![]() |
![]() |
kalua |
![]()
Post
#1
|
Musafir ![]() |
Mi-am adus aminte cum bunica facea ceai din coaja de mere: punea cojile la uscat pe coada unei linguri mari si lungi de lemn de atarnau in aer (se si parfumeaza toata casa cu ocazi asta). Cand erau uscate, turna apa fiarta peste ele si gata.
Merele sa nu fie pline de chimie, totul se strange in coaja. |
|
|
![]() |
kalua |
![]()
Post
#2
|
Musafir ![]() |
Tot pentru sezonul cald, bautura egipteana (mi-a adus omu' materie prima azi si mi-am adus aminte subit de licoarea asta).
Zămoşiţă (Hibiscus) ar trebui sa gasiti in magazinele arabesti. Karkadeh bautura nealcoolica de zămoşiţă (Hibiscus) 20 g flori uscate de zămoşiţă (Hibiscus) - din Egipt sau Sudan, astea cica-s cele mai bune 75 g zahar Puneti florile intr-un recipient mai mare si turnati 1 l apa rece peste ele. Acoperiti vasul si-l lasati acolo cel putin 4 ore. Zaharul se amesteca cu 50 ml apa si se face la foc mic un sirop pana zaharul e dizolvat de tot. Se lasa la racit. Bauturica se strecoara, se amesteca cu siropul si se da la rece. Gata. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 6th May 2025 - 12:27 PM |
|