![]() |
![]() |
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Pentru ca s-a inceput sa se vorbeasca de ulcer cauzat de stres pe alt topic:
pai n-ai primit anul trecut cei doi medici australieni pemiul Nobel pentru medicina pentru ca au descoperit o bacterie - Helicobacter pylori - care cauzeaza de fapt ulcerul la stomac si gastrita? Pana atunci se dadea vina pe stres sau "mod de viata nesanatos". Bacteria asta provoca ulcerul in 90% din cazuri, iar la gastrita sunt 80%. Bacteria se descopera prin analiza scaunului sau a anticorpilor, iar tratamentul impotriva ei dureaza 7 zile. Stiu si eu de asta ca au vuit mediile despre aceasta descoperire :fluierat: |
|
|
![]() |
dr_wise |
![]()
|
Musafir ![]() |
'Neata fetelor!
Si fiul meu a fost depistat cu HP in febr 2006, in urma efectuarii analizei sangelui. A urmat un tratament timp de 1 luna, dupa care a facut o endoscopie. Am preferat varianta aceasta, fiindca HP apare la analiza sangelui chiar si dupa 6 luni de la omorarea tuturor bacteriilor(am aflat aceste amanunte pe net, site-uri romanesti - ex. www.eLady.ro - si unul american). La endoscopie nu a aparut nimic, in schimb i s-a depistat o gastrita de reflux, cauzata in special de starile nervoase, dar si de alimentatia nesanatoasa a tinerilor de astazi. De atunci a scos din alimentatie snakurile, toate sucurile acidulate si apa minerala, chiar si sucurile neacidulate, prajelile, shaorma, cioco si dulciuri in exces. Si a functionat. Noroc ca-i nefumator si nu-i place cafeaua. Il mai apuca cand este invitat la cate o petrecere de majorat si e nevoit sa consume alcool. A ajuns la concluzia ca alcoolul nu-i prieste sub nici o forma si l-a eliminat definitiv, chiar si berea o ocoleste. Ce pot sa va spun e ca endoscopia e tatal si mama depistarii problemelor aparatului digestiv si daca aveti curaj, merita sa faceti acest examen. Cand mai are probleme, ia NoSpa pt dureri si Omeran(este un pansament gastric) dimineata, cu 1/2 ora inainte de a manca. Dar baza e o alimentatie cat mai sanatoasa. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 15th May 2025 - 03:44 AM |
|