![]() |
![]() |
kalua |
![]()
Post
#1
|
Musafir ![]() |
Chiftelutele de ton se fac repede, casa nu se umple de miros de peste si, important la mine, e singura forma de peste pe care o mananca fiica-mea ;)
Chiftelute de ton 2 conserve cu ton in ulei ceapa taiata marunt usturoi taiat marunt 1 ou intreg + 1 galbenus sare, piper marar (sau ce verdeata puneti la chiftelutele normale). Se scurge uleiul din conserva in mare, carnea de ton se scoate si se faramiteaza cu furculita. Se adauga celelalte ingrediente (cine vrea poate cali ceapa). Se formeaza bile sau chiftelute plate, care se prajesc in ulei. Eu fac un sos de rosii la ele (ceapa taiata marunt in ulei de masline, rosii pasate, sare, piper, oregano sau amestec de plante italienesti), garnitura niste orez sau linte rosie fiarta si o salata. |
|
|
![]() |
fortelady |
![]()
Post
#2
|
Musafir ![]() |
"Capera, caperele. Mugurii floriferi inca verzi ai caperului (Capparis Spinosa), conservati in otet sau vin, sunt utilizati drept condiment sau garnitura la diferite preparate culinare." saunr un pic picante... ia un borcanel mic sa vezi cum sunt....
si eu tot de la dunare sunt (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) normal ca nu mananc chiar orice fel de peste (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 29th June 2025 - 09:23 PM |
|