![]() |
![]() |
fortelady |
![]()
Post
#1
|
Musafir ![]() |
Sora-mea mi-a facut cadou un vas din ala ceramic pentru gatit. Imi doream de mult unu' si acuma ... l-am primit.
Numa' ca nu prea stiu ce se poate gati in el - adica, clasicele sarmale, pui intreg... da' altceva? sunt mancaruri speciale care se pot face numai asa? |
|
|
![]() |
![]()
Post
#2
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
mult intarziata reteta a painii pt forte zice asa:
350g faina integrala (graham sau cum s-o numi) + 150g faina alba, sare, 50g drojdie proaspata, o lingura de zahar ( drojdia creste mai repede cu zaharul) apa calduta cat cuprinde. Cand a crescut se mai framanta o data bine (no idea why?) si .... paranteza: ce pui in ea e la alegere: eu am prajit ceapa in unt si-am pus si bucatele de masline negre insa malaxorul meu drag face treaba de milioane, cu mana nu stiu cum s-o framanta continuare la reteta se intide foaie, se unge ori cu ceapa prajita in unt ori cu unt pur si simplu, presari susan si se ruleaza. Se lasa la crescut pe masa timp de 30 de minute, exact cat lasi si vasul in apa. Dupa cele 30 de minute in vasul sters si uns cu putin ulei asezi frumos painea, o crestezi (mama zice aproape faci semn in locul unde vei taia feliile) pui capacul (uns si el) si dai la cuptorul neicalzit pt 45 minute la foc potrivit, apoi cand o scoti o mai lasi 5 minute cu capac. Et voila c'est tout |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 3rd May 2025 - 09:07 PM |
|