![]() |
![]() |
kalua |
![]()
Post
#1
|
Musafir ![]() |
Chiftelutele de ton se fac repede, casa nu se umple de miros de peste si, important la mine, e singura forma de peste pe care o mananca fiica-mea ;)
Chiftelute de ton 2 conserve cu ton in ulei ceapa taiata marunt usturoi taiat marunt 1 ou intreg + 1 galbenus sare, piper marar (sau ce verdeata puneti la chiftelutele normale). Se scurge uleiul din conserva in mare, carnea de ton se scoate si se faramiteaza cu furculita. Se adauga celelalte ingrediente (cine vrea poate cali ceapa). Se formeaza bile sau chiftelute plate, care se prajesc in ulei. Eu fac un sos de rosii la ele (ceapa taiata marunt in ulei de masline, rosii pasate, sare, piper, oregano sau amestec de plante italienesti), garnitura niste orez sau linte rosie fiarta si o salata. |
|
|
![]() |
fortelady |
![]()
Post
#2
|
Musafir ![]() |
azi incerc o reteta gasita pe condinenteweb.ro
Crap umplut . Bucatarie: romaneasca Grad de dificultate: mediu Cantitate: 2-4 portii Ingrediente: * 1 crap * 200 g ciuperci * 1 ceasca ulei * 1 felie paine * 1 paharel vin alb sec * 1 ceapa * 1 telina * piper macinat * sare * 1 lingura patrunjel verde, tocat * frunze de telina Indicatii Se curata pestele de solzi, de intestine si se scot cu atentie oasele de la burta. Se sareaza pe dinauntru si pe dinafara si se lasa sa stea asa pana cand se pregateste umplutura. Se toaca ciupercile si se pun intr-o cratita impreuna cu uleiul, ceapa tocata marunt si telina data prin razatoare. Se lasa sa scada la foc mic, cu cratita acoperita. Cand amestecul de legume s-a inmuiat bine, se scoate pe o farfurie si se amesteca cu miezul de la o felie de paine inmuiat si bine faramitat. Se mai adauga patrunjelul tocat, sare si piper macinat. Amestecul se omogenizeaza si cu el se umple crapul. Se leaga burta pestelui cu sfoara, se pune intr-un vas Jena si se introduce la cuptor adaugandu-se o cana de apa calda, sare, boabe de piper si frunze de telina. La cuptor se tine 30 minute, la foc potrivit. Se adauga vinul, se intoarce pestele si se continua coacerea inca 30 minute. Se scoate vasul din cuptor, se lasa sa se raceasca, apoi se serveste crapul taiat felii groase, cu umplutura alaturi, stropit cu sosul in care s-a facut. Comentarii: nu o sa pun atat de mult ulei si o sa inlocui painea eventual cu un cartof ras. revin cu alte observatii |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 7th May 2025 - 06:39 PM |
|