![]() |
![]() |
![]()
Post
#1
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 150 Joined: 8-December 05 Member No.: 31 ![]() |
Va rog mult, cine imi da si mie o reteta de rulada diplomat? Vreau sa fac sambata!!! Saru' mana anticipat!
|
|
|
![]() |
![]()
Post
#2
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
Meg :welcome: :pupaceala:
Bustean pt coca 80g de unt moale 5 oua mari 175g de faina 175g de zahar pudra ei spun o lingurita de drojdie uscata (in loc, eu am pus un plic de praf de copt) frecati albusurile spuma si le puneti deoparte frecati bine galbenusurile cu zaharul (de regula volumul se tripleaza), apoi adaugati faina si praful de copt, apoi untul. La sfr se adaugauga albusurile batute spum si se amesteca foarte incet cu miscari de jos in sus. Se toarna intr-o tava de marime obisnuita si se coace la foc potrivit. Eu pun mereu hartie cerata unsa cu putin ulei sau unt si prajiturile mele nu se ard niciodata. Cand "pandispanul " e gata il rasturnati pe o carpa umeda (nu uda) si rulati cu grija dar strans si lasati sa se raceasca. Carpa sa o folositi numai pt asa ceva altfel praji are gust de balsam de rufe sau detergent iata un exemplu practic http://www.chefsimon.com/br2.htm crema : 10 oua 300 g zahar pudra 300g de unt moale (la temp camerei) 100g de ciocolata amaruie 3 linguri esenta de cafea (eu am pus ness) aici e ceva in neregula in reteta (asa am luat-o de pe internet), deodata vorbesc de 8 galbenusuri apoi uita de albusuri asa ca eu am facut ce-am crezut de cuviinta Topiti ciocolata in bain marie (eu am dat-o la microunde cateva secunde). faceti un sirop din 10m ml apa si 300g zahar amestecand pe foc pan amestecul se ingroasa. Intr-un castron puenti 10 galbenusuri si incorporati siropul cate putin amestecand cu mixerul la viteza mare, adaugati apoi in bucati mici untul, fara sa va opriti din amestecat . odata ce amestecul e omogen imprtiti in doua : intr-o parte amestecati ciocolata moale si in cealalta esenta de cafea (sau nesul dar dizolvat in prealabil in fff putina apa) intindeti pandispanul si puneti crema cu cafea, rulati si dati la frigider, inainte ca cealalta crema sa se raceasca intindeti-o pe rulada uniform apoi cu o furculita faceti urme ca de scoarta de copac. Presarati cu putin zahar pudra inainte de a servi. Trebuie sa stea la rece pana in aproape de clip cand serviti. uite pun link-ul cu reteta http://www.arts-culinaires.com/recettes/bu...colat-cafe.aspx alta http://www.meilleurduchef.com/cgi/mdc/l/fr...e_noel_ill.html |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 3rd May 2025 - 08:47 PM |
|