IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Retete pentru vas roman de lut
divi2007
post Jun 20 2007, 10:41 AM
Post #1

Musafir

(IMG:style_emoticons/default/322.gif)
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Replies
hanny
post Jun 26 2007, 08:42 AM
Post #2

Contaminat
*

Group: Dependent
From: Israel
Member No.: 1,848

QUOTE(divi2007 @ Jun 20 2007, 11:41 AM) *

Asaaaaaaa, iei un ardei mare rosu si un ardei mare verde doua cepe sanatoase si 6 catei de usturoi.Tai toate astea si le prajesti in ulei.daca ai de masline e ok, daca nu apoi nu.
Iei 4-5 cartofi mari ii tai in felii rotunde pui in cratita aia ceapa ardeiul si etc peste care pui in rind de felii de cartofi
peste ele poui pestele si peste peste pui restul de cartofi.Faci sosul: sare,piper,boia de ardei dulce si-o legatura de corinadru taiata marunt.totrni sosul peste tot ghiveciul asta si iei 6 ardei iuti ii speli sii pui depasupra cu tot cu simburi .pui capacul si bagi balamucul la cuptor vreme de o ora.
E delicios dar te arde si cind il maninci si cind il elimini.
proprietati:
e bun iarna la persoanele de tipul" rece" in sensul ca incalzeste,ardeiul iute incalzeste" peste si legumele sint recomandate oricind si oricui.
e bun vara dezinfecteaza tractul intestinal in perioadele de calduri si de virusuri intestinale care tzopaie-n jur.
e bun oricind ca e gustos si nici nu ingrasa daca nu bagi in el jumate de piine alba.
mai vreti retete ucigatoareb? ca mai am.

+Quote Post
fortelady
post Jun 30 2007, 08:48 PM
Post #3

Musafir

copiez retele din cartea cu care a venit vasul
ATENTIE : INAINTE DE FOLOSIRE, VASUL TREBUIE LASAT LA "INMUIAT" IN APA 15-20 MIN. VASUL NU SE FOLOSESTE IN CUPTORUL INCINS, CI IN CEL RECE (CAND SE BAGA LA CUPTOR, ATUNCI SE DA FOC)

PUI FRIPT IN VAS ROMAN
Ingrediente: 1 pui de rotisat, sare, piper, boia de ardei, usturoi
Prepareare: puiul se condimentaza atat in interior cat si in exterior (sare, piper, boia, usturoi etc). Se aseaza puiul in vasul de lut scufundat in prealabil in apa si se acopera. Dupa ce carnea se inabusa si devine frageda, se scoate capacul si se lasa sa se prajeasca pana cand puiul se rumeneste.

FRIPTURA A LA BRASOV
Ingrediente: 500 g antricoate, 1 kg de cartofi, o ceapa rosie, sare, piper, usturoi
Preparare: Antricoatele se presara cu condimente, se aseaza in vasul de lut . Se pun cartofii curatati si taiati in bucati si ceapa rosie in jurul carnii, apoi carnea se unge cu usturoiul zdrobit si se lasa la inabusit 50-60 minute. Se scoate capacul si se lasa sa se prajeasca pana cand carnea devine crocanta

SARMALE TRANSILVANENE
Ingrediente: 400 g de porc tocata, sau tocatura mixta (vita si porc), 250g slanina afumata, 50g orez, o ceapa, sare, piper, boia, ardei

Preparare: Se taie intai cotorul oar varza se opareste cu apa clocotita si se separa foile. Se subtiaza nervura groasa, se presara cu sare si piper. Se aseaza o felie subtire de slanina pe fiecare foaie. peste care se aseaza tocatura, apoi se ruleaza stramt. sarmalele obtinute astfel se pun in vasul de lut si se fioerb in adaos de apa in cuptor, apa evaporata completandu-se cu apa calda.

MUSACA CU CARNE TOCATA
Ingrediente: 300g de carne tocata mixta, 1.2 kg cartofi, 1 ceapa, boia, sare, piper, suc de rosii si usturoi
Preparare:
carnea tocata se inabusa impreuna cu ceapa. se curata cartofii si se taie in felii. Se aseaza in vasul roman in felul urmator: un strat de cartofi, un strat de carne. se condimenteaza si se stropeste cu suc de rosii. Se lasa la cuptor 60 minute

Nota (mea): nu cre' ca e o idee buna sa faci musaca in ditamai vasul ala, e foarte adanc. mie una imi place musacaua subtire. nici nu cred ca o razbeste cuptorul pe toata pana la mijloc

FRIPTURA DE VITEL CU LEGUME
Ingrediente: 600 g friptura de vitel, 200g morcovi, 100g patrunjel, 100g telina, o ceapa, 500g cartofi, o jumatate de legatura de patrunjel, sare, piper

mod de preparare: carnea se taie in felii subtiri iar legumele in cuburi. se amesteca impreuna, se condimenteaza si se aseaza in vas.
Se inabusa 30 min apoi se decoreaza cu pantrunjel

PUPLA DE MIEL CU USTUROI
Ingrediente: o pulpa de miel, usturoi, sare, piper, boia, 1dl de vin alb
Preparare: pulpa d miel se garniseste cu usturoi (nota: habar nu am ce e aia!), se condimenteaza cu sare, piper, boia si se aseaza in vas. se stropeste cu vin si se adauga acoperit la cuptor. dupa ce carnea se fragezeste, se scoate capacul si se lasa carnea sa se rumeneasca.

cred ca merge sa faci si paine in el. eu asa zic...

acum eu am pui cu legume (de toate felurile) in cuptor. sa vedem ce o sa iasa. vreau si eu retete din alea condimentate ... sunt dependenta de tot ce inseamna iute si picant (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

+Quote Post

Posts in this topic

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 6th May 2025 - 08:47 AM