IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topic
> Masline in ulei
kalua
post Jan 26 2006, 10:41 PM
Post #1

Musafir

Cu ce ierburi/condimente "marinati" maslinele?
Eu le-am pus pana acum in ulei de masline cu niste cimbru, o ramurica de rozmarin. Cateodata mai pun niste usturoi.
Go to the top of the page

+Quote Post
kalua
post Jan 28 2006, 12:05 PM
Post #2

Musafir

Eu le cumpar in saramura si-s sarate de numa'  ???
Le pun vreo doua zile la desarat in apa (schimb apa de cateva ori) si dupa aceea in ulei cum am spus mai sus.
Tu le pui doar cu sare si inainte de a le consuma le faci doar un dus?

+Quote Post
Cleo
post Jan 28 2006, 02:18 PM
Post #3

moderator

Group: V.I.P.
From: Montreal
Member No.: 34

:offtopic:

mergeam odata cu mama cu trenul de la Buc. la Bz si un nene ne-a povestit o ora jumate despre fiica-sa din Italia care are tot asa livada de maslini ca si sorin si ce faceau din masline....  :o. La sfarsitul drumului asa o pofta ni se facuse ..... ulei de masline, masline marinate in fel si chip, crude, masline cat nucile, masline ...masline ....masline ....
cred ca e o nebunie sa ai in gradina si sa te poti destrabalada intre feluri cu masline .... :emoticoncaresaliveaza:

+Quote Post
Cleo
post Jan 28 2006, 02:41 PM
Post #4

moderator

nici n-am auzit de zaatar pana acum dar am dat de-o reteta pe internet:

Zaatar Mix

1 cup sumac (Rhus coriaria)- ce-o fi asta  ???
2 cups roasted, ground sesame seeds
1/2 cup dried ground thyme
2 tablespoons dried leaf oregano
2 tablespoons dried leaf marjoram
2 tablespoons dried leaf savory
1 tablespoon salt, or to taste (optional)

sorineee iar ne faci sa salivam, shame on you  :P ... Am decis! la urmatoarea mea vizita in Romania fac un detour pe la sorin.....  wherever he is  ;D

regards  ;)
H.

+Quote Post
kalua
post Jan 28 2006, 02:44 PM
Post #5

Musafir

Sorin  :-*
Sa fac rost de masline proaspete e mai problematic, dar voi incepe de pe acum sa ma interesez pe la toate magazinele grecesti si italienesti de asa ceva, ii voi innebuni de cap  :-X

Acuma (de vreo 2-3 ani incoace) cumpar masline din regiunea Calamata, negre si cu samburele in ele. Nu sunt mici, dar nici uriase si sunt impachetate cate-un kil in un pic de saramura.
Daca totusi n-o sa fiu victorioasa cu maslinele nepreparate, pot sa le fac dupa reteta ta incepand abia cu pusul in borcane?

Sunt innebunita dupa masline, mai ales vara mananc cantitati industriale, imi cere corpul pur si simplu... :)  
Iar felul asta de mancare - paine cu ulei de masline - e practicat si la noi in casa  :estiok:  Vara, daca mai am si o rosie adevarata alaturi, nu-mi mai trebuie nimic.
De Zaatar n-am stiut, dar am toate ingredientele in casa, ia sa pun mana sa le amestec  :fluierat:

In vizita la Sorin ma anunt si eu  8)

+Quote Post
Cleo
post Jan 28 2006, 03:37 PM
Post #6

moderator

ps. daca doriti, va trimit o mostra!

da da da  :)

+Quote Post
diotima
post Jan 28 2006, 05:22 PM
Post #7

Dependent

Group: Dependent
From: Grecia
Member No.: 113

Sorine, exact asa le-am pus si noi in saramura. Desi cu o treime din ele am facut anul asta am facut un experiment, le-am pus in apa de mare, asa cum ne-a spus un tip ca se face in la ei pe insula, in Mykonos. Inca nu le-am scos, al meu sot ma asteapta sa ma intorc si sa le scoatem impreuna. De abia astept  :P.
Dupa aia le punem in ulei, cu oregano, usturoi, depinde de ce vrea fiecare. Pe la noi se mai pune si telina(frunza) si ardei murat in ulei, le face mai picante pt cine vrea.

+Quote Post
diotima
post Jan 29 2006, 08:58 PM
Post #8

Dependent

Group: Dependent
From: Grecia
Member No.: 113

cand ajung acasa si le desfac, iti scriu. :D

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 21st June 2025 - 12:28 AM