IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Retete excelente si testate de pizza, Cum se face pizza acasa. Cele mai bune retete de pizza
Diana.
post Jul 28 2007, 12:17 AM
Post #1


Fondator eLady.ro
*******

Group: Administrator
Posts: 33,779
Joined: 7-December 05
Member No.: 5



Aluat de pizza
pentru 4 pizze rotunde
dupa Jamie Oliver

400 g faina alba tip 550
100 g gris fin
sare
1 plic drojdie uscata (7 g)
1/2 lingura zahar (brun daca aveti la indemana)
ca. 325 ml apa
Masura de apa la aluaturile cu drojdie nu se poate determina exact, depinde si de cat de umeda e atmosfera, cat de fin e macinata faina.

Se amesteca faina cu grisul si cu sarea, se face o gramajoara, in mijlocul ei o adancitura. Separat se face maiaua din drojdie, zahar si niste apa calduta (se amesteca pana s-a dizolvat drojdia si zaharul, apoi se lasa putin sa se linisteasca). Se pune maiaua in adancitura si se incepe cu framantatul. Se framanta pana cand aluatul este elastic, moale si intins. Daca framantati cu mainile, bagati-le inainte de-a incepe actiunea in faina.
Puneti aluatul intr-un bol, acoperiti-l cu folie de plastic si lasati-l la un loc caldut la crescut. Il puteti pune si in cuptor, la ca. 50°C, in cazul asta nu mai puneti folie pe bol.
Dupa ce a crescut se imparte in 4 si se coace in cuptorul preincalzit la cel putin 250°C, pe sina de jos.

2) pizza fara blat de la Monicutza
se bat 4 oua pana se fac spuma, se adauga 4 linguri de faina, 4 linguri de ulei si se amesteca pana se omogenizeza dupa care se pun dupa gust: sunca, cabanos, ciuperci, masline, cascaval ras sau mozarela, 2 linguri de ketchup; se amesteca totul si se pune intr-o tava unsa si tapetata cu faina; pentru decor se pot pune deasupra fasii de ardei gras,masline etc; se baga la cuptor si in aprox. 30 min e gata. reteta asta am luat-o de pe net unde am gasit si o poza (chiar asa a aratat si a mea, nu e mare smecherie):
(IMG:http://i40.photobucket.com/albums/e229/MonicutzaB/pizza.jpg)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
 
Start new topic
Replies
Cleo
post Jul 28 2007, 05:48 PM
Post #2


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



aluat de pizza nr. 2

450-500g faina
drojdie proaspata cat o nuca
sare 1 lingurita
jumatate cescuta ulei
oregano


peste drojdie puneti o lingurita de zahar (ajuta la dospire) si putina apa calda, lasati pana dospeste
amestecati sarea cu faina si cu o lingurita de oregano
apoi totul impreuna pana obtinem o coca elastica. Se lasa la crescut. Ies 2 pizze maricele.
Deci se intinde foaia, se pune in tava unsa cu putin ulei.

Eu ung cu un sos de rosii cu putin oregano (sosul are consistenta mai densa decat sucul de rosii, bulionul n-are ce cauta in ecuatie), apoi pun sunca, ciuperci, masline, ardei, si cascaval ras etc orice va place adica... si las sa mai creasca vreo 20-30 de minute. De-abia cand a crescut a 2-a oara bag la cuptor pana se rumeneste frumos.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Posts in this topic


Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 

Lo-Fi Version Time is now: 3rd May 2025 - 10:45 AM