![]() |
![]() |
alessia81 |
![]()
|
Musafir ![]() |
Sunt innebunita dupa paste, gatite in diverse moduri. Daca aveti retete, traditionale sau originale...please, be my guest...
|
|
|
![]() |
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Am facut ieri paste cu carne de raci de rau, reteta merge si la creveti sau carne de homar dupa cum mi-a trecut prin cap si a iesit o minunatie. Asta dupa ce dragul meu a fost speriat ca fac iar experimente dupa capul meu si poate stric bunatate de racisori. (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
putin ulei de masline 2 cepe esalote tocate mic (se pot inlocui cu praz - numai partea alba - taiat in felii foarte fine) 3-4 catei de usturoi (daca se poate mari si proaspeti) tocati mic 1 ardei iute (sau chiar doi, dupa preferinta. Daca folositi chili, incercati sa gasiti dintr-ala macinat nu prea fin, luati de 3 ori cu doua degete din plin) curatat de seminte si tocat mic 300 gr rosii pasate 400 gr smantana o dusca buna de rom, arrak sau coniac (eu am folosit Bacardi) 1/2 lingurita corinadru macinat 1/2 lingurita chimion in cruce macinat 400-500 gr carne de creveti, homar, raci sau raci de rau 400 gr paste late (tagliatelle) patrunjel sau coriandru verde Se infierbanta uleiul si se caleste ceapa, usturoiul si ardeiul iute in el. Daca carnea de animale este cruda, o puneti acum in tigaie la prajit. Daca este deja fiarta mai asteptati nitel, va spun cand e momentul s-o puneti si pe ea. Se adauga rosiile pasate, se amesteca bine, se pune si smantana. Cand inceapa sa clocoteasca sosul adaugati taria. Daca vreti sa faceti ceva deosebit acum e momentul sa flambati sosul: ii dati foc la suprafata (atentie unde-o faceti sa nu se aprinda ceva. Foarte periculoasele sunt hotele in functiune ale caror filtre sunt pline de grasime), flama se stinge singura cand s-a consumat carburantul. Daca nu flambati atunci lasati pur si simplu sosul in continuare la fiert. Adaugati coriandrul si chimionul (astea nici nu se simt la gust, dau numai o nota fina si lumea nu stie de la ce (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) ). Cand aproape e gata puneti carnea fiarta si o lasati sa traga un clocot, apoi numai sa traga. Pastele se fierb al dente si se amesteca cu sosul intr-un bol incalzit. Se presara cu patrunjel sau coriandru verde tocat. Sosul iese rozaliu, ardeiul iute se simte doar dupa ce ati inghitit imbucatura, fara sa arda. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 17th June 2025 - 01:15 AM |
|