![]() |
![]() |
kalua |
![]()
Post
#1
|
Musafir ![]() |
Ciuperci umplute vegetariene 1
500 g champignoane mai mari 1 ceapa 100 g camembert 50 g branza-crema (tip Philadelphia, Almette) 1 lingura unt 1-2 linguri smantana groasa patrunjel verde sare, piper suc de lamaie ulei (de masline) Ciupercile se curata si li se taie piciorul. Se sareaza si se stropesc cu ulei. Pt. umplutura se maruntesc picioarele de ciuperci si celelalte ingrediente, se amesteca bine. Se umple ciupercile si se pun pe o tava. Se dau la cuptorul preincalzit (200-220°C) ca. 20 min. Pot fi servite ca aperitiv cald in cadrul unui meniu. |
|
|
![]() |
kalua |
![]()
Post
#2
|
Musafir ![]() |
Salata de ciuperci crude cu cascaval
500 g champignoane mici, taiate in felii subtiri 300 g cascaval taiat in felii, apoi in fasii subtiri 2 lingurite frunze de cimbru tocat marunt 2 cepe verzi taiate in inele subtiri 2 linguri patrunjel verde tocat marunt 1 lingura mustar 2 linguri suc de lamaie 4 linguri ulei sare, piper 1 sfecla rosie fiarta sau coapta, curatata de coaja si taiata cuburele 1 mana de salata verde (daca se poate de mai multe feluri), spalata, curatata si rupta in bucati mai mici 2 oua fierte taiate in 4 Se pun intr-un castron ciupercile, cascavalul, cimbrul, ceapa verde si patrunjelul. Mustarul, sucul de lamaie, uleiul, sarea si piperul se pun intr-un borcan cu capac, se inchide borcanul si se amesteca bine. Un pic din dressing se pune peste sfecla rosie, iar restul peste ciuperci & co. si se amesteca bine. Salata verde se pune pe farfurie, deasupra ciupercile, apoi sfecla rosie. Se orneaza cu feliile de ou. Trebuie mancata imediat, ca altfel frunzele de salata verde se pleostesc. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 3rd May 2025 - 06:50 AM |
|