![]() |
![]() |
kalua |
![]()
Post
#1
|
Musafir ![]() |
Vinul rosu: cand se deschide sticla: un vin rosu "necomplicat" se paote bea imediat dupa ce sticla a fost destupata. Vinurile rosii foarte bune si mai vechi se desfac 1-2 ore inainte de a fi servite si se decanteaza intr-un vas pentru asa ceva. Vinurile rosii foarte vechi (peste 20 de ani) nu se deschid prea devreme.
Paharele de vin: din sticla sau cristal transparent (alb) si fara margine presata. Forma este mai ingusta sus. Trebuie neaparat sa aiba un miros neutral, de aceea trebuie clatite la sfarsit cu multa apa fierbinte. Nu se pastreaza cu gura in jos, nu in cartoane sau dulapuri de lemn (tocmai din cauza mirosurilor). Cine nu crede ca paharele nu-s importante la vin, sa faca incercarea cu acelasi vin (de o calitate superioara) baut din pahare diferite. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() |
dr_wise |
![]()
Post
#2
|
Musafir ![]() |
Fetelor, eu declar cu mana pe inima ca am facut o pasiune pt Nero d'Avola de Sicilia! Este un vin rosu/ rubiniu mai corect, sec, cu o aroma super placuta! Nu seamana cu nici un vin autohton, are o savoare deosebita si merge de minune cu fripturile de porc. Cand beau o gura de vin d-asta, imi vine sa ascult un cantec de dragoste italian si sa violez primul barbat care-mi spune "ciao bella"!!! parol!...sa-l incercati! Soiul se numeste Nero d'Avola, pe sticla probabil va fi mentionat cu litere mari producatorul sau zona de unde provine, dar daca cititi eticheta si mentioneaza ca-i din soiul asta, pe ea, fratilor! N-o iertati! E meravigliosa!!!!!
|
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 21st July 2025 - 02:12 AM |
|