![]() |
![]() |
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Wer etwas wissen will, darf fragen! (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]() |
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
In primul rand trebuie sa stiti cazurile, fara astea sunteti pierdute. Pentru ca, cum vom invata mai tarziu, exista verbe care cer acuzativul cand e vorba de miscare si dativul la "static". Plus o gramada de verbe care cer un anumit caz.
In germana exista numai patru cazuri (eu va spun si cuvintele nemtesti pentru ele): Nominativ - erster Fall (primul caz) Genitiv - zweiter Fall (cazul al doilea) Dativ - dritter Fall (cazul al treilea) Akkusativ - vierter Fall (cazul al patrulea). Deci de vocativ am scapat. (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Si nici nu mai exista vreun caz aparte, macar cu asta avem noroc. Articolul hotarat (in nominativ): der - pentru masculin singular die - pentru feminin singular das - pentru neutru singular die - plural la toate Invatati intotdeauna substantivele cu tot cu articol. O chestie care m-a ajutat pe mine sa le tin minte: am invatat la inceput "der Tisch" (masa, care dupa cum vedeti e masculin), si cand invatam un substantiv nou masculin imi inchipuiam cum pun lucrul ala pe masa. Alegeti-va si voi cate un substantiv masculin, feminin, neutru si adunati-le pe celellalte in jurul lor (vizualizandu-le). Toate substantivele se scriu cu litera mare, tot timpul si oriunde. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 3rd August 2025 - 07:35 PM |
|