IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Retete Montignac pentru aperitive
kalua
post Oct 5 2008, 02:12 PM
Post #1





Musafir






Rulada de branzeturi

cantitatile sunt aproximative ca n-am stat sa le cantaresc)
400g telemea sau feta
150g unt
15 masline negre
2 catei usturoi
8 frunze busuioc
10 felii cascaval fara gauri (eu am folosit Gouda)

Carnea maslinelor, frunzele de busuioc si usturoiul se toaca marunt. Telemeaua se freaca cu untul pana devin o pasta omogena, apoi se adauga maslinele, usturoiul si busuiocul.
Se incinge cuptorul, se pun pe o tava feliile de cascaval una langa alta (marginile sa se suprapuna putin) astfel incat sa obtinem un dreptunghi. Se da la cuptor 1-2 minute, cat sa se prinda bucatile intre ele. Se scoate din cuptor, se intinde masa de telemea pe cascaval si se ruleaza cu ajutorul hartiei de copt. La sfarsit se pune rulada in folie de aluminiu si se da macar 2-3 ore la rece. La servit se taie in felii.

Eu m-am si gandit la urmatoarele variante: cu bucatele de rosii uscate sau de ardei copt, cu patrunjel in loc de busuioc.
Pe mijlocul cascavalului se pot pune si frunze intregi de busuioc inainte de-a pune masa de telemea, atunci are rulada un aspect su mai frumos.


Rulada cu somon afumat si crema de branza
3 oua intregi,1 lingura smantana lichida,4 linguri pline de faina de naut, 2 linguri ulei,2 lingurite rase praf de copt, jumatate de lingurita de sare, 1 varf de cutit de turmeric pentru culoare

Umplutura:
150 g somon afumat taiat feliute subtiri
2 linguri mascarpone/smantana grasa fermentata
250 g branza de vaci nedegresata
frunzele de la doua cepe verzi
foarte putina sare

Aluatul: se bat bine ouale intregi cu smantana lichida si uleiul, se adauga faina praful de copt si turmericul, se obtine un aluat care curge, asemanator celui de clatite, care se toarna in tava clasica de cuptor, pe hartie de copt.Se coace la foc mic, cam 10-15 minute, pana se zvanta bine deasupra fara sa se rumeneasca sau usuce.Va avea o grosime de aproximativ 1 cm.Se intoarce pe o plansa acoperita cu folie alimentara si se acopera cu un prosop 2-3 minute.
Crema de branza-se amesteca branza cu crema mascarpone sau smantana si cu ceapa verde taiata marunt , marunt.
Se desprinde usor hartia de copt, se unge foaia putin calduta cu crema de branza, se aseaza uniform feliutele de somon si se ruleaza strans, legand capetele, ajutandu-ne de folia alimentara.Pe ultima portiune aveti grija sa puneti mai multa crema de branza, ca sa adere bine.Se baga la frigider cel putin 2 ore, apoi se poate taia felii de aproximativ 1 -1,5 cm.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
3 Pages V  < 1 2 3  
Start new topic
Replies (20 - 23)
scorpirescu
post Jun 3 2009, 07:02 PM
Post #21





Musafir






Kalu, am vazut poza ta cu tocinei de dovlecei de la topicul cu poze de "hardcore culinar" si dupa ce am plans un sfert de ceas am cautat reteta pe site si am cateva intrebari:
- corindru verde tocat? gasesc undeva asa ceva sau se poate inlocui cu altceva?
- daca nu pun ardei iuti ii problema? Mi-e frica sa nu-mi iasa prea iute si sa il arunc (se intampla des la mine)
- ce are daca folosesc ulei normal? Scorpirescu cam sarac acum ca sa caute uleiuri speciale.
Hai ca poate faina de naut o sa caut ... Daca nu, probabil tot faina normala o sa folosesc pe motiv ca din aia am deja in casa nu tre sa cumpar. Problem? (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)


Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Jun 3 2009, 07:09 PM
Post #22





Musafir






Nu-i nicio problema in rest, bre, iar coriandrul ori il lasi pur si simplu deoparte, ori pui niste patrunjel verde.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Diana.
post Jun 8 2010, 12:46 PM
Post #23


Fondator eLady.ro
*******

Group: Administrator
Posts: 33,779
Joined: 7-December 05
Member No.: 5



(IMG:http://i648.photobucket.com/albums/uu207/fides2009/Fagita/1-37.jpg)
(IMG:http://i648.photobucket.com/albums/uu207/fides2009/Fagita/1-37.jpg)
Salata monti cu fasole si midii
- 100 grame midii
- 1 conserva 400 grame de fasole gata fiarta
- 4 catei de usturoi curatati si pisati fin de tot
- 100 grame de sunca conforma
- 150 rosii cirease coapte in cuptor
- citeva frunze de busuioc verde (merge si patrunjel daca nu e busuioc verde proaspat)
- sare, piper proaspat macinat
- otet balsamic

Taiati citeva rosii ciresica in doua si puneti-le cu partea taiata in sus intr-o tava mica tapetata cu folie de aluminiu. Presarati putina sare si stropiti cu ulei de masline. Dati la cuptor pentru jumatate de ora, la foc mare.
Intr-o tigaie ptrajiti feliile de sunca (bacon) conform. Scoateti feliile pe o farfurie si dati-le deoparte. In grasimea ramasa prajiti scoicile 5 minute pe o parte, 5 minute pe cealalta.
Spalati fasolea din conserva si dat-o intrun clocot. Aruncati apa.
Amestecati fasolea cu midiile si usturoiul, rosiile coapte in cuptor, sunca, asezonati cu sare, piper si otel balsamic. Prasarati putina verdeata si lasati sa se odihneasca citeva minute. Apoi ...pofta buna!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Diana.
post Feb 5 2011, 12:10 AM
Post #24


Fondator eLady.ro
*******

Group: Administrator
Posts: 33,779
Joined: 7-December 05
Member No.: 5



Reteta Montignac: Ciuperci umplute cu branza
Go to the top of the page
 
+Quote Post

3 Pages V  < 1 2 3
Reply to this topicStart new topic
2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



Lo-Fi Version Time is now: 28th May 2024 - 06:25 AM