| kalua |
Sep 16 2007, 06:11 PM
Post
#1
|
|
Musafir |
Exista atatea retete incat e bine sa li se dedice un topic separat (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
Reteta casei (dintr-o carte de bucate pentru copii) 200 g capsuni proaspete sau congelate (se pot inlocui si cu fructe de padure congelate sau cirese, visine din borcan) 280 g faina 2 lingurite praf de copt 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu o priza sare 2 oua 100 g zahar 1 plic zahar vanilat 100 g unt 150 g iaurt 100 g smantana Capsunile proaspete se taie in bucatele. Cele congelate nu se decongeleaza. Se amesteca faina cu praful de copt, sarea si cu bicarbonatul. Se adauga fructele. In alt bol se bat ouale si se adauga zaharul si zaharul vanilat. Untul se topeste la flacara mica si se adauga amestecului de oua, plus iaurtul si smantana. Acum se adauga si amestecul de faina cu fructe. Se amesteca scurt ( e important sa nu se mai amestece acum mult ca nu mai ies fluffy!). Se pune aluatul in formele unse (daca formele sunt de silicon, nu trebuiesc unse) si se dau la cuptorul preincalzit (180°C) 25 de minute. Cand se scot din cuptor, se lasa 5-10 minute in forma si abia dupa aceea se scot. Cine vrea poate sa faca o glazura de zahar: 100 g zahar pudra 2-3 linguri suc de lamaie Smarties sau floricele/bile colorate de zahar Se amesteca zaharul pudra cu sucul de lamaie, se ung briosele cu glazura si se presara Smarties sau alte chestii colorate de zahar pe ele. Glazura se poate colora cu niste suc de sfecla rosie. |
|
|
|
![]() |
| kalua |
Sep 17 2007, 12:31 AM
Post
#2
|
|
Musafir |
Briose After Eight
200 g After Eight 250 g faina 2 1/2 lingurite praf de copt 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu 1 ou 90 g zahar 80 ml ulei 250 ml lapte batut Ciocolata se sfarama si se amesteca cu faina, praful de copt si bicarbonatul. Oul se bate separat, se adauga zaharul, uleiul si zerul si se amesteca toate foarte bine. Se adauga faina cu ciocolata si se amesteca scurt. Briosele astea se cam lipesc de forma, e bine de pus forme de hartie in tava sau de uns tava foarte, foarte bine (chiar si cea de silicon). Se da la cuptorul preincalzit (180°C) 20-25 minute. Se poate face o glazura de zahar ca in postul precedent careia i se adauga 2 picaturi de ulei mentolat. |
|
|
|
kalua Briose, muffins Sep 16 2007, 06:11 PM
claudia_electra Kalua, ai incercat-o tu pe aia cu After Eight?
Ca... Sep 28 2007, 02:10 PM
asgaard hm, si eu voiam s-o testez, dar intre timp am manc... Sep 28 2007, 02:55 PM
kalua Da, am facut si eu de cateva ori. Formele se umple... Sep 28 2007, 03:19 PM
claudia_electra Uuuups, la asta nu m-am gandit :( . Ele saracele s... Sep 28 2007, 03:28 PM
asgaard Am facut in week-end briose cu portocale (reteta g... Oct 8 2007, 08:22 AM
Cleo cred ca s-ar potrivi si checurile tot aici
chec m... Oct 16 2007, 02:05 AM
Master of Norules Am incercat ieri cu cascaval prima reteta pusa de ... Dec 7 2008, 10:19 AM
kalua MoN, pai hartia se lipeste de muffin, dar de obice... Mar 9 2009, 12:49 AM
Cleo Muffine (briose) cu banane si arahide
- o reteta... Mar 20 2009, 01:34 AM
kalua Muffini tiramisu
100g savoiardi (piscoturi pentru... Mar 21 2009, 03:15 PM
Master of Norules Bulinuta cand ai vreme scrii please reteta de muff... Mar 26 2009, 03:42 PM
bulina Aolio MoN, m-ai lovit rau ca la mine e din ochi si... Mar 26 2009, 04:35 PM
Master of Norules Suna muffins-urile astea gustacios de bune. Alunel... Mar 26 2009, 10:20 PM
Cleo Muffine cu banane si alune sau nuci
Acuma vad ca ... Apr 4 2009, 03:27 AM![]() ![]() |
| Lo-Fi Version | Time is now: 15th December 2025 - 03:08 AM |
|
|