IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Noul regim al medicamentelor, Nimic (ma rog, aproape nimic) fara reteta...
angelito
post Mar 11 2006, 12:24 PM
Post #1

Incurabil

Group: Membru de Onoare
From: Bucuresti
Member No.: 82

Ce parere aveti despre aceasta reglementare? De fapt ea exista de ceva vreme, dar nu se respecta... Stiu ca in strainatate majoritatea medicamentelor se cumpara pe baza retetei, dar cred ca in haosul din sistemul sanitar de la noi numai de o astfel de regula nu aveam nevoie! Cand ma gandesc la cozile interminabile de la cabinetele medicilor de familie... ma ia disperarea!
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Replies (1 - 6)
tits_herbert
post Mar 11 2006, 12:29 PM
Post #2

---

Member No.: 28

Eu ma gandesc la vreo infectie la masea sa zicem in toiul noptii, pentru care trebuie sa te duci la camera de garda, ca de la farmacie nu pot sa iti dea un amarat de antibiotic.
Si apoi medici de familie nu reprezinta decat o ingreunare a intregului flux, inca un pas inutil, pentru ca acestia oricum dau retete pentru majoritatea medicamentelor.

+Quote Post
ioannaraluka
post Mar 11 2006, 12:32 PM
Post #3

Incurabil

From: D Street
Member No.: 96

Partea proasta e ca intotdeauna se va gasi o modalitate de a "ocoli" legea, sau, ma rog, de a creste veniturile medicilor de familie pe cai nu tocmai legale, pentru a obtine anumite retete.
Partea buna e ca, poate, se vor constientiza anumite probleme in administrarea medicamentelor puternice fara reteta si se va da mai mult credit terapiilor naturiste.

+Quote Post
tits_herbert
post Mar 11 2006, 12:40 PM
Post #4

---

Member No.: 28

Sa stii ca am auzit multa lume care incearca si alternativa naturista. Dar acolo nu se da compensat si sunt multi care urmaresc tocmai asta.

+Quote Post
fortelady
post Mar 14 2006, 07:11 PM
Post #5

Musafir

problema e ca la noi se face abuz de antibiotice sau de medicamente -tratament forte pt a trata cele mai banale boli. nu e normal sa ti se dea un super antibiotic pt o raceala banala pe motiv de "poa' sa apara o supra infectie bacteriana".
cat despre problemele la dinti de care amintea cineva - un control regulat previne aparitia oricaror surprize. eu sunt stan patitul in materie de probleme cu dintii... nu faci o super infectie de noaptea pana dimineata, dureaza cateva zile in care ai timp sa iei masuri iar nurofenele (ca sa dau doar un exemplu) se dau inca fara reteta in orice tara din lume.

+Quote Post
Meg
post Mar 18 2006, 08:20 PM
Post #6

Membru de Onoare

Group: Editorialist
From: Here and There
Member No.: 70

am cerut ceva pentru gripa - coldrex parca si mi-au spus ca fara reteta nu poate sa ma serveasca. buuun.. am trecut strada si la cealalta farmacie mi-a dat.
pai ori e lege ori nu (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/smile.gif)

+Quote Post
Densen
post Mar 25 2006, 06:25 AM
Post #7

Tratabil
**

Group: Membru
Member No.: 191

Protocol privind modul de eliberare a medicamentelor

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 18th July 2025 - 11:49 AM