![]() |
![]() |
kalua |
![]()
Post
#1
|
Musafir ![]() |
Grasimi rele
(grasimi saturate) carne de vita, grasime de vita (de la prajit) crusta grasa de la carne rosie vitel grasime de miel (de la prajit) oaie porc, grasime de porc (de la prajit) pastete grasime de cocos (Palmin, de ex.) Alune de pamant nuca de cocos ulei de alune de pamant salamuri branzeturi unt smantana frisca lichida produse din lapte gras iaurt gras Acizi grasi trans multiplu nesaturati margarina grasimi pentru friteuza uleiuri rafinate de plante biscuiti, fursecuri, gogosi, pateuri grasimi pentru copt Acizii grasi trans se transforma repede in depozite de grasime in corpul uman (mai ales la hiperinsulinism). Grasimi bune Aceste grasimi nu se transforma cu una, cu doua in depozite de grasimi. Ajuta la scaderea glicemiei. ulei de masline grasime de rata grasime de gasca avocado ulei de floarea soarelui seminte de flaorea soarelui nuci ulei de nuci ulei de porumb nuci Macadamia nuci nuci (alune?) de Brazilia migdale seminte de in seminte de dovleac ulei de dovleac Acizii grasi omega-3 multiplu nesaturati de provenienta animala nu se depun (nu se transforma in depozite de grasimi) si chiar ajuta la slabit: ulei de peste hering somon ton sardine macrou *Spicuiri din cartea "Dieta Montignac pentru gurmanzi" de Michel Montignac* |
|
|
![]() |
![]()
Post
#2
|
|
Oli, Popeye's babe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 4,290 Joined: 7-February 06 From: Bucuresti Member No.: 194 ![]() |
Exact asa stiu si eu.
Virgin=presat la rece |
|
|
![]()
Post
#3
|
|
Contaminat ![]() Group: Contaminat Posts: 7 Joined: 13-August 06 Member No.: 479 ![]() |
Exact asa stiu si eu. Virgin=presat la rece Nu, n-are legatura. Exista uleiuri extra virgine presate la rece, dar majoritatea nu sunt obtinute asa. Dovada ? Simplu. Cele obtinute la "rece" au si indicatia pe eticheta. De fapt sunt obligati sa specifice acest lucru. Sigur, vorbesc de tari unde e mai greu sa vinzi produse contrafacute. Presarea la rece are standarde extrem de precise. De exemplu in Italia, prin lege, a fi considerat la rece, inseamna nedepasirea unei temperaturi de 27 grade, in conditiile folosirii doar unor mijloace traditionale (presare de tip hidraulic). This post has been edited by sagex: Sep 13 2007, 11:21 AM |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 5th May 2025 - 01:42 PM |
|