![]() |
![]() |
fortelady |
![]()
|
Musafir ![]() |
diana, eu am povesti de groaza mai faine ca ale tale. pun copy paste cand am timp sa caut prin cv-uri - unii din amicii mei internetici sunt la curent cu toata povestea...
|
|
|
![]() |
pescarush |
![]()
|
Musafir ![]() |
eu trebuie sa recunosc ca am fost obligata sa mint la interviuri, ca sa pot obtine un job. cateodata, conjunctura este de asa natura ca nu ai incotro.
pentru inceput, fiind noua intr-o tara straina, fara experienta sau scoala facuta aici, nu ma angaja nimeni conform studiilor avute, pe motiv ca sunt "overqualified". asa ca a trebuit sa mai ascund din scolile facute, ca sa pot obtine un interviu in primul rand, apoi un job. o alta minciuna (prin omisiune), a fost ca nu aveam masina. astia nu se complica cu persoane care nu au masina, pentru ca transportul in comun nu e de prea mare incredere. pana la urma au aflat ca mergeam cu autobuzele, dar le-am spus ca nu am curaj sa conduc pe autostrada iarna, apoi ca foloseste sotul masina etc. de aceea n-am intarziat niciodata (faceam 2 ore un drum) si am stat si overtime, daca a fost cazul. ce e bine aici, si in Romania ar trebui facut acelasi lucru, este ca la interviu le este interzis sa te intrebe orice despre viata ta personala. n-au voie sa intrebe daca esti casatorit, daca ai copii etc. intrebarea cu "unde te vezi peste 5 ani?" o pun si aici, si intotdeauna mi s-a parut de-a dreptul stupida. cat despre a spune ca stii sa faci ceva ce n-ai facut in viata ta... asta n-am putut s-o fac niciodata. am incercat sa scot in evidenta ceea ce stiu sa fac si se potriveste la cerintele jobului respectiv, dar mai mult de atat, nu. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 18th June 2025 - 09:58 PM |
|