![]() |
![]() |
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Chiftelutele de ton se fac repede, casa nu se umple de miros de peste si, important la mine, e singura forma de peste pe care o mananca fiica-mea ;)
Chiftelute de ton 2 conserve cu ton in ulei ceapa taiata marunt usturoi taiat marunt 1 ou intreg + 1 galbenus sare, piper marar (sau ce verdeata puneti la chiftelutele normale). Se scurge uleiul din conserva in mare, carnea de ton se scoate si se faramiteaza cu furculita. Se adauga celelalte ingrediente (cine vrea poate cali ceapa). Se formeaza bile sau chiftelute plate, care se prajesc in ulei. Eu fac un sos de rosii la ele (ceapa taiata marunt in ulei de masline, rosii pasate, sare, piper, oregano sau amestec de plante italienesti), garnitura niste orez sau linte rosie fiarta si o salata. |
|
|
![]() |
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Peste cu usturoi in ceai de legume
4 pesti intregi mijlocii sau 8 fileuri de peste 1/8 l supa clara redusa de peste (ori cumparata, ori facuta de voi) 4 capatani de usturoi proaspat (n-are voie sa se fi format foitele uscate intre catei) sau 1 capatana mare de usturoi uscat (e bine totusi sa fie cat mai proaspat) 4 linguri ulei de masline Pentru sos: 2 linguri cu varf de morcovi taiati cubulete 2 linguri cu varf de praz (numai partea alba) taiat cubulete. Sau ceapa verde 2 linguri cu varf de fenicul taiat cubulete 2 linguri cu varf de tulpina de telina taiata in felii foarte fine 50 cl supa clara redusa de peste 2-3 frunze de busuioc 4 frunze de tarhon 150 g unt sucul de la jumatate de lamaie sare 1 lingura de patrunjel verde tocat Daca pestele e intreg se curata de solzi, se taie branhiile, dar se lasa cu cap. Se injumatatesc de-a lungul si li se scot oasele. Acum urmeaza o parte pe care am sarit-o: legumele se pun intr-un borcan mare cu capac infiletat, se toarna supa clocotita peste ele si plantele si se lasa 20 minute la bain-Marie sa traga. Eu le-am pus frumusel intr-o oala si le-am fiert. Cand legumele sunt fierte se scoate cam 2/3 din legume si se pun la cald. Restul se paseaza si se mai lasa pe foc cu supa pana se reduce cam un sfert din ea. Cand e gata se adauga sucul de lamaie, untul rece, se bate bine cu telul sau cu mixerul. La sfarsit se adauga bucatelele de legume puse deoparte si patrunjelul verde. Gata ceaiul! Usturoiul proaspat: se lasa capatanile intregi, se taie felii subtiri. Usturoiul uscat se desface in catei, se curata si se taie si el in felii. Se prajesc in ulei de masline la foc mic spre mediu cat sa fie aurii. Pestele se pune cu pielea in sus intr-o tava unsa foarte bine cu unt, se sareaza un pic si se toarna niste supa in recipient. Eventual se poate adauga si niste vin alb sec. Se da la cuptor + grill. Gata. Eu am pus cam multe legume in supa si de-aia mi-a iesit ceaiul cam gros, dar e o minunatie. (IMG:http://i37.photobucket.com/albums/e77/karina_luana/pesteinceai.jpg) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 7th May 2025 - 06:14 PM |
|