![]() |
![]() |
![]()
|
|
Oli, Popeye's babe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 4,290 Joined: 7-February 06 From: Bucuresti Member No.: 194 ![]() |
Eu fac sambata frigarui a la jamie oliver.
Tai pieptul de pui in fasii pe care le las 1-2 ore in ulei de masline, coaja de lamaie si rozmarin. Apoi le infig pe bete (el folosea bete de rozmarin) si le infasor in bacon. Le pun pe gril si gata. Printre bucatelele de pui infig si cateva legume, ce am prin frigider. Garnitura pt el cartofi prajiti, pt mine...inca nu stiu, poate ceva acritura. pupici |
|
|
![]() |
![]()
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
Varza a la Cluj
Tot cu varza acra se face, ideal ar fi nu din cea pusa intreaga in saramura la butoi ci acrita intr-un borcan de 3-4l pe counter-ul din bucatarie. Adica: o varza, doua se taie marunt si se freaca bine cu sare. Se lasa intr-un castron pana incepe sa lase zeama. Pe fundul unui borcan de vreo 4l se pun crengute de cimbru si marar uscat apoi se pun cativa pumni de varza, presand bine ca zeama lasata sa acopere varza. Se umple borcanul si deasupra se pun din nou o crenguta de marar si una de cimbru. Prea mult cimbru amaraste! Deci varza pusa in felul asta se acreste in zeama proprie (spre deosebire de cea din butoi) si are un gust deosebit. - carne tocata de porc (500g) si o ceapa se tin pe flacara mica,sub capac, turnand cate putina apa pana se fierb. Se condimenteaza cu sare si piper. - separat se fierbe un pahar de orez Montam 'opera' intr-o forma dreptunghiulara: varza, orez, carne, varza, se acopera totul cu smantana si se da la cuptorul incins dinainte pana smantana se rumeneste frumos. Prin alte retete smantana se poate adauga si peste orez sau carne si inca odata la final ca ultim strat (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/valcluj.jpg) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 6th May 2025 - 08:26 PM |
|