![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 629 Joined: 11-December 05 From: Bucuresti Member No.: 82 ![]() |
Ce parere aveti despre aceasta reglementare? De fapt ea exista de ceva vreme, dar nu se respecta... Stiu ca in strainatate majoritatea medicamentelor se cumpara pe baza retetei, dar cred ca in haosul din sistemul sanitar de la noi numai de o astfel de regula nu aveam nevoie! Cand ma gandesc la cozile interminabile de la cabinetele medicilor de familie... ma ia disperarea!
|
|
|
![]()
|
|
--- ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 5,601 Joined: 8-December 05 Member No.: 28 ![]() |
Eu ma gandesc la vreo infectie la masea sa zicem in toiul noptii, pentru care trebuie sa te duci la camera de garda, ca de la farmacie nu pot sa iti dea un amarat de antibiotic.
Si apoi medici de familie nu reprezinta decat o ingreunare a intregului flux, inca un pas inutil, pentru ca acestia oricum dau retete pentru majoritatea medicamentelor. |
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,334 Joined: 13-December 05 From: D Street Member No.: 96 ![]() |
Partea proasta e ca intotdeauna se va gasi o modalitate de a "ocoli" legea, sau, ma rog, de a creste veniturile medicilor de familie pe cai nu tocmai legale, pentru a obtine anumite retete.
Partea buna e ca, poate, se vor constientiza anumite probleme in administrarea medicamentelor puternice fara reteta si se va da mai mult credit terapiilor naturiste. |
|
|
![]()
|
|
--- ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 5,601 Joined: 8-December 05 Member No.: 28 ![]() |
Sa stii ca am auzit multa lume care incearca si alternativa naturista. Dar acolo nu se da compensat si sunt multi care urmaresc tocmai asta.
|
|
|
fortelady |
![]()
|
Musafir ![]() |
problema e ca la noi se face abuz de antibiotice sau de medicamente -tratament forte pt a trata cele mai banale boli. nu e normal sa ti se dea un super antibiotic pt o raceala banala pe motiv de "poa' sa apara o supra infectie bacteriana".
cat despre problemele la dinti de care amintea cineva - un control regulat previne aparitia oricaror surprize. eu sunt stan patitul in materie de probleme cu dintii... nu faci o super infectie de noaptea pana dimineata, dureaza cateva zile in care ai timp sa iei masuri iar nurofenele (ca sa dau doar un exemplu) se dau inca fara reteta in orice tara din lume. |
|
|
![]()
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Editorialist Posts: 3,877 Joined: 9-December 05 From: Here and There Member No.: 70 ![]() |
am cerut ceva pentru gripa - coldrex parca si mi-au spus ca fara reteta nu poate sa ma serveasca. buuun.. am trecut strada si la cealalta farmacie mi-a dat.
pai ori e lege ori nu (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Membru Posts: 91 Joined: 7-February 06 Member No.: 191 ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 18th July 2025 - 11:22 AM |
|