![]() |
![]() |
![]()
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 150 Joined: 8-December 05 Member No.: 31 ![]() |
Va rog mult, cine imi da si mie o reteta de rulada diplomat? Vreau sa fac sambata!!! Saru' mana anticipat!
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,334 Joined: 13-December 05 From: D Street Member No.: 96 ![]() |
In asteptarea mult-doritei retete de tort buturuga, am gasit eu una si am experimentat-o, ca imi trebuia urgent.
Deci, TORT BUTURUGA Blat: 6 oua, 6 linguri zahar pudra, 1 lingura faina, 120 g nuci macinate la masina. Crema: 250 g unt, 100 g nuci taiate marunt, 4 oua, 200 g zahar, 3 linguri cacao. Blatul. Se freaca 6 galbenusuri cu 6 linguri de zahar pina cind, ridicind lingura, compozitia se intinde ca o panglica. Se adauga 1 lingura faina, nucile si albusurile batute spuma. Crema. Se amesteca nucile cu 100 g zahar ars. Se lasa putin pe foc, apoi se varsa pe o scindura udata. Dupa ce s-a racit, se taie marunt cu cutitul. In bain-Marie se freaca 200 g zahar cu 4 oua intregi, pina ce se ingroasa ca o ciulama. Se continua pina ce se raceste compozitia, care se poate amesteca acum cu 250 g unt frecat spuma. O jumatate din crema astfel obtinuta se amesteca cu zaharul ars si nucile pisate, cealalta jumatate cu trei linguri de cacao. Se coace blatul in tava de la aragaz unsa cu unt si tapetata cu faina. Rece, se ruleaza, punind la mijloc crema cu nucile. Rulada se acopera cu crema de cacao pe care se fac semne cu furculita ca sa arate ca o scoarta de copac. Atentie! Se prepara intii crema si apoi foaia. Succes si POFTA BUNA! Observatie: mi s-a parut cam putina crema, dar altfel a iesit f. buna. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 18th June 2025 - 01:14 PM |
|