![]() |
![]() |
![]()
|
|
Contaminat ![]() Group: Membru Posts: 5 Joined: 25-June 07 Member No.: 1,858 ![]() |
Buna,
Ce parere aveti despre sistemul de Pensii Private Obligatorii? Acum am citit cam despre ce este vorba, dar mi se pare cam greu sa aleg unde sa-mi fac. Cred ca singurele diferente intre oferte sunt comisioanele. Stiti cumva care sunt comsioanele? Cred ca ar fi o idee buna sa scriem care sunt comisioanele de la toate FONDURILE PRIVATE AUTORIZATE (daca sunt stabilite). |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,440 Joined: 21-February 06 Member No.: 235 ![]() |
Pentru ca am vazut ca exista mai multe intrebari referitoare la pensiile private, stiu ca poate adera la o pensie privata:
- obligatoriu: angajatii cu varsta pana in 35 de ani care contribuie la sistemul public de pensii; - optional: angajatii cu varste cuprinse intre 35 - 45 de ani. Contributia la fondul de pensii administrat privat nu necesita obligatii financiare suplimentare, ea este o parte din contributia de asigurari sociale pentru pensia publica. Cota transferata din contributia de asigurari sociale (CAS) la un fond de pensii administrat privat este de 2% in primul an si apoi aceasta cota se majoreaza la 6% in termen de 8 ani de la inceperea functionarii, cu o crestere de 0,5 puncte procentuale pe an, incepand cu 1 ianuarie a fiecarui an. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 7th June 2025 - 04:19 AM |
|