![]() |
![]() |
bubulina |
![]()
|
Musafir ![]() |
Fetelor,
a incercat careva o dieta vegetariana sau pe apropape? Am cochetat tot tmpul cu idea (ma rog gusturile mele) si niciodata nu am fost o mincatoare de carne. Mai manainc lapte, oua si sardine - in principal pt vitam D (port sunscreen +++++ in fiecare zi). Nu pot sa spun ca schimbarea m-a afectat prea mult, insa trebuie sa recunosc ca a fost un pic mai greu la inceput (am inceput cam acum 2 luni). Ceea ce am vrut e sa ma orientez spre o dieta de raw food si sa las pe un plan secundar semintele, cerealele etc. Pt mine sunt necesare cam 2 kg de vegetale pe zi, ca sa fiu satula. Semintele, orez, cartofi, boabele in general sunt ca un surpuls daca nu ma satur si sunt pe locul 2 in lista. Nu folosesc ulei la prajit. Am incecat cu cocos , dar mi s-a parut prea gras asa ca am renuntat. Aveti ceva idei de mincaruri mai sofisticate care sa corespunda genului...? |
|
|
![]() |
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Ratatouille-ul lui forte:
ingrediente: - o vantata - 2-3 dovlecei -un ardei -o ceapa mare - 4-5 rosii mari; daca nu aveti rosii merg si din conserva. - 2 catei de usturoi - herbes de provence (cimbru+dafin) - sare, piper Incalziti uleiul intr-o tigaie; adaugati ceapa tocata; apoi adreiul. Cand ceapa si ardeiul sunt moi, adaugati rosiile taiate bucatele, condimentele (dafin+cimbru)si usturoiul tocat. sarati,adaugati si piperul si lasati sa fiarba aprox 30 de minute in acest timp, in alt recipient adaugati ulei de masline, dovleceii si vinetele pana se inmoaie. cand sunt aproape gata, adaugati-le la amestecul precedent (ceapa+ ardei+ rosii); lasati pe foc inca cateva minute amestecand continuu. Se poate servi calda sau rece. atentie ca vinetele in mod normal enorm de mult ulei- idem si dovleceii. eu prefer sa le 'coc' mai mult in tigaie decat sa le prajesc. si cand e 90% gata eu mai pun un pic de usturoi sa ii dea gust. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 12th May 2025 - 07:29 PM |
|