = galeata (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Si e cuvant folosit foarte frecvent... as indrazni sa spun ca e folosit chiar mai frecvent decat galeata (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Eu de cenusa n-am auzit. Nici dex-ul nu zice nimic. Zice ceva de o planta sau de o varietate de struguri... dar nimic de cenusa.
|
|
|
![]()
|
|
Nu stiu ce zice dex-ul, stiu de vreo 35 de ani ce zice un orasel intreg si vreo 5 sate dimprejur. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
Neith |
![]()
|
Musafir ![]() |
Ma rog, m-am exprimat eu gresit (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) ca nu era vorba de dex. Ci de dictionar de regionalisme (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
No, nici asta nu e prin dictionare, dar exista. Cum exista si "Oileroi" si exista si "oleleu"- regionalisme neinscrise in dictionare. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 11th May 2025 - 06:50 AM |
|