IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Vas roman cu capac, ce gatesc in el?
fortelady
post Jun 19 2007, 11:20 AM
Post #1

Musafir

Sora-mea mi-a facut cadou un vas din ala ceramic pentru gatit. Imi doream de mult unu' si acuma ... l-am primit.
Numa' ca nu prea stiu ce se poate gati in el - adica, clasicele sarmale, pui intreg... da' altceva? sunt mancaruri speciale care se pot face numai asa?
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Replies
Cleo
post Jul 11 2007, 04:32 PM
Post #2

moderator

Group: V.I.P.
From: Montreal
Member No.: 34

mult intarziata reteta a painii pt forte zice asa:

350g faina integrala (graham sau cum s-o numi) + 150g faina alba, sare, 50g drojdie proaspata, o lingura de zahar ( drojdia creste mai repede cu zaharul) apa calduta cat cuprinde. Cand a crescut se mai framanta o data bine (no idea why?) si ....

paranteza:
ce pui in ea e la alegere: eu am prajit ceapa in unt si-am pus si bucatele de masline negre insa malaxorul meu drag face treaba de milioane, cu mana nu stiu cum s-o framanta

continuare la reteta
se intide foaie, se unge ori cu ceapa prajita in unt ori cu unt pur si simplu, presari susan si se ruleaza. Se lasa la crescut pe masa timp de 30 de minute, exact cat lasi si vasul in apa. Dupa cele 30 de minute in vasul sters si uns cu putin ulei asezi frumos painea, o crestezi (mama zice aproape faci semn in locul unde vei taia feliile) pui capacul (uns si el) si dai la cuptorul neicalzit pt 45 minute la foc potrivit, apoi cand o scoti o mai lasi 5 minute cu capac.

Et voila c'est tout
Go to the top of the page

+Quote Post

Posts in this topic
fortelady   Vas roman cu capac   Jun 19 2007, 11:20 AM
kalua   forte, de care ai, dintr-asta? Jun 19 2007, 11:51 AM
fortelady  
daaaa ala ala ala! a venit numai cu 3 retete (...   Jun 19 2007, 11:56 AM
kalua   Am cautat si-am gasit tot felul de fripturici, rat...   Jun 19 2007, 12:18 PM
h_2004   forte si eu am vas din ala, in teorie poti (si tre...   Jun 19 2007, 12:26 PM
fortelady   si daca ai reteta de paine cu masline de ce nu o d...   Jun 19 2007, 12:57 PM
divi2007   si penne se pot face in el doar am mancat reteta n...   Jun 19 2007, 01:23 PM
ala80   Eu stiu ca sarmalele ies bune in oala asta. :)   Jun 19 2007, 01:26 PM
divi2007  

Reply to this topicStart new topic
2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 3rd May 2025 - 09:07 PM