![]() |
![]() |
kalua |
![]()
Post
#1
|
Musafir ![]() |
Vinul rosu: cand se deschide sticla: un vin rosu "necomplicat" se paote bea imediat dupa ce sticla a fost destupata. Vinurile rosii foarte bune si mai vechi se desfac 1-2 ore inainte de a fi servite si se decanteaza intr-un vas pentru asa ceva. Vinurile rosii foarte vechi (peste 20 de ani) nu se deschid prea devreme.
Paharele de vin: din sticla sau cristal transparent (alb) si fara margine presata. Forma este mai ingusta sus. Trebuie neaparat sa aiba un miros neutral, de aceea trebuie clatite la sfarsit cu multa apa fierbinte. Nu se pastreaza cu gura in jos, nu in cartoane sau dulapuri de lemn (tocmai din cauza mirosurilor). Cine nu crede ca paharele nu-s importante la vin, sa faca incercarea cu acelasi vin (de o calitate superioara) baut din pahare diferite. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() |
![]()
Post
#2
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
Lacrima lui Ovidiu si mie-mi place foarte mult, are o aroma de nuca, insa l-as bea mai degraba in cantitati de lichior decat de vin, ca ar deveni gretos. S-ar asemana cu italianul Marsala.
Imi placeau chardonnay-urile de-acasa. Aici vinurile accesibile sunt in mare majoritate acre, deci nici placere deosebita la degustare. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 21st July 2025 - 02:14 AM |
|