![]() |
![]() |
ciucinica |
![]()
|
Musafir ![]() |
as vrea sa-i pregatesc sotului meu scoici....si chiar nu stiu cum ca sa nu gresesc...eu nu am incercat niciodata pentru ca nu imi plac (cred)
ma puteti ajuta? |
|
|
![]() |
fortelady |
![]()
|
Musafir ![]() |
edit: mutate de la peste...
da' cineva ma poate ajuta si pe mine? scoici. vreau scoici. nu stiu cum se prepara.... (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) |
|
|
dr_wise |
![]()
|
Musafir ![]() |
da' cineva ma poate ajuta si pe mine? scoici. vreau scoici. nu stiu cum se prepara.... (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) Vineeeee baiatuuuuuuu! Dragutzo, eu sunt mare amatoare de midii pane! Dac vrei, iti spun din "vasta" mea experienta in preparatul midiilor: - se cumpara frumos midii congelate de la Carrefour, sau de unde vor muschii tai...100-200g sunt suficiente cred... - acasa prepari un aluat de clatite sau de pane cu ce arome vrei tu sa trantesti in el (sare, piper, busuioc, etc) - iei cate o midie(congelata), o tavalesti in pane si o arunci in ulei incins, cu lingura; o sucesti, o invartesti, pana se rumeneste frumos pe toate partile si va arata ca o minigogoasa; la fel procedezi cu toate midiile(sau cate poti manca) - separat prepari un sos de usturoi(usturoi pisat cu putina sare in care torni o lingurita de otet si freci totul cu ulei, putin cate putin, pana obti cant. dorita; la sfarsit adaugi putina apa minerala) Se servesc cu cartofi natur peste care ai presarat o ploaie de patrunjel, si cu: maioneza, pasta de usturoi, ketchup, sau lamaie si muuulta salata verde...vorba aia, dupa gust! (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Recomandare: vina alb sec...un "Sec de Murfatlar"(amestec bine inspirat de sortimente de vin sec) sau o feteasca, tot dupa gust... Sa-mi povestesti daca te-ai incumetat la preparat midii. Eu sunt moarta dupa ele si, in gen, dupa tot ce are gust de peste oceanic. Iegzista topic cu scoici. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Vezi cu scoicile acum, se zice ca e bine de mancat scoici in lunile care contin un "r" (ianuarie pana-n martie, apoi din septembrie pana-n decembrie). (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Eu, ca mare pescar ce mi-s, stiu altceva: ca-n lunile cu "R" se prinde crapul, in celelalte "no way"! Da' mai stii.... |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 8th May 2025 - 04:42 AM |
|