![]() |
![]() |
kalua |
![]()
Post
#1
|
Musafir ![]() |
Mi-am adus aminte cum bunica facea ceai din coaja de mere: punea cojile la uscat pe coada unei linguri mari si lungi de lemn de atarnau in aer (se si parfumeaza toata casa cu ocazi asta). Cand erau uscate, turna apa fiarta peste ele si gata.
Merele sa nu fie pline de chimie, totul se strange in coaja. |
|
|
![]() |
kalua |
![]()
Post
#2
|
Musafir ![]() |
Tot pentru sezonul cald, bautura egipteana (mi-a adus omu' materie prima azi si mi-am adus aminte subit de licoarea asta).
Zămoşiţă (Hibiscus) ar trebui sa gasiti in magazinele arabesti. Karkadeh bautura nealcoolica de zămoşiţă (Hibiscus) 20 g flori uscate de zămoşiţă (Hibiscus) - din Egipt sau Sudan, astea cica-s cele mai bune 75 g zahar Puneti florile intr-un recipient mai mare si turnati 1 l apa rece peste ele. Acoperiti vasul si-l lasati acolo cel putin 4 ore. Zaharul se amesteca cu 50 ml apa si se face la foc mic un sirop pana zaharul e dizolvat de tot. Se lasa la racit. Bauturica se strecoara, se amesteca cu siropul si se da la rece. Gata. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
Post
#3
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
hai ca seara se prefacu in dimineata. Tre' sa-mi schimb provider-ul pt internet ca m-a umplut de nervi (IMG:style_emoticons/default/mad.gif)
deci, am 2 retete faine. Prima e cea pe care-am incercat-o iar a 2-a este incercata de ai mei si e la fel de grozava 1) 3 kg zmeura se sfarama cu mana, se adauga 4l de apa rece, 5 g salicilat, 5 g sare de lamaie. Se amesteca bine si se pun intr-un borcan mai mare (cam 10 l) sa aiba loc sa fiarba. Se tin asa 24h, la soare pe cat posibil, dupa care se scurge printr-un tifon prin presare. La fiecare litru de suc adaugam 600 pana la 1000g zahar. Se lasa asa pana a 2-a zi amestecand destul de des. Se pune in sticle si se bea dupa pofta inimii (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) 2) reteta asta se poate face cu zmeura, coacaze sau afine 2kg zmeura + 4 kg miere se amesteca si se pun intr-un borcan undeva la intuneric. Se amesteca zilnic timp de 6 saptamani, apoi se scurge la fel prin tifon, insa nu se mai preseaza. Se trage in sticle si se acopera cu 1 cm alcool. |
|
|
![]()
Post
#4
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Obsedat Posts: 744 Joined: 31-May 06 Member No.: 352 ![]() |
Dintre bauturile mele preferate e GINGER BEER, pe care am invatat-o de la Jamie Oliver:
Se da pe razatoare o bucata de vreo 100-150 g ghimbir, se amesteca cu vreo 4 linguri de zahar nerafinat, zeama de la 2-3 lamai, coaja de la o lamaie (se taie fasii cu peeler-ul, nu se rade). Se zdrobesc toate putin cu o lingura de lemn, apoi se toarna peste ele 1 litru apa minerala si se amesteca pana s-a topit zaharul. Pe urma se strecoara zeama intr-o carafa, se mai pun pe-acolo cateva frunze de menta proaspata si vreo 2-3 fasii de coaja de lamaie, asa, de decor, plus o multime de cuburi de gheata, si e gata. Oare n-am mai scris-o pe-aici! (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif) |
|
|
![]()
Post
#5
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 3,295 Joined: 1-July 07 From: Flower power Member No.: 1,880 ![]() |
Am facut aseara un shake dupa reteta lui Jamie bun tare.
Zmeura, mure si capsuni eu n-am avut decat mure si zmeura , miere dupa gust, smantana lichida el zicea 250 ml la 3 cutiute de fructe si gheata am pus vre-o 10 cuburi cred ca mergeau si mai multe depide cat de diluat/concentrat va place, bagate in blender.Yamy. |
|
|
kalua |
![]()
Post
#6
|
Musafir ![]() |
Ciocolata lichida
Se toaca 1 ciocolata cu lapte si 1 ciocolata amaruie. Intr-o oala se pun la fiert 1 l lapte, 1 bucata mare scortisoara, 1 bucata anason-stea, se ia oala de pe aragaz inainte de a da in clocot. Se strecoara, se adauga ciocolata ciopartita, se amesteca. Se pune in cani. Cu curatatorul de castraveti se taie niste fasii subtiri dintr-o ciocolata alba, fasiile se pun direct in cani, ca decoratie. |
|
|
kalua |
![]()
Post
#7
|
Musafir ![]() |
Cu dedicatie speciala pentru Rox
Punci fara alcool Kinder-punci 1/2 l ceai de fructe (foarte bine se potriveste cel de fructe de padure) 1/4 l suc de mere 8 cuisoare 1 rulou scortisoara sucul de la 1 lamaie sucul de la o portocala facultativ: zahar brun dupa gust 1 plic coaja de portocala de la Dr. Oetker sau coaja de la o portocala netratata chimic Se fierbe ceaiul si se lasa sa traga cam 8 minute. Se adauga celelalte ingrediente si se mai incalzeste o data (NU se fierbe!). Se ia de pe aragaz, se lasa 10 minute sa traga, se scot condimentele din el. Se serveste fierbinte. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 6th May 2025 - 12:16 PM |
|