![]() |
![]() |
kalua |
![]()
Post
#1
|
Musafir ![]() |
Chiftelutele de ton se fac repede, casa nu se umple de miros de peste si, important la mine, e singura forma de peste pe care o mananca fiica-mea ;)
Chiftelute de ton 2 conserve cu ton in ulei ceapa taiata marunt usturoi taiat marunt 1 ou intreg + 1 galbenus sare, piper marar (sau ce verdeata puneti la chiftelutele normale). Se scurge uleiul din conserva in mare, carnea de ton se scoate si se faramiteaza cu furculita. Se adauga celelalte ingrediente (cine vrea poate cali ceapa). Se formeaza bile sau chiftelute plate, care se prajesc in ulei. Eu fac un sos de rosii la ele (ceapa taiata marunt in ulei de masline, rosii pasate, sare, piper, oregano sau amestec de plante italienesti), garnitura niste orez sau linte rosie fiarta si o salata. |
|
|
![]() |
![]()
Post
#2
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Editorialist Posts: 3,877 Joined: 9-December 05 From: Here and There Member No.: 70 ![]() |
mm, tocmai m-am uitat si mai sus si am o intrevare pentru Cleo: imi spui te rog cum iti iese orezul asa.. aerisit? daca intelegi.. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) nu stiu cum sa spun. eu cand fac e foarte compact daca iei o lingura. oare e din cauza ca pun prea mult orez la prea putina apa?
imi place si orezul rece, cu legume, gen chinezesc.. o tentativa am avut, dar nu a iesit cum mi-ar fi placut (IMG:style_emoticons/default/nesigur.gif) |
|
|
![]()
Post
#3
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
mm, tocmai m-am uitat si mai sus si am o intrevare pentru Cleo: imi spui te rog cum iti iese orezul asa.. aerisit? daca intelegi.. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) nu stiu cum sa spun. eu cand fac e foarte compact daca iei o lingura. oare e din cauza ca pun prea mult orez la prea putina apa? imi place si orezul rece, cu legume, gen chinezesc.. o tentativa am avut, dar nu a iesit cum mi-ar fi placut (IMG:style_emoticons/default/nesigur.gif) Meg masura e de 1 masura de orez si 3 de apa. Se fierbe sub capac si nu se amesteca (ei hai o data la inceput).Stingi focul cand bobul de orez e fiert cam 95% (deci nu-l fierbi pana se flescaie (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) ) si-l lasi sub capac vreo 15 minute, isi trage toata apa si ramane aerat si fara strop de apa in el. Asta-i truc si pt paste. Le fierbeti pana vedeti ca-si schimba culoarea apoi stingeti focul si le lasati sub capac vreo 10-15 minute. Mai putin daca le vreti al dente mai mult daca va plac mai moi Fetelor pozele voastre arata ceva foarte apetisant. Am si eu un somon congelat ce-asteapta sa fie facut zilele astea. Eu am sa fac un pat de ceapa, morcovi (ambele taiate foarte subtiri) si felii de portocala decojite. Pus pestele, foi de dafin, condimente, acoperit pestele cu felii de rosii si stropit totul cu vin alb. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 7th May 2025 - 06:08 PM |
|