![]() |
![]() |
![]()
Post
#1
|
|
Contaminat ![]() Group: Contaminat Posts: 48 Joined: 4-September 07 Member No.: 2,155 ![]() |
Ca sa pastram cat de cat curate topicurile cu retete deschid aici unul separat pentru intrebari, probleme, etc.
in alta ordine de idei, e cineva care sa sufere de fiere si sa fie monti pe-aici? mandrul meu e cu fierea, si eu prajeam ceapa la mancaruri, ca atlfel nu sunt asa gustoase...as putea sa le fac doar fierte, dar mai sunt si alimente care ii fac rau gatite oricum ( de ex ardeiul verde - pe care eu il puneam la orice mancare, ii da un gust super)... astept sugestii..(IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ieri am mancat dim. 06:30 doua pere iar pe la 09:00 Fibrosan cu gem dietetic, lapte degresat si apa minerala cu lamaie, la pranz linte facuta cu ulei de masline, multa ceapa, suc de rosii si carnati cei drept cam grasi afumati si seara doua pere iar pe la ora 23:00 am rontait niste fibrosam (faina de grau 650, 1350, tarate, fibre vegetale, ulei de floarea soarelui, afanatori, sare, apa) si vreo 5 migdale. Astazi dim 2 felii de paine graham prajita (tarate multe) cu gem facut de mine fara pic de zahar(prune). Nelamuriri: -uleiul virgin il folosesc la salate mai rar acum in faza 1 iar un alt ulei probabil nevirgin recomandat pt gatit fabricat in italia(sigur e mai eftin dar e din masline) e bine sa-l folosesc la gatit? daca da pot sa-l pun si la painea din 50% tarate si 50% faine integrala facuta de mine in casa. SMANTANA -pot folosi si smantana de la tara, mai putina, dar mai la indemana si gratis? daca da cam la ce mancaruri? APA -facuta cu lamaie poate fi si minerala? FRUCTELE -pot fi mancate la liber la 2,3 ore dupa cina? pastele de porumb fara gluten din comert sunt permise cu legume desigur? FAINA - faina mea integrala e faina de la tara cea de calitatea a doua caci in comert am gasit doar faina de grau alba 480 cu afanatori. fiind integrala nu am gasit. -painea aceasta facuta de mine o pot manca tot numai dimineata? si cu grasimi LAPTELE -cel degresat gasit de mine are grasimi hidrogenate de cocos si zer(glucida) e conform cu germeni de grau, cereala integrale, gem dietetic? PASTE INTEGRALE -din faina de grau dur, faina de tarate 7% fumerat de fier, vitamine pot fi combinate cu grasimi? MIGDALELE -le pot manca daor inlocuind o masa sau pot ciupi cate una rar cand simt nevoia! TOFU -cu paine conforma e ok? despre OREZ maine;))! am obosit! v-a mulmumesC! sunt incepatoare (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) |
|
|
![]() |
kalua |
![]()
Post
#2
|
Musafir ![]() |
andutz, pai spune-ne ce alimente nu are voie. Ceapa o fierbi, ardeiul nu-l mai folosesti.
robertina: - n-are rost sa folosesti uleiul virgin pentru gatit, isi pierde din calitati oricum. Il poti pune si la painea cu cel putin 25% tarate. - poti folosi smantana grasa. La ce? La ce se potriveste. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) (majoritatea retetelor postate de mine sunt cu smantana (IMG:style_emoticons/default/blush.gif) ) - apa poate di si minerala, dar nu cu mult acid. - fructele pot fi mancate si imediat dupa masa din punct de vedere al slabitului. E recomandat de mancat fructele inainte de masa pentru ca ele fermenteaza daca stau peste mancarea nedigerata inca si pot produce balonari si senzatie de rau la burta. Gandeste-te si tu la ce-ai mancat, cam cat dureaza digestia si dupa digestie ai liber la fructe. -pastele de porumb nu sunt conforme. - cred ca faina ta de calitatea a doua de la tara e mai buna decat orice faina cumparata. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Sigur ca poti face paine din ea. Daca painea n-are macar 25% tarate nu se combina cu grasimi. Painea, indiferent de care, se mananca numai dimineata. - ma gandesc ca laptele ala degresat de la tine o fi conform, il poti combina cu germeni de grau, cereala integrale, gem dietetic. - pastele integrale nu se combina cu grasimi. - migdalele din cand in cand si in cantitati limitate - tofu si produsele de soia pot fi combinate cu paine conforma. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 4th May 2025 - 10:32 AM |
|