![]() |
![]() |
kalua |
![]()
Post
#1
|
Musafir ![]() |
Vinul rosu: cand se deschide sticla: un vin rosu "necomplicat" se paote bea imediat dupa ce sticla a fost destupata. Vinurile rosii foarte bune si mai vechi se desfac 1-2 ore inainte de a fi servite si se decanteaza intr-un vas pentru asa ceva. Vinurile rosii foarte vechi (peste 20 de ani) nu se deschid prea devreme.
Paharele de vin: din sticla sau cristal transparent (alb) si fara margine presata. Forma este mai ingusta sus. Trebuie neaparat sa aiba un miros neutral, de aceea trebuie clatite la sfarsit cu multa apa fierbinte. Nu se pastreaza cu gura in jos, nu in cartoane sau dulapuri de lemn (tocmai din cauza mirosurilor). Cine nu crede ca paharele nu-s importante la vin, sa faca incercarea cu acelasi vin (de o calitate superioara) baut din pahare diferite. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() |
walpurgik |
![]()
Post
#2
|
Musafir ![]() |
Apai nu-mi plac alea dulci, la turci erau siropuri in sensul ca nu erau bune de nimic ca vin, ori bei vin ori compot.
Demi-dulci mi-e de ajuns. Si busuioaca imi placea asa cate un pic, insa am problema de cand am baut ceva mai mult la un Revelion pe stomacul gol si nu prea o mai tolerez. (IMG:style_emoticons/default/sexylady.gif) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 21st July 2025 - 03:09 AM |
|