IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Fripturi, frigarui, carnuri in general, pentru carnivori
Ala80
post Feb 24 2006, 01:12 PM
Post #1


Oli, Popeye's babe
*******

Group: Membru de Onoare
Posts: 4,290
Joined: 7-February 06
From: Bucuresti
Member No.: 194



Eu fac sambata frigarui a la jamie oliver.
Tai pieptul de pui in fasii pe care le las 1-2 ore in ulei de masline, coaja de lamaie si rozmarin. Apoi le infig pe bete (el folosea bete de rozmarin) si le infasor in bacon. Le pun pe gril si gata. Printre bucatelele de pui infig si cateva legume, ce am prin frigider. Garnitura pt el cartofi prajiti, pt mine...inca nu stiu, poate ceva acritura.

pupici
Go to the top of the page
 
+Quote Post
 
Start new topic
Replies
Cleo
post Sep 12 2007, 12:52 AM
Post #2


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



Varza a la Cluj

Tot cu varza acra se face, ideal ar fi nu din cea pusa intreaga in saramura la butoi ci acrita intr-un borcan de 3-4l pe counter-ul din bucatarie.
Adica: o varza, doua se taie marunt si se freaca bine cu sare. Se lasa intr-un castron pana incepe sa lase zeama. Pe fundul unui borcan de vreo 4l se pun crengute de cimbru si marar uscat apoi se pun cativa pumni de varza, presand bine ca zeama lasata sa acopere varza. Se umple borcanul si deasupra se pun din nou o crenguta de marar si una de cimbru. Prea mult cimbru amaraste!
Deci varza pusa in felul asta se acreste in zeama proprie (spre deosebire de cea din butoi) si are un gust deosebit.

- carne tocata de porc (500g) si o ceapa se tin pe flacara mica,sub capac, turnand cate putina apa pana se fierb. Se condimenteaza cu sare si piper.
- separat se fierbe un pahar de orez

Montam 'opera' intr-o forma dreptunghiulara: varza, orez, carne, varza, se acopera totul cu smantana si se da la cuptorul incins dinainte pana smantana se rumeneste frumos. Prin alte retete smantana se poate adauga si peste orez sau carne si inca odata la final ca ultim strat

(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/valcluj.jpg)
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Posts in this topic
ala80   Fripturi, frigarui, carnuri in general   Feb 24 2006, 01:12 PM
h_2004   wow ce-i pustiul asta aici? :( iote ce am eu pe...   Mar 18 2006, 05:52 PM
Leea   Am prajit o pulpa de curcan (superioara) in cuptor...   Jun 13 2006, 11:32 AM
Marbella   Astazi am facut o rulada la cuptor din carne de p...   Jun 15 2006, 07:26 PM
Marbella   Poti pune ce carne vrei bubulina, numai ca daca fo...   Jun 16 2006, 11:02 AM
kalua   De la h_2004 Mar 26 2006, 01:21 PM mancare gre...   Sep 11 2007, 07:10 PM
Cleo   Varza a la Cluj Tot cu varza acra se face, ideal ...   Sep 12 2007, 12:52 AM
walpurgik   Cracanatul meu de pui meu la rotisor: :D   Sep 23 2007, 08:35 PM
kalua   Moooaaah, ce pofta mi-ai facut! Arata excelent...   Sep 23 2007, 08:49 PM
irinica   Asa ziceam si eu ca e stans cam ghem. Unde l-ai ro...   Sep 23 2007, 08:52 PM
walpurgik   Aveti dreptate, m-am grabit sa-l fac cracanat. :D ...   Sep 23 2007, 09:02 PM
Cleo   walpu apetisant si plouator(?) in gura puiucu :est...   Sep 24 2007, 01:04 AM
kalua   Roastbeef facut la temperatura redusa (TR) ...   Nov 12 2007, 11:05 PM
irinica   Kalua, ce bunatate!! Multumesc!...   Nov 13 2007, 01:09 AM
kalua   Piept de pui cu lamaie - de fapt cu confit ...   Feb 24 2008, 01:48 PM
Fides   Friptura frageda din pulpa de porc dulce-picant...   Feb 9 2010, 04:33 AM
Diana   CARNE LA GRATAR Nu e român care, dacă ...   Jun 10 2010, 02:38 AM
Diana   MIEL LA TAVĂ dupa Radu • 1 tav...   Jul 2 2010, 12:25 PM
Diana   MĂDUVIOARE, MOMITE ŞI ALTE ALEA DE VI...   Jul 6 2010, 02:07 AM
Diana   Porc cu lamiie in stil grecesc (hirino lemonato...   Sep 26 2010, 11:32 PM
OaNa`   Mamaaa, ce bine arata!!!  :indragostit...   Sep 26 2010, 11:33 PM
Diana   E link catre reteta in site, Oana, daca te tenteaz...   Sep 26 2010, 11:35 PM
OaNa`   Diana, tot ce gatesti ma tenteaza!  :lol: :...   Sep 26 2010, 11:38 PM


Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 

Lo-Fi Version Time is now: 6th May 2025 - 08:26 PM