![]() |
![]() |
kalua |
![]()
Post
#1
|
Musafir ![]() |
Acelasi principiu ca la celelalte jocuri: cine raspunde la intrebare trebuie sa astepte confirmarea daca ce-a spus e corect sau nu. Daca raspunsul e bun, pune el intrebarea urmatoare.
De ce "Aceto Balsamico Tradizionale" este cu mult mai scump decat otetul obisnuit? |
|
|
![]() |
kalua |
![]()
Post
#2
|
Musafir ![]() |
Fara mirodenii.
"Aceto Balsamico Tradizionale" este facut din struguri dulci de Trebbiano (din nordul Italiei), de obicei in Modena. Se face prima data un must, se pune mustul in butoaie deschise si se transforma foarte incet in otet. Se tot pune otetul in alte butoaie, procedeu prin care se pierde lichid (se evapora). Ceea ce ramane se transforma cu timpul intr-un otet gros si inchis la culoare. Abia dupa 12 ani se obtine un litru de "Aceto Balsamico Tradizionale" din 25 litri de must. 100 ml de "Aceto Balsamico Tradizionale" costa pana la 400 euro. "Aceto Balsamico Tradizionale" este marca inregistrata. Daca-i lipseste cuvantul “Tradizionale” poate fi produs oriunde si nu trebuie sa aiba 12 ani. Deci: otetul normal se poate face din orice fel de struguri si productia lui industriala dureaza doar cateva zile, ca sa se obtina "Aceto Balsamico Tradizionale" dureaza ani si se foloseste numai un singur soi de struguri. misssn, randul tau. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 7th May 2025 - 06:08 PM |
|