![]() |
![]() |
divi2007 |
![]()
Post
#1
|
Musafir ![]() |
|
|
|
![]() |
![]()
Post
#2
|
|
Contaminat ![]() Group: Dependent Posts: 31 Joined: 22-June 07 From: Israel Member No.: 1,848 ![]() |
Asaaaaaaa, iei un ardei mare rosu si un ardei mare verde doua cepe sanatoase si 6 catei de usturoi.Tai toate astea si le prajesti in ulei.daca ai de masline e ok, daca nu apoi nu. Iei 4-5 cartofi mari ii tai in felii rotunde pui in cratita aia ceapa ardeiul si etc peste care pui in rind de felii de cartofi peste ele poui pestele si peste peste pui restul de cartofi.Faci sosul: sare,piper,boia de ardei dulce si-o legatura de corinadru taiata marunt.totrni sosul peste tot ghiveciul asta si iei 6 ardei iuti ii speli sii pui depasupra cu tot cu simburi .pui capacul si bagi balamucul la cuptor vreme de o ora. E delicios dar te arde si cind il maninci si cind il elimini. proprietati: e bun iarna la persoanele de tipul" rece" in sensul ca incalzeste,ardeiul iute incalzeste" peste si legumele sint recomandate oricind si oricui. e bun vara dezinfecteaza tractul intestinal in perioadele de calduri si de virusuri intestinale care tzopaie-n jur. e bun oricind ca e gustos si nici nu ingrasa daca nu bagi in el jumate de piine alba. mai vreti retete ucigatoareb? ca mai am. |
|
|
kalua |
![]()
Post
#3
|
Musafir ![]() |
Paine cu masline
400 g faina alba 1 pachetel drojdie proaspata 1 lingurita zahar 20 masline negre curatate de samburi 1 lingurita cimbru uscat macinat 1 lingurita sare 2 linguri ulei de masline 250 ml apa calduta unt pentru unsul vasului Se toaca maslinele. Cimbrul se piseaza in mojar cu sarea. Se amesteca faina cu maslinele si sarea + cimbrul. Se face o maia din apa, drojdie si zahar, se amesteca cu faina. Se adauga restul de apa si uleiul si se framanta bine. Se lasa acoperit la crescut o ora. Iar se framanta, apoi se aseaza in vasul inmuiat si uns bine cu unt (si capacul se unge). Suprafata painii se unge cu unt topit sau ulei de masline si se lasa iar la crescut 1/2 ora. Se pune capacul pe vas si se da la cuptorul rece, la 200°C 40 minute. Se ia capacul de pe vas si se mai lasa 10 minute in cuptor la aceeasi temperatura. Se poate pune si telemea in ea, atunci e mai mult un aperitiv. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 8th May 2025 - 03:53 AM |
|