![]() |
![]() |
![]()
Post
#1
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,498 Joined: 9-December 05 From: Bucuresti Member No.: 54 ![]() |
M-am gandit ca nu ar fi rau daca am avea si un topic despre desert ;) Mai ales ca vin sarbatorile .
PRAJITURA FANTEZIE INGREDIENTE: BLAT 7 oua un pachet de unt 350 gr zahar 10 linguri faina un litru lapte vanilie ulei GLAZURA 150 gr ciocolata de menaj alba 75 ml apa 150 gr zahar 30-50 gr unt SFAT [pre]Blatul se poate taia in foi, iar deasupra se pot presara alune.Se bat galbenusurile cu zaharul pana devin spumoase. Se adauga untul topit, laptele fierbinte, faina, vanilia si albusurile batute spuma. Se da la cuptor intr-o tava tapetata cu faina si ulei. Intre timp se pregateste glazura din ciocolata alba. Ciocolata alba de menaj cu zaharul, cu apa si cu untul se pun la foc mic si se amesteca pana se obtine o crema consistenta. Se ia de pe foc, se lasa putin sa se raceasca si apoi se toarna deasupra prajiturii, care se taie apoi in cuburi. BAUTURA: Lichior de banane |
|
|
![]() |
![]()
Post
#2
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Obsedat Posts: 744 Joined: 31-May 06 Member No.: 352 ![]() |
Kalua, ai pus undeva reteta asta de tort? Arata grozav! (uite aici mi-ar trebui un emoticon care sa plescaie!)
Divi, incearca NON PLUS ULTRA 300 g faina 250 g margarina 3 oua 3 linguri zahar pudra 280 g zahar tos gem de caise Intai se face o coca din: faina, margarina, cele 3 galbenusuri si zaharul pudra. Se intinde o foaie cam de 3-4 mm grosime. Se decupeaza rondele cu un paharel de lichior si se pun in tavi (nu trebuie unsa, nici pudrata cu faina), unul langa celalalt, oricat de apropiate, fiindca nu mai cresc la copt. In general eu lucrez cu mai multe tavi, pe care le pun in cuptor in acelasi timp, suprapuse. Din cantitatea asta ies cam 3 tavi de rondele. Se dau la cuptor, la foc mediu, cam 10 minute (sa nu se rumeneasca). Intre timp cele 3 albusuri ramase se bat spuma tare, se adauga apoi zaharul tos si se bate in continuare pana s-a topit si bezeaua este tare. Se toarna intr-un sprit pentru creme sau intr-o punga taiata la colt. Se scot tavile din cuptor si pe fiecare rondea se pune cu spritul un mot de bezea (se poate si cu lingurita, dar dureaza mai mult). Se face focul mic-mic si tavile se vara din nou in cuptor, de data asta cu usa cuptorului deschisa pe jumatate. Se tin in cuptor pana cand atingand bezeaua cu degetul usor, simtim ca e calda bine, aproape fierbinte, chiar daca e moale (cu usa cuptorului deschisa fursecurile se coc aprox. 40-60 min., in functie de cat de tare a fost focul. Cuptorul trebuie sa fie in permanenta cald, dar nu prea fierbinte, ca sa nu ingalbeneasca bezeaua.) Se scot fursecurile pe o tava. Pana se racesc, bezeaua este complet intarita - chestie de minute. Apoi rondelele se lipesc cate doua cu un strat subtire de gem. Suna destul de laborios, dar nu este din punctul meu de vedere. In plus, sunt niste fursecuri foarte spectaculoase si se topesc in gura. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 18th July 2025 - 03:13 AM |
|