![]() |
![]() |
kalua |
![]()
Post
#1
|
Musafir ![]() |
Noi avem maine la serviciu petrecerea noastra interna, unde fiecare aduce cate ceva. Le-as fi facut salata de boef, ca asta vor de la mine, dar cum inca sunt la serviciu...le fac oua umplute. :)
|
|
|
![]() |
kalua |
![]()
Post
#2
|
Musafir ![]() |
Gasca umpluta à la Padurea Neagra
8 persoane 1 gasca cu tot cu organe 1 morcov, 1 patrunjel radacina, 1 buc. de telina, 1 ceapa 1 kg castane 250 g umplutura pt. carnati (daca se poate f. fina) 2 felii de toast inmuiate in lapte 1 ceapa 1 ceapa esalota facultativ: usturoi 2 cl tuica de cirese 1 lingura patrunjel verde tocat piper negru bere 1 lingurita zahar maghiran Gasca se spala si se usuca (pe dinauntru si pe dinafara). Din legumele pt. supa, gatul gastii, partea de jos a aripioarelor, stomacul, sare, se face o supa mica. Castanele se taie in cruce si se coc 20 min la 200°C, nu trebuie sa fie f. moi. Se curata de coaja si se sareaza. Cuptorul se lasa aprins. Inima, ficatul (taiate in bucatele mici) se amesteca cu toastul stors de lapte, cu umplutura de carnati. Se face di ele o pasta (cu blenderul). Se adauga ceapa taiata marunt, ceapa esalota, usturoiul, 1/2 din cantitatea de tuica si cateva castane taiate marunt. Se condimenteaza si se adauga si patrunjelul verde. Se umple gasca cu compozitia asta si se coase cu ata de bumbac mai groasa. Se pune cu pieptul in jos intr-o forma termorezistenta. Se adauga 1/3 l apa in tava. Se da gasca la cuptor pe sina cea mai de jos. Se coace la 200°C o ora, apoi se intoarce cu pieptul in sus. Copanele se inteapa cu furculita (ca sa iasa grasimea). Grasimea (cam 3 linguri) se scoate. Dupa inca o ora jumatate se unge gasca cu bere (cu un penson). Apoi se scoate si se pune la cald. Cele 3 linguri de grasime se infierbanta, se pun castanele in ea si se presara zaharul pe deasupra. Se prajesc amestecand incontinuu pana castanele sunt glazurate. Sosului din tava cu gasca i se scoate grasimea, se aduga restul de tuica, o ceasca din supa si maghiranul. Se reduce cam la 1/2. Se scoate umplutura din gasca si se taie felii. Gasca se transeaza. Buna, dom'le, buna! |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 3rd May 2025 - 11:37 AM |
|