IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Retete pentru vas roman de lut
divi2007
post Jun 20 2007, 10:41 AM
Post #1





Musafir






(IMG:style_emoticons/default/322.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
 
Start new topic
Replies
hanny
post Jun 26 2007, 08:42 AM
Post #2


Contaminat
*

Group: Dependent
Posts: 31
Joined: 22-June 07
From: Israel
Member No.: 1,848



QUOTE(divi2007 @ Jun 20 2007, 11:41 AM) *


Asaaaaaaa, iei un ardei mare rosu si un ardei mare verde doua cepe sanatoase si 6 catei de usturoi.Tai toate astea si le prajesti in ulei.daca ai de masline e ok, daca nu apoi nu.
Iei 4-5 cartofi mari ii tai in felii rotunde pui in cratita aia ceapa ardeiul si etc peste care pui in rind de felii de cartofi
peste ele poui pestele si peste peste pui restul de cartofi.Faci sosul: sare,piper,boia de ardei dulce si-o legatura de corinadru taiata marunt.totrni sosul peste tot ghiveciul asta si iei 6 ardei iuti ii speli sii pui depasupra cu tot cu simburi .pui capacul si bagi balamucul la cuptor vreme de o ora.
E delicios dar te arde si cind il maninci si cind il elimini.
proprietati:
e bun iarna la persoanele de tipul" rece" in sensul ca incalzeste,ardeiul iute incalzeste" peste si legumele sint recomandate oricind si oricui.
e bun vara dezinfecteaza tractul intestinal in perioadele de calduri si de virusuri intestinale care tzopaie-n jur.
e bun oricind ca e gustos si nici nu ingrasa daca nu bagi in el jumate de piine alba.
mai vreti retete ucigatoareb? ca mai am.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Jul 1 2007, 01:02 PM
Post #3





Musafir






Paine cu masline

400 g faina alba
1 pachetel drojdie proaspata
1 lingurita zahar
20 masline negre curatate de samburi
1 lingurita cimbru uscat macinat
1 lingurita sare
2 linguri ulei de masline
250 ml apa calduta
unt pentru unsul vasului

Se toaca maslinele. Cimbrul se piseaza in mojar cu sarea. Se amesteca faina cu maslinele si sarea + cimbrul. Se face o maia din apa, drojdie si zahar, se amesteca cu faina. Se adauga restul de apa si uleiul si se framanta bine. Se lasa acoperit la crescut o ora.
Iar se framanta, apoi se aseaza in vasul inmuiat si uns bine cu unt (si capacul se unge). Suprafata painii se unge cu unt topit sau ulei de masline si se lasa iar la crescut 1/2 ora.
Se pune capacul pe vas si se da la cuptorul rece, la 200°C 40 minute. Se ia capacul de pe vas si se mai lasa 10 minute in cuptor la aceeasi temperatura.
Se poate pune si telemea in ea, atunci e mai mult un aperitiv.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Posts in this topic


Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



Lo-Fi Version Time is now: 8th May 2025 - 03:53 AM