![]() |
![]() |
kalua |
![]()
Post
#1
|
Musafir ![]() |
Chiftelutele de ton se fac repede, casa nu se umple de miros de peste si, important la mine, e singura forma de peste pe care o mananca fiica-mea ;)
Chiftelute de ton 2 conserve cu ton in ulei ceapa taiata marunt usturoi taiat marunt 1 ou intreg + 1 galbenus sare, piper marar (sau ce verdeata puneti la chiftelutele normale). Se scurge uleiul din conserva in mare, carnea de ton se scoate si se faramiteaza cu furculita. Se adauga celelalte ingrediente (cine vrea poate cali ceapa). Se formeaza bile sau chiftelute plate, care se prajesc in ulei. Eu fac un sos de rosii la ele (ceapa taiata marunt in ulei de masline, rosii pasate, sare, piper, oregano sau amestec de plante italienesti), garnitura niste orez sau linte rosie fiarta si o salata. |
|
|
![]() |
kalua |
![]()
Post
#2
|
Musafir ![]() |
Pastrav cu sunca in folie
Se spala pestele, se usuca cu hartie de bucatarie, se sareaza, pipereaza, se pun pe folie de aluminiu unsa cu ulei. Se stropesc cu suc de lamaie si se umple cu sunca cruda taiata marunt. Se inchid in folie si se dau la cuptor. Pastrav cu rosii si plante 1 pastrav curatat 1-2 rosii 2 linguri de plante proaspete (busuioc, cimbrisor, patrunjel, etc) 1 ceapa tocata marunt sare, piper suc de lamaie ulei (de masline) Se sareaza, pipereaza pestele, se stropeste cu suc de lamaie. Rosiile se curata de pielita si de seminte, se taie marunt si se amesteca cu putin ulei, cu verdeata tocata, cu ceapa, sare, piper. Se umple pestele cu maglavaisul de rosii, se inchide burta cu scobitori. Se pune in folie de aluminiu data cu ceva ulei si se da la cuptorul preincalzit (200°C) cam 25 de minute. Garnitura clasica: cartofi fierti sau cartofi fierti in coaja. Si-o salata verde. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 7th May 2025 - 05:30 PM |
|