![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 2,059 Joined: 10-December 05 From: Tara Minunilor Member No.: 80 ![]() |
De ceva timp am capatat serioase tendinte ecologiste (IMG:style_emoticons/default/blush.gif) . Totul a inceput cand am mers in Olanda pentru un an, la studii, si m-a impresionat enorm preocuparea lor de a minimiza gunoiul, efortul de a colecta separat, de a duce sticlele goale la masini speciale care iti inapoiaza banii pe ele, de a recicla. Mi-a placut foarte mult aceasta atitudine responsabila si am adoptat-o.
Numai caaaa...venira diversi romani in vizita pe la noi si se uitau crucis cand ne vedeau ca luam cutiile de gunoaie reciclabile (hartie, carton, PETuri, sticla, conserve etc) si le caram in masina pana la locurile special amenajate unde vine tot omul si le aseaza pe caprarii. S-a tot facut misto de noi pe tema asta. Pai oameni buni, daca in loc sa preluam ideile laudabile de la vestici noi le luam in deradere, vazandu-ne de traiul nostru comod si iresponsabil, de ce ne mai miram ca peste tot e mizerie, ca troneaza gunoaie menajere prin toate apele si campiile tarii si ca sanatatea ne este pusa in pericol?!? Nu stiu, sunt profund ingrozita de nesimtirea din tara. Legi exista, ca UE a impus chestiile astea odata cu integrarea, insa statul insusi nu le aplica (nu creeaza puncte de colectare accesibile), iar de mentalitatea romanului ce sa mai zic! Am vrut sa scriu aici, ca n-am si eu unde sa ma plang (IMG:style_emoticons/default/crying.gif) . M-as bucura enorm daca fiecare din noi am putea sa convingem macar un om-doi sa isi schimbe gandirea, si inca rapid, pentru ca natura este deja grav amenintata (IMG:style_emoticons/default/nusepoate.gif) . |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,448 Joined: 13-January 06 From: in the middle of nowhere Member No.: 149 ![]() |
M-am intalnit cu un prieten si mi-a intins un pliant micut. O hartie impaturita in doua. Nu, nu era una din miile de reclame la calculatoare ori mezeluri si nu, nu mi se promitea ca o sa ma imbogatesc peste noapte. Era un apel insa la bun simt, bun simt civic daca vreti, sau doar bun simt fata de mine si lumea in care traiesc. Am aflat astfel despre un proiect initiat de doua fete, un proiect de reciclare a hartiei. Mai exact, colecteaza hartia ( folosita deja ; trebuie doar sa va cumparati la birou un recipient suficient de mare in care sa fie aruncata doar hartia ), o duc la centrele de reciclare iar cu banii obtinuti cumpara puieti ( de 3 ani ) pe care umreaza din toamna aceasta incepand ( toamna si primavara numai ) sa ii planteze cu ajutorul voluntarilor. Au fost deja cumparati 700 de puieti care asteapta sa fie plantati ; s-a vorbit inclusiv cu primaria despre soiul copacilor si locurile unde e permisa plantarea. M-am inscris si eu in acest proiect si sper sa dau o mana de ajutor atat transmitand informatii cat mai multor oameni despre acest proiect cat si plantand efectiv atunci cand va fi cazul. M-a insufletit ideea si credeti-ma ca scriu cu emotie mesajul asta fiindca imi doresc sa fie cat mai multa lume receptiva. Trebuie sa specific ca deocamdata, din lipsa de fonduri, raza de actiune este numai in Bucuresti. Asadar, la modul practic , fac acum si eu la randul meu apel, in deosebi celor care locuiesc in Bucuresti. Puteti ajuta si ca persoana juridica dar si ca persoana fizica , macar dand vestea mai departe, macar dand un telefon sa vedeti ce si cum. E un mod de a petrece timpul liber si de a nu sta cu mainile in san. Daca tot v-am ametit atata (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) , va las si site-ul lor poate aveti ragaz sa il cititi din scoarta in scoarta , macar pentru ca va rog eu frumos (IMG:style_emoticons/default/floricele.gif)
www.copaculdehartie.ro Veti gasi acolo inclusiv adresele unor centre de reciclare, poata va ajuta. Daca mai lucreaza cineva ca voluntar sau mai stitit si astfel de proiecte, shoot (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) . Macar sa fim informati. Merci Diana ca mi-ai permis sa postez site-ul (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 5th May 2025 - 12:07 AM |
|